Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cathie Wood: Bitcoin koers kan naar $1.48 miljoen in 2030

Man op raket symboliseert stijgende Bitcoin koers

Cathie Wood, CEO van Ark Investment Management, heeft een optimistische visie op de toekomst van de crypto-industrie. Ze verwacht dat de crypto-ecosysteem, gedomineerd door Bitcoin en Ether, zal groeien van ongeveer $1 biljoen vandaag tot $25 biljoen in 2030. Volgens Wood is een  doorbraak m.b.t regelgeving in de Verenigde Staten cruciaal om institutionele beleggers effectief aan te trekken.

Wood gelooft sterk in de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's door de SEC, wijzend op significante veranderingen in het regelgevende landschap in vergelijking met een jaar geleden. Ze benadrukt het belang van de samenwerking tussen Blackrock en Coinbase, waarbij Blackrock's Ishares Bitcoin Trust Coinbase Custody als zijn bewaarder zal gebruiken.

Bitcoin koers van $1,48 miljoen in 2030

Volgens Wood zal deze ontwikkeling leiden tot een enorme groei van de cryptomarkt. Ark Invest heeft eerder voorspeld dat de Bitcoin koers zou kunnen stijgen tot $1,48 miljoen tegen 2030. Wood is ervan overtuigd dat de SEC meerdere spot Bitcoin ETF's tegelijkertijd zal goedkeuren en ziet een grote toekomst voor de crypto-industrie.

Coinbase Voorspelt Groei Crypto Markt met Spot Bitcoin ETF's

Coinbase, een prominente speler in de cryptowereld, heeft aangegeven dat de introductie van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta met miljarden dollars kan verhogen. De verwachting van Coinbase Institutional, de afdeling voor institutionele beleggers, is dat de goedkeuring van deze spot Bitcoin ETF's door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het einde van het vierde kwartaal van 2023 aanzienlijk is toegenomen. De Bitcoin koers is de laatste tijd al flink opgelopen in anticipatie op een goedkeuring door de SEC.

Volgens David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, kunnen deze ETF's Bitcoin verder in de mainstream brengen en toegankelijk maken voor miljoenen investeerders. Duong gelooft dat spot Bitcoin ETF's op de lange termijn niet alleen miljarden aan marktkapitalisatie zullen toevoegen, maar ook nieuwe investeringsmogelijkheden voor de cryptoklasse zullen ontsluiten. Deze ontwikkeling zou de basis leggen voor een meer gereguleerde omgeving, grotere inclusie, significante groei in vraag en daarmee een verder stijgende Bitcoin koers.

Coinbase merkt op dat de kansen op goedkeuring van één of meer spot Bitcoin ETF's voor het einde van 2023 sterk zijn verbeterd. Dit komt door recente wijzigingen in prospectussen van aanvragers, die duiden op een actieve dialoog met de SEC. Deze stap is nieuw in de cryptosector en suggereert een veranderende houding van de SEC.

Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende acceptatie en integratie van cryptovaluta in de traditionele financiële wereld. Met de toenemende interesse van institutionele beleggers en de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETF's, zou de cryptomarkt een significante groei kunnen doormaken, wat een positieve invloed kan hebben op de gehele sector.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.

 

Een deel van bovenstaande content is met behulp van AI (Artificial Intelligence) geschreven. Dit wordt gedaan om jou als lezer een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven van het laatste crypto nieuws. Opinies zijn, waar gegeven, altijd van de betreffende menselijke auteur.