Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin-gebruiker voert de grootste Bitcoin transactie ooit uit

Vertrouwen in cryptocurrency

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Een crypto-gebruiker heeft onlangs voor een gigantisch bedrag van $ 1,15 miljard aan Bitcoin op het netwerk overgedragen. Dit vertegenwoordigt de hoogste transactie, gemeten in dollars, in de geschiedenis van de cryptocurrency-industrie. Het beste van deze stap is dat het minder kost dan uw gemiddelde transactie van $ 1000 via gewone bankoverschrijvingen of Paypal.

De transactie werd voor het eerst opgemerkt door Bitcoin whale alert, een Twitter-account dat alle grote transacties meldt die plaatsvinden in de beste blockchain-gebaseerde systemen, waaronder ook stablecoins. De transactiekosten die voor deze enorme transactie werden gerapporteerd, waren slechts 0.00027847 BTC, wat neerkomt op ongeveer $ 4. Het totale aantal Bitcoin dat tijdens deze transactie werd verplaatst, was 88.856 BTC. Als er in plaats van Bitcoin een normale betalingsmethode was gebruikt, zou de transactie-vergoeding tienduizenden dollars zijn geweest. Dit bewijst het algehele nut en de veiligheid van het Bitcoin-netwerk, dat ongeëvenaard is in de wereld. Hoewel de totale transactiekosten van de cryptocurrency de afgelopen weken verschillende keren zijn gestegen, is het overmaken van grotere bedragen nog steeds meer dan betaalbaar.

De transactie

De overdracht werd opgesplitst in twee kleinere transacties van 45.671 BTC en 43.185 BTC. Samen zijn de twee samengevoegde transacties meer waard dan de grootste Bitcoin-transactie die ooit eerder heeft plaatsgevonden. Het laatste record voor een dergelijke transactie werd gezet in april van dit jaar, toen portefeuilles die aan de Bitfinex-exchange waren gekoppeld, het toenmalige record, van $ 1,1 miljard, stuurden in de vorm van 161.500 BTC. Men kan opmerken dat dit ongeveer het dubbele is van het laatste Bitcoin-bedrag dat 88.856 BTC bedroeg. Dus hoewel het BTC-bedrag lager is dan voorheen, is de totale dollarwaarde een record, omdat de Bitcoin koers sinds april is verdubbeld.

De grootste Bitcoin-transactie in de geschiedenis blijft die ene gigantische overdracht van 550.000 BTC die plaatsvond in 2011. Interessant is dat zoveel BTC toen slechts $ 1,1 miljoen waard was, aangezien het cryptocurrency-netwerk toen nog maar net bestond en de Bitcoin koers laag was. Als hetzelfde bedrag vandaag wordt overgemaakt, zou het maar liefst $ 7 miljard waard zijn. Maar het is waarschijnlijk dat het record voor de grootste Bitcoin-overdracht (aantal BTC) nog enige tijd op zijn plaats zal blijven. De overdracht van het hoogste bedrag in dollars daarentegen wordt elk jaar of zo verbroken en het zal opwindend zijn om te zien wat voor grote geldbewegingen we in de nabije toekomst zullen zien, aangezien Bitcoin steeds populairder en daardoor meer waard wordt.

Waarom is de omvang van de transactie van belang?

In de eerste plaats is de grootte van de transactie van belang, omdat het laat zien dat gebruikers het Bitcoin-systeem vertrouwen als het gaat om grote overschrijvingen. Als mensen het over cryptocurrencies hebben, begrijpen ze normaal gesproken niet hoe veilig en probleemloos het systeem is. Sommigen geloven dat ze, net als andere online betalingen, problemen zullen hebben als dubbele overmakingen en zelfs transacties die gewoon van het systeem verdwijnen. Bitcoin is echter veel veiliger om te gebruiken, aangezien het robuuste gedecentraliseerde consensussysteem betekent dat het zeer onwaarschijnlijk is dat dubbele transacties zullen plaatsvinden en zodra een transactieregistratie onderdeel wordt van de blockchain, blijft het daar voor altijd staan als een registratie van waardeoverdracht. Niemand kan overschrijvingen toevoegen en naar believen van een gecentraliseerde locatie verwijderen, in tegenstelling tot bij de normale geldoverboekingsprocedures.

Een andere reden waarom de transactiegrootte van belang is, is omdat het walvis-bewegingen (transacties van grote beleggers) laat zien. Normaal gesproken, als zulke enorme transacties worden waargenomen, betekent dit dat iemand de crypto verplaatst om deze voor de lange termijn op te slaan. Dit betekent op zijn beurt dat de cryptocurrency te maken krijgt met koopdruk en dat de koers waarschijnlijk een prijsstijging zal ervaren.

Over het algemeen is het goed om te zien dat de gebruikers erop vertrouwen dat het systeem werkt als het gaat om grotere transacties. De transactiekosten, hoewel ze de laatste tijd wat stijgen, zijn nog steeds veel lager dan bij de huidige reguliere betalingssystemen die er zijn, en het versterkt alleen maar de belofte dat Bitcoin het huidige dure en gemankeerde systeem voor geldoverdrachten blijft verstoren.