Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin vindt steun op $36.200 terwijl markt wacht op inflatiedata VS

BTC munt met USD biljetten en Bitcoin koers grafiek op achtergrond

Bitcoin moest vannacht een stapje terug doen en daalde tot $36,2k, waar het steun vond en weer wat herstelde. De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $36,5k en het is de vraag wat de leidende cryptocurrency nu gaat doen. Was dit de correctie en gaan we nu weer vrolijk verder omhoog? Of moeten we nog wat verder naar beneden om de ‘overbought’-situatie verder te neutraliseren? We zullen het moeten afwachten, maar feit is wel dat het mooie ronde getal van $40.000 de bulls als een magneet aantrekt en het zou dus best wel eens kunnen zijn dat we daar eerst naar toe gaan voordat er een correctie van betekenis komt in de Bitcoin koers.

Beleggers zijn momenteel in afwachting van belangrijke inflatiedata (CPI) die later vandaag in de VS bekend worden gemaakt. Deze data zullen een belangrijke hint geven over het toekomstige rentebeleid van de Federal reserve (Fed) en wordt met argusogen gevolgd door marktparticipanten. Het rentebeleid van de Fed heeft over het algemeen grote invloed op de prijzen van assets zoals aandelen, obligaties en grondstoffen. Ook de Bitcoin koers en de prijzen van andere cryptovaluta worden er door beïnvloed. Een hogere rente is over het algemeen slecht voor deze activa, aangezien het geld van de markten wegtrekt.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $36.536 (Bitmex) en €34.123 (Bitvavo). Dat is een verandering van -1,27% in de afgelopen 24 uur. Andere crypto koersen waren over het algemeen ook lager, enkele uitzonderingen daargelaten. Daarover verderop meer.

Ander Crypto Nieuws

De Tether Treasury, die toezicht houdt op de USD Tether stablecoin, is de afgelopen maand zeer actief geweest en heeft in totaal voor een enorme $4 miljard aan USDT gecreëerd. Deze stap komt na de recente piek in de Bitcoin koers en enkele andere altcoins gedurende de afgelopen periode, wat een golf van koopactiviteiten veroorzaakte. Dit komt neer op maar liefst 18% van de hoeveelheid Theter die normaal wordt gecreëerd in een heel jaar. Daarover verderop meer.

De afgelopen dagen werd een van de hot wallets van cryptocurrency exchange Poloniex gehackt. In totaal verloor de beurs ongeveer $ 114 miljoen aan digitale valuta. Poloniex beweerde snel dat het bedrag klein is vergeleken met de totale stortingen op de beurs. $114 miljoen is echter geen klein bedrag en er wordt verwacht dat gebruikers bezwaar zullen maken tegen het beveiligingsniveau op het platform. De identiteit van de hackers is over het algemeen een mysterie, maar de adressen en stijl van de hack, suggereren dat dit het werk is van de door het Noord-Koreaanse regime gesteunde Lazarus Group. Poloniex heeft beloofd deze fondsen terug te vorderen met de hulp van andere crypto-exchanges en de cryptogemeenschap. Hoewel het moeilijk te zeggen is hoeveel van dit enorme bedrag uit deze uitgebreide inspanningen zou kunnen worden teruggevorderd, beschikken deze exchanges wel over een mechanisme daartoe. Als er een gemarkeerde Bitcoin in hun wallets verschijnt, worden de accounts opgeschort en uiteindelijk wordt het bedrag krachtens de overeenkomst teruggestuurd naar de gehackte beurs. Maar de herstelinspanningen zullen waarschijnlijk tijd vergen en voorlopig zal Poloniex dit enorme gat in hun rekeningen zelf moeten dichten.

Bitcoin koers zakt onder $37.000

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer 36,5k. De Bitcoin koers moest vannacht terug tot $36,2k, maar is sindsdien weer wat herstelt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $37.000. De koers begon al snel te dalen, maar vondt steun iets boven $36,5k. Bitcoin handelde gedurende de dag en begin van de avond in een range tussen ongeveer 36,5k en 37k, maar in de loop van de avond werd de druk van de beren toch iets te groot en moest de koers terug tot $36,2k.

Toen vonden de bulls het weer welletjes en namen de touwtjes weer stevig in handen. De Bitcoin koers steeg en op het moment van schrijven staat het iets boven $36,5k.

De bulls lijken zichzelf een pauze te gunnen voordat ze uiteindelijk in beweging moeten komen en de lange termijnweerstand van $40.000 aanvallen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $720 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen dalen

Andere cryptocurrencies volgden de Bitcoin koers de afgelopen 24 uur op de weg naar beneden. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, -0,4%), Ripple (XRP, -0,1%), Solana (SOL, -7,3%), Cardano (ADA, -3,2%), Dogecoin (DOGE, -4,7%), Chainlink (LINK, -5%), Toncoin (TON, -2%), Polygon (MATIC, 8,2%), Polkadot (DOT, -4,7%), Avalanche (AVAX, -6,7%), Litecoin (LTC, -2.8%) en Cosmos (ATOM, -10,4% ).

 

Polygon koers grafiek 

USD Tether tokeniseert $ 4 miljard aan USDT

Het regent momenteel USDT's nu Tether, het bedrijf achter de USD Tether, een enorme stijging in de vraag naar zijn aan de USD gekoppelde stablecoin heeft onthuld. Terwijl de Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) van de nationale centrale banken nog steeds geplaagd worden door een langzame vooruitgang, blijft Tether de concurrentie achter zich laten. Naast het munten via het Ethereum (ETH)-netwerk, voegde Tether ook $1 miljard toe via het Tron-netwerk.

Volgens Chief Technology Officer (CTO) Paolo Arduino:

“Let op: dit is een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als inventaris voor uitgifteverzoeken en ketenswaps voor de volgende periode.”

Het belang van het Tron-netwerk, vooral met betrekking tot USDT, is in de loop van de tijd toegenomen. Dit heeft geresulteerd in een gezonde rally voor het TRX-netwerk, dat het het afgelopen jaar uit de afgrond heeft gered.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.