Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Cryptomarkt koelt wat af en Dogecoin naar de maan

Cryptocurrency nieuws

Na een paar heerlijk bullish weken is het eindelijk tijd om het even wat rustiger aan te doen en de winsten te tellen. Met andere woorden: de bull run waar we onlangs getuige van waren, heeft de eerste kleine hobbel op de weg getroffen. Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen met ongeveer 1,5% gedevalueerd, en veel altcoins zijn met 1-5% in waarde gedaald. Toch doen sommige altcoins het heel goed. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar een selectie uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

SEC stelt Bitcoin ETF-besluit uit, wat onzekerheid onder beleggers veroorzaakt

Een van de belangrijkste factoren die hebben bijgedragen aan de recente bull run was het vertrouwen van investeerders dat de SEC deze keer eindelijk de eerste Bitcoin spot ETF zal goedkeuren. Als het wordt goedgekeurd, wordt verwacht dat een spot-ETF van de ene op de andere dag miljarden aan de marktkapitalisatie van BTC zal toevoegen, maar nu lijkt het erop dat die mogelijkheid verder in de toekomst zal worden uitgesteld.

Toen Blackrock, een van de grootste investeringsfondsen ter wereld, goedkeuring aanvroeg voor een Bitcoin spot ETF, waren veel experts er zeker van dat het bedrijf simpelweg “too big to fail” was, en dat de aanvraag van de investeringsgigant zeker zal worden goedgekeurd. En hoewel dat nog steeds zeer waarschijnlijk is, heeft de SEC zojuist bewezen dat het niet minder agressief zal worden als het om Bitcoin gaat, aangezien een vonnis in de zaak van weer een andere Bitcoin spot ETF-aanvraag werd uitgesteld.

Global X Bitcoin Trust is een van de bedrijven die met BlackRock concurreren om de eerste BTC-spot-ETF op de markt te creëren. Op 17 november maakte de SEC bekend dat zij de beslissing over Global X Bitcoin Trust heeft uitgesteld. Zoals verwacht veroorzaakte de aankondiging aanzienlijke chaos in het altcoin-ecosysteem.

De meeste grote altcoins zijn gestopt met stijgen: Ethereum (ETH) is met bijna 5% in waarde gedaald, Ripple (XRP) met ruim 9%, TRON (TRX) met 5% en Cardano (ADA) met ruim 3%. De enige uitzondering in de top 10 is Solana (SOL), die ondanks suboptimale omstandigheden een koersstijging van 2% wist te realiseren. De situatie is ook vergelijkbaar als het gaat om de kleinere altcoins: de meeste munten en tokens op de markt noteerden verliezen van ongeveer 5% in de afgelopen zeven dagen.

Solana koers grafiek 

Veel Altcoins blijven stijgen ondanks dat de Bitcoin koers vertraagt

Op het eerste gezicht lijkt de huidige situatie misschien niet erg bullish. Maar als we de altcoin-markt als geheel nader bekijken, kunnen we merken dat het vertrouwen van investeerders nog steeds hoog is, zoals blijkt uit het feit dat sommige altcoins nog steeds enorm stijgen – ondanks een kleine daling van de Bitcoin koers veroorzaakt door de SEC-aankondiging.

Een van de grootste winnaars van de afgelopen week is zeker Avalanche (AVAX). De AVAX koers steeg met bijna 20% terwijl de directe concurrenten waarde verloren, wat betekent dat Avalanche zich in een unieke positie bevindt om binnenkort een sprong naar de top 10 te maken.

Volgens de experts is de belangrijkste reden waarom AVAX zich herstelt de aankondiging van een partnerschap tussen Avalanche en investeringsmaatschappij Republic. Republic is van plan het Avalanche-netwerk te gebruiken om de Republic Note uit te geven, een uniek digitaal activum dat zal worden gebruikt om dividenden uit te keren op de blockchain.

Avalanche koers grafiek 

Een andere altcoin die het goed doet is Kaspa (KAS). Kaspa werd onlangs genoteerd op Binance, waardoor de KAS koers de afgelopen zeven dagen met bijna 60% steeg.

Kaspa koers grafiek 

Over het algemeen doen de top 50 munten het niet zo goed, maar kleinere altcoins presteren veel beter, waarbij velen van hen winsten met dubbele cijfers behalen. Render (RNDR) steeg met bijna 40%, Celestia (TIA) met ruim 66%, KuCoin Token (KCS) met ruim 10%, Arweave (AR) met bijna 15% en Gnosis (GNO) met ruim 16%.

Dogecoin gaat naar de maan, maar de prijs blijft dalen

Dogecoin (DOGE) heeft het moeilijk sinds Elon Musk het vergat om zich te concentreren op zijn andere speelgoed, zoals X. Daarom besloot een groep Dogecoin-investeerders het heft in eigen handen te nemen en Dogecoin letterlijk naar de maan te sturen.

Vrijdag werd aangekondigd dat de Peregrine Lunar Lander, die in december naar de maan zal vertrekken, een fysieke afbeelding van een DOGE-munt zal dragen. Eerder besloot de cryptobeurs BitMEX om een fysieke versie van een Bitcoin naar de maan te sturen in de lading van dezelfde lander.

Dogecoin koers grafiek 

Onmiddellijk nadat het nieuws uitbrak, steeg de DOGE koers met ruim 13%. Maar dergelijke publiciteitsstunts lijken geen blijvende invloed te hebben op de Dogecoin koers. Na een korte stijging begon de prijs onmiddellijk te dalen. Over het geheel genomen is de DOGE koers, ondanks dat hij letterlijk naar de maan is gegaan, de afgelopen week met bijna 2% gedaald.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.