Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $36.000, Bullmarkt FOMO nog steeds afwezig

BTC munt met daarnaast een stier en Bitcoin koers op achtergrond 

Na alle volatiliteit van afgelopen week lijkt Bitcoin het wat rustiger aan te doen de laatste 2 dagen. De Bitcoin koers kabbelt relatief stabiel voort iets boven $36.000, zonder enige opvallende uitspattingen naar boven of naar beneden.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $36.445 (Bitmex) en €33.461 (Bitvavo). Dat is een verandering van -2,02% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin Bullmarkt begint nog maar net

Voor mensen die de cryptomarkt op de voet volgen is het duidelijk dat het sentiment enorm verbeterd is de laatste 2 maanden, wat naar alle waarschijnlijkheid betekent dat we in de beginfase van een nieuwe crypto-bullmarkt zijn beland. Dit verbeterde sentiment is o.a. te zien aan de inhoud van nieuwsberichten en analisten-commentaren, aan stijgende omzetten op crypto-exchanges en uiteindelijk natuurlijk aan de stijgende Bitcoin koers zelf. Voor beleggers die de cryptomarkt dagelijks volgen, voelt dit veranderde sentiment aan als een verschil tussen dag en nacht met de situatie in de maanden daarvoor. Echter is het belangrijk om op te merken dat het bullish sentiment nog lang niet op het niveau is waarop het was ten tijde van de top in de vorige bullmarkt

Bitcoin Bullmarkt FOMO afwezig ondanks nadering belangrijke winstzone van $39K

Terwijl de Bitcoin koers zich in de buurt van 18-maand hoogtepunten bevindt en flink boven de berenmarkt handelsrange uitstijgt, blijft de typische "Fear Of Missing Out" (FOMO) van een bull markt afwezig. Gegevens van Look Into Bitcoin tonen aan dat on-chain transacties pas recentelijk ook steeds meer "jongere" Bitcoin betreft.

Analyse van de Bitcoin Bull Markt: "We Zijn Nog Vroeg"

Ondanks de groei van kleinere wallets, is er nog geen significante terugkeer van speculanten — die BTC voor korte perioden vasthouden — naar het netwerk. Philip Swift van Look Into Bitcoin benadrukt de realized cap HODL waves metric, ook bekend als RHODL waves, als bewijs. Deze metric verdeelt de Bitcoin voorraad op basis van leeftijdsgroep en vergelijkt dit met de laatste beweging van de munt op de blockchain.

Bitcoin RHODL-wavesgrafiek.
Bitcoin RHODL-wavesgrafiek. Bron: Look Into Bitcoin

Bitcoin Winstgevendheid Nadert "Potentieel Breakeven Punt"

Volgens Onchained, een bijdrager aan het on-chain analyseplatform CryptoQuant, blijven degenen die hun BTC-expositie verhoogden in de aanloop naar de hoogtepunten van 2021 nog steeds onder water. Hij gebruikte hiervoor de net unrealized profit/loss (NUPL) indicator. Binnenkort bereikt Bitcoin echter een cruciaal punt voor houders in de bull markt, met name als de NUPL van munten die 18 maanden tot 3 jaar worden vastgehouden de winstgevendheidsbenchmark van 0 nadert.

Bitcoin Transactiekosten Schieten Omhoog, Bereiken Tweede Hoogste Punt van 2023 te Midden van Achterstand

Op donderdag 16 november 2023 piekten de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin op $18,69 per overdracht, wat neerkomt op 0.00051 BTC. Deze stijging markeert de op één na grootste toename in 2023. De volgende dag daalden de on-chain kosten echter weer. Ondanks deze daling was er op dat moment een aanzienlijke achterstand van ongeveer 239.862 onbevestigde transacties.

Bitcoin transactiekosten

Toename van Onchain Kosten op Bitcoin Netwerk

Deze toename van transactieactiviteit kan worden toegeschreven aan hernieuwde interesse in Ordinal inscripties. Volgens statistieken van mempool.space op 17 november, kost een hoge-prioriteit BTC-transactie $4,61, terwijl een transactie zonder prioriteit ongeveer $1,64 kost. De mempool verwerkt momenteel een achterstand van 239.862 hangende transacties, wachtend op bevestiging door miners. Het opruimen van deze congestie vereist de verwerking van 288 blokken of 588 megabytes (MB) aan blokruimte.

Gegevens van twee verschillende bronnen suggereren dat de gemiddelde bloktijd van Bitcoin varieert tussen 9 en 10,1 minuten. Opmerkelijk is dat de gemiddelde vergoeding op 16 november de op één na hoogste van het jaar is, slechts voorbijgestreefd door 8 mei 2023, toen de kosten gemiddeld rond de $31 per transactie lagen.

CryptoQuant-gegevens tonen aan dat momenteel slechts 11,6% van de onuitgegeven transactieoutputs, of UTXO's, op verlies staat.

Deze ontwikkelingen wijzen op een veranderend landschap in de Bitcoin-markt, waarbij traditionele indicatoren van bull markt-enthousiasme afwezig blijven, terwijl de kosten voor het verwerken van transacties stijgen te midden van een toenemende netwerkactiviteit.

 

Ander Crypto Nieuws

SEC voorzitter Gensler bekritiseerd

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, krijgt opnieuw te maken met kritiek van de cryptogemeenschap na een recente toespraak en een X (voorheen Twitter) bericht. Het hoofd van de Amerikaanse toezichthoudende autoriteit voor effecten is niet populair binnen de cryptogemeenschap en wordt vaak bespot vanwege zijn tegenstrijdige en onverdraagzame uitspraken. Daarover verderop meer.

Energieverbruik AI neemt snel toe

Het energieverbruik van kunstmatige intelligentie (AI) neemt momenteel exponentieel toe. De opkomst van populaire AI-chatbots zoals ChatGPT heeft geleid tot een race om meer AI-tools onder grote bedrijven en daarmee tot een nieuwe AI-race. Landen over de hele wereld beschermen hun AI-ontwikkelingen als patenten en er lijkt niets te zijn dat deze snel groeiende sector tegenhoudt. De plotselinge toename van de financiering en ontwikkeling in deze opkomende wereld roept echter ook zorgen op over het niet-duurzame karakter van deze technologie. Er worden enorme hoeveelheden computerbronnen voor dit doel ingezet, die vaak grote hoeveelheden energie verbruiken. Het energiegebruik van Bitcoin wordt in groene kringen vaak meer bekritiseerd dan in werkelijkheid terecht is. Maar AI staat tot nu toe niet op de radar van veel milieuactivisten, omdat het een gecentraliseerde technologie is en niemand zelfs maar de werkelijke impact ervan op ons energieverbruik begrijpt.

Bitcoin koers stabiel boven $36.000

De Bitcoin koers beweegt rond $36k op het moment van schrijven. De cryptocurrency blijft op een belangrijk niveau hangen terwijl de bulls de volgende zet proberen te bedenken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $36,4k. De koers begon onmiddellijk te dalen en stopte pas iets boven $35,8k. Daarna herstelde de Bitcoin koers weer tot boven $36.000 en daar is het sindsdien gebleven

Bitcoin probeert te consolideren en boven het belangrijke niveau van $36.000 blijven, nu de beren zich beginnen te roeren. De opwaartse krachten moeten koste wat het kost niveaus onder de $35k vermijden, en bij voorkeur boven $36k blijven, om ervoor te zorgen dat deze bearish aanval niet meer dan hinderlijk wordt. De beren moeten binnenkort een stap naar $33.000 maken om de opkomende dreiging van deze bull-beweging het hoofd te bieden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $711 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen werden aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels in de rode cijfers geschreven. Opmerkelijke bewegers waren onder meer Ethereum (ETH, -0,6%), Ripple (XRP, -0,8%), Solana (SOL, -2,2%), Cardano (ADA, -2,5%), Toncoin (TON, 1,1%), Polygon (MATIC, -3,2%), Chainlink (LINK, -1,6%), Avalanche (AVAX, -1,7%), Polkadot (DOT, -3,3%), Litecoin (LTC, -2,4%) en Bitcoin Cash (BCH, -2,7%).

 

Cardano koers grafiek 

SEC-voorzitter bekritiseerd vanwege recente toespraak

De cryptogemeenschap is in opstand gekomen tegen een recente toespraak van Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse SEC. Zijn organisatie is een constante doorn in het oog van de crypto-economie geweest, door ETF’s te ontkennen en buitensporig te procederen tegen cryptobedrijven.

Gensler plaatste de toespraak op X waarin hij zei:

Zoals Joseph P. Kennedy, de eerste @SECGov-voorzitter, ooit zei: “Wij zijn geen aanklagers van eerlijk zakendoen, noch verdedigers van oneerlijkheid. Wij zijn partners van eerlijk zakendoen en aanklagers van oneerlijkheid. We zullen niet vooruitlopen op zaken, maar we zullen onderzoeken. ”

De cryptogemeenschap maakte onmiddellijk grapjes over deze hypocriete verklaring, omdat hij de crypto-economie hard had veroordeeld. De crypto-voorstanders verklaarden dat de SEC een corrupt systeem legitimeerde en tegelijkertijd verhinderde dat de crypto-economie zich eerlijk ontwikkelde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.

 

Een deel van bovenstaande content is met behulp van AI (Artificial Intelligence) geschreven. Dit wordt gedaan om jou als lezer een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven van het laatste crypto nieuws. Opinies zijn, waar gegeven, altijd van de betreffende menselijke auteur.