Skip to main content

Bitcoin nieuws

Santander Bank komt met Bitcoin diensten voor Zwitserse klanten

Bank Santander logo en naam op scherm van telefoon met Santander private banking scherm op de achtergrond 

Het suborgaan van een van de grootste banken in de wereld, onder de naam Santander Private Banking International, komt met nieuwe Bitcoin (BTC) diensten voor haar klanten. Het Spaanse bedrijf, dat onderdeel is van het grote Banco Santander, biedt gespecialiseerde diensten voor vermogende klanten die straks ook Bitcoin kunnen gaan verhandelen en deze in beheer kunnen houden bij de bank. 

De crypto diensten zullen alleen toegankelijk zijn voor Zwitserse klanten en moeten speciaal worden aangevraagd. Klanten kunnen via een relatie manager een aanvraag indienen om gebruik te maken van de crypto diensten. Momenteel zullen klanten zowel Bitcoin als Ethereum (ETH) kunnen verhandelen, maar het bedrijf heeft aangegeven in de toekomst mogelijk meer cryptocurrencies toe te gaan voegen als de diensten een succes zijn bij de gebruikers. De nieuwe features zijn een opvallende actie vanuit de Spaanse bank, die al 160 jaar oud is en wereldwijd ruim 160 miljoen klanten faciliteert. Banken zijn over het algemeen huiverig om crypto diensten beschikbaar te maken in verband met het tekort aan ervaring in de jonge crypto markt en de ogenschijnlijke risico’s die zij erin zien. 

Crypto diensten van Spaanse bank goed voor de Bitcoin koers

De nieuwe Bitcoin en Ethereum diensten kunnen goed zijn voor de koersen van beide munten. Santander Private Banking International beheert namelijk een gigantische hoeveelheid aan vermogen die nu toegang krijgt tot de aankoop en beheer van de twee grootste cryptocurrencies. De suborgaan van de grote Spaanse bank heeft in totaal 210.000 zeer vermogende klanten die samen $315 miljard bezitten. Als deze klanten besluiten slechts met een klein deel van het geld BTC en ETH te kopen, kan dat al een significante impact hebben op de koersen van beide cryptomunten. 

Crypto hoofd van Santander positief over Zwitserse crypto markt

John Whelan, hoofd van de afdeling crypto en digitale activa bij de Spaanse bank, is zeer gesteld op de wet en regelgeving omtrent crypto in de Zwitserse markt. Whelan geeft het belang aan van duidelijke regelgeving die de crypto markt verder kunnen helpen om diensten te leveren die zowel klanten ten goede komen als de wetten van het land behartigen. Zo vertelt Whelan in een email: 

 

“De Zwitserse regelgeving met betrekking tot digitale activa is een van de eerste en meest geavanceerde ter wereld, omdat het onze klanten duidelijkheid en een alomvattend regelgeving klimaat biedt. Nu het bezit van crypto als alternatieve activaklasse blijft groeien, verwachten we dat onze klanten er de voorkeur aan geven erop te vertrouwen dat hun bestaande financiële instellingen verantwoordelijk zijn voor hun activa.” Aldus John Whelan.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.