De Bitcoin koers heeft zich snel herstelt van het dieptepunt van $34.750 dinsdag avond. In een indrukwekkend vertoon van kracht liet de belangrijkste cryptovaluta zien dat het bullish sentiment nog niet voorbij is. De koerscorrectie van de afgelopen dagen was blijkbaar even nodig, maar trok al snel koopjesjagers in de markt die de Bitcoin koers in korte tijd weer vlak onder de $38k-weerstand brachten. Om die weerstand direct te overwinnen bleek echter zelfs voor Bitcoin een brug te ver en inmiddels is de koers iets terug gezakt.
Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $37.370 (Bitmex) en €34.450 (Bitvavo). Dat is een verandering van 4,36% in de afgelopen 24 uur. Ook altcoins schreven voornamelijk groene cijfers, waarbij Solana en Avalanche de uitschieters waren. Daarover verderop meer.
Bitcoin aanbod op exchanges wordt kleiner
Het Bitcoin aanbod op exchanges blijft krimpen naarmate de Bitcoin koers oploopt. Het BTC-aanbod op de beurzen blijft onder de piek van 3 mei 2023. Een van de oorzaken is het feit dat instituties geld in Bitcoin blijven pompen. In het afgelopen jaar hebben institutionele beleggers al voor 1miljard dollar aan BTC gekocht volgens Coinshares en dat heeft een duidelijk effect gehad op de Bitcoin koers
Beurzen hebben sinds de jaarlijkse piek in mei 2023 meer dan 200.000 Bitcoin verloren, waardoor een meerjarige neerwaartse trend in de BTC-saldi wordt voortgezet.

BTC die wordt weggehaald van exchanges wordt door de markt gezien als bullish voor de Bitcoin koers. Beleggers halen hun BTC van de beurzen en stoppen ze in hun eigen cold-storage wallets om ze voor wat langere tijd te bewaren. Dit vermindert het beschikbare aanbod op beurzen en bij gelijkblijvende vraag zorgt dat voor een oplopende Bitcoin koers. Op 7 november zetten lange termijn Bitcoin-beleggers een nieuw record neer door 92% van alle nieuw geslagen BTC te kopen.
Volgens analisten van Glassnode zorgt het beursaanbod in combinatie met het aanbod van kortetermijnhouders ervoor dat het beschikbare Bitcoin-aanbod relatief gezien op een historisch laag niveau staat.
Ze zeggen daar het volgende over:
“Als we het aanbod van kortetermijnhouders en de exchangebalansen vergelijken, kunnen we zien dat ze van een vergelijkbare omvang zijn, namelijk ongeveer 2,3 miljoen BTC. Gecombineerd komen deze twee maten van ‘beschikbaar aanbod’ neer op 23,8% van het circulerende aanbod, dat nu op een historisch dieptepunt staat.”

Ander Crypto Nieuws
De autoriteiten in de Amerikaanse staat Delaware onderzoeken de valse claims van een XRP Exchange Traded Fund (ETF)-aanvraag. De stap kwam nadat de op vier na grootste digitale valuta een paar dagen geleden plotselinge winst boekte toen geruchten over een XRP ETF-aanvraag door Blackrock terrein wonnen op sociale media. Het pakte echter niet uit zoals de verspreiders van de geruchten beweerden en het geheel bleek nep. Daarover verderop meer.
Crypto-exchange Poloniex heeft eindelijk weer opnames van het platform mogelijk gemaakt, nadat de beurs een paar dagen geleden voor ongeveer $ 100 miljoen aan crypto werd gehackt. Dit was een van de meest spraakmakende cyberaanvallen op de beurs in maanden en Poloniex stond onder druk om de opnames onmiddellijk te hervatten. Dit zou gebruikers hebben behoed voor paniek en ervoor hebben gezorgd dat de exchange er krachtig uit kon komen. Maar het duurde enkele dagen voordat de beurs dat kon doen en nu zullen sceptische gebruikers waarschijnlijk geld van de beurs wegtrekken en hun heil ergens anders zoeken, wat nog meer druk op de reserves van het platform veroorzaakt. Poloniex is enigszins transparant geweest over de kwestie en over de belofte om met de hulp van andere cryptobedrijven weer toegang te krijgen tot de verloren fondsen. Als de reactie van de gebruikers echter negatief zal zijn, dan liggen er moeilijke tijden in het verschiet voor de crypto-exchange.
Bitcoin koers herstelt boven $37k
De Bitcoin koers steeg zoals gezegd in een rap tempo tot boven $37k en beweegt op het moment van schrijven rond $37,4k. De bulls zijn duidelijk weer actief en zorgden voor een stijging die de meeste verliezen van de afgelopen dagen heeft weggevaagd.
De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $35,2k. Het handelde slechts een uur zijwaarts voordat het langzaam begon te stijgen. De opwaartse krachten konden slechts $35,5k bereiken voordat ze enige weerstand van de marktkrachten ondervonden. Het handelde lange tijd zijwaarts rond deze waarde en waagde zich zelden veel erboven of eronder. Om 9.00 uur in de ochtend begon de digitale munt echter opnieuw te stijgen en kwam vóór de middag boven het belangrijke niveau van $36.000 uit. De Bitcoin koers vond enige steun op $36,3k en bouwde vanaf dat niveau het tempo iets verder op. Om 19.00 uur 's avonds kwamen de bulls echt in actie en namen het over, waardoor de koers boven de $37k kwam. Rond 1:00 uur vannacht bereikte het zelfs bijna $38k, ware het niet dat de koers omkeerde op $37.970, waarna het weer iets daalde.
Bitcoin is relatief ongeschonden uit de koerscorrectie van de afgelopen dagen gekomen. De Bitcoin koers heeft de bearish uitdagingen overwonnen en is weer boven de weerstand van $37.000 uitgekomen. Er zijn momenteel dan ook geen aanwijzingen dat de bulls uitgeput zijn. Het volgende grote koersdoel voor de bulls is $40.000, maar om daar te komen zal nog een grote impuls nodig zijn en het valt nog te bezien wanneer dat zal gebeuren.
De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $729 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,44%.
Altcoins boeken mooie winsten
Andere crypto koersen gingen de afgelopen 24 uur grotendeels omhoog en sommigen, zoals Solana en Avalanche, boekten spectaculaire winsten. Opmerkelijke prijsveranderaars waren Ethereum (ETH, 2,8%), Binance Coin (BNB, 2,4%), Ripple (XRP, 1,7%), Solana (SOL, 10,9%), Cardano (ADA, 9,4%), Dogecoin (DOGE, 8,7%), Polygon (MATIC, -3,5%), Chainlink (LINK, 1%). %), Avalanche (AVAX, 23%), Polkadot (DOT, 8%), Litecoin (LTC, 2,3%) en Shiba Inu (SHIB, 5,9%).
Valse XRP ETF-aanvraag wordt onderzocht
De staatsautoriteiten van Delaware onderzoeken het nepnieuws rond een XRP ETF-aanvraag in de staat. De aanvraag zelf was nep, maar werd een paar dagen geleden gepubliceerd bij de staatsdivisie, wat leidde tot een rally voor de digitale munt. Uiteindelijk bleek de “aanvraag” van BlackRock nep te zijn en werden de media onmiddellijk op de hoogte gebracht.
Nu is het de beurt aan de staat om de situatie te onderzoeken. Alle partijen die verantwoordelijk zijn voor dit nepnieuws zullen waarschijnlijk na afloop van het onderzoek ter verantwoording worden geroepen.