Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer onder $37.000 na volatiele week voor crypto's

hand met mobiele telefoon met daarop crypto koersen met op achtergrond de Bitcoin koers grafiek 

Hoewel de aandelenmarkt deze week een adempauze heeft genomen na de rally van vorige week, hebben de cryptomarkten enige bovengemiddelde volatiliteit gekend. Slechts een dag nadat de Bitcoin koers met meer dan 6,0% was gestegen, daalde Bitcoin donderdag met meer dan 4,0%, waardoor het grootste deel van de winst van eerder deze week werd uitgewist. Ethereum is donderdag ook met ongeveer 4,3% gedaald en is teruggevallen onder het prijsniveau van $2.000. ETH handelde hoger sinds vorige week toen werd gemeld dat Blackrock een aanvraag had ingediend bij de SEC voor een spot Ethereum ETF.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $36.406 (Bitmex) en €33.526 (Bitvavo). Dat is een verandering van -3,00% in de afgelopen 24 uur.

Crypto’s hebben de afgelopen zeven dagen per saldo wat terrein prijs moeten geven, waarbij de Bitcoin koers en de prijs van Ethereum in die periode met respectievelijk 1,34% en 4,86% zijn gedaald. Solana was ‘on fire’ en steeg woensdag boven de $60,00. Vanaf de sessie van donderdag had SOL 8,75% van zijn waarde verloren, hoewel het de afgelopen week nog steeds meer dan 32% heeft gewonnen.

Avalanche is deze week naar voren gekomen als een van de altcoin-leiders en heeft donderdag de trend tot nu toe doorbroken door 8,0% toe te voegen, waardoor de zevendaagse winst op maar liefst 74,0% komt. Dogecoin en Atom zijn twee andere large-cap alts die donderdag in het groen stonden, nu een meerderheid van de cryptomarkt keldert.

Bitcoin koers op zoek naar de volgende katalysator

Het zou een periode van consolidatie voor crypto’s kunnen worden tot het einde van het jaar, terwijl we wachten op de volgende katalysator. Totdat de aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s in januari door de SEC zijn goedgekeurd, zullen we waarschijnlijk afwachten. Behoudens een Santa Claus-rally in aandelen en risicovolle activa zullen crypto’s waarschijnlijk tot het einde van het jaar binnen de huidige tradingrange blijven.

Als er bericht komt dat de ETF's waarschijnlijk zullen worden goedgekeurd, kunnen we een nieuwe druk op de Bitcoin koers zien, waardoor ook andere crypto's zullen stijgen. De recente rally heeft opnieuw enige belangstelling gewekt nu FOMO-traders proberen in het staartje van deze stijging te springen.

Voor een gezonde impuls naar 2024 zullen traders een soort van prijsconsolidatie willen zien en een hoger niveau van steun willen bereiken. Een potentiële katalysator zou een toestroom zijn van andere bedrijven die naast Blackrock spot-ETH ETF's aanvragen. Donderdag werd bevestigd dat Blackrock zijn S-1 prospectus bij de SEC had ingediend. Blackrock heeft duidelijk een marktbewegende invloed en alle andere toepassingen zouden het idee kunnen versterken dat de crypto-bearmarkt officieel is beëindigd.

 

Ander Crypto Nieuws

Joana Cotar, lid van de Duitse Bondsdag, heeft zich uitgesproken tegen de recente digitale ontwikkelingen rond de euro in de Europese Unie. In een recent interview pleitte ze tegen de digitalisering van de EU-valuta en pleitte ze in plaats daarvan voor Bitcoin zelf. Maar meent Cotar deze opvattingen eigenlijk wel en wat heeft zij tegen een digitale euro? Daarover verderop meer.

BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft een aanvraag ingediend voor een Ethereum Exchange Traded Fund (ETF) in de VS. Het bedrijf versnelde deze stap omdat het nog maar een week eerder een aanvraag had ingediend voor een iShares Ethereum Trust in de Amerikaanse staat Delaware. Het werd gezien als een voorloper van een spot Ethereum ETF-aanvraag en het duurde niet lang voordat de bekende vermogensbeheerder doorging met de volgende stap. BlackRock heeft ook een aanvraag ingediend voor een spot Bitcoin ETF en is een van de grootste investeringsorganisaties die rechtstreeks in de institutionele cryptoscene willen stappen. Naast BlackRock hebben meer dan tien andere organisaties ook een aanvraag ingediend voor spot Bitcoin ETF's, maar Blackrock zal naar verwachting de overhand hebben vanwege de enorme omvang en aanwezigheid in de vermogensbeheerscene. BlackRock en Vanguard zijn twee van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en worden vaak beschouwd als de machtigste particuliere organisaties. Hun invloed en investeringen in toonaangevende technologieën, defensie en andere sectoren hebben vaak kritiek gekregen van de antitrust commissies. Deze laatste zijn van mening dat BlackRock te veel macht heeft en moet worden opgesplitst om de concurrentie te verbeteren, enz. Voor crypto is BlackRock echter de gemakkelijkste en zekerste manier om institutionele investeringen aan te trekken, omdat Blackrock de invloed en kennis heeft over hoe ETF's rechtstreeks op beurzen te krijgen. Grote investeerders zullen waarschijnlijk biljoenen dollars in de crypto-scene investeren, waardoor de marktkapitalisatie verder wordt opgeschroefd als de ETF’s worden goedgekeurd.

Bitcoin koers daalt onder de $37.000

Na een licht herstel gisteravond en de afgelopen nacht, beweegt de Bitcoin koers momenteel rond $36,3. De cryptocurrency probeert eerdere steunniveaus vast te houden na een mislukte beweging naar $38k in de nacht van woensdag op donderdag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $37,3k. Het handelde enige tijd zijwaarts tot het om half één in de middag hard begon te dalen. Rond 20:30 uur werd het dieptepunt bereikt op ongeveer $35.500, waarna de Bitcoin koers weer langzaam omhoog begon te bewegen.

De Bitcoin koers lijkt te willen consolideren tussen $35.000 en $38.000. Het is de vraag hoe lang we binnen dit bereik zullen blijven of dat de bulls nog voldoende kracht en enthousiasme kunnen vinden om op korte termijn de $40k aan te tikken. Beneden de $35k krijgen de beren weer wat meer kans, dus dat kan beter vermeden worden

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $707 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt bedroeg 52%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen grotendeels lager

De meeste crypto koersen schrijven momenteel rode cijfers in navolging van de Bitcoin koers die ook op verlies staat. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, -3,6%), Binance Coin (BNB, -4%), Ripple (XRP, -5,5%), Solana (SOL, -11,6%), Cardano (ADA, -7,1%), Dogecoin (DOGE, 4,7%), Polygon (MATIC, -8,6%), Chainlink (LINK, -6,8%). %), Avalanche (AVAX, 3,2%), Polkadot (DOT, 5,3%), Litecoin (LTC, -4,4%) en Cosmos (ATOM, -2,7%).

 

Dogecoin koers grafiek 

Lid van de Duitse Bondsdag bekritiseert de digitale euro en omarmt Bitcoin

Joana Cotar, een Duits parlementslid, heeft verklaard dat niemand in de EU een digitale euro nodig heeft en heeft verklaard dat zij de voorkeur geeft aan Bitcoin. Ze zei dit terwijl ze een Bitcoin-t-shirt droeg. Haar standpunten zijn momenteel in de minderheid, aangezien een groot deel van de EU aandringt op een digitale euro-optie.

Cotar is een voormalig lid van de AfD, een rechts-nationalistische partij in Duitsland die bekend staat om haar eurosceptische opvattingen. Misschien zegt ze deze dingen omdat ze wantrouwig staat tegenover de doelstellingen van de EU op dit gebied. Ze is ook een fervent voorstander van Bitcoin en wil dat de EU de belangrijkste digitale valuta en altcoins anders behandelt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.