Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin consolideert op ongeveer $ 13,5k - de volgende grote hindernis is $ 14k

Bitcoin bull run 

Afbeeldingsbron: shutterstock

De Bitcoin koers stijgt gestaag naar zijn hoogste punt ooit van $ 20.000. Eerder was het twee keer vastgelopen rond de $ 12.000, wat het verschillende keren terug naar $ 10k dwong. Deze keer zweeft de koers nu echter rond het niveau van $ 13.500. De volgende grote hindernis voor de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is $ 14k, de hoogste koers die Bitcoin in meer dan 2 jaar heeft bereikt. Als dit niveau wordt overschreden, zal Bitcoin zijn pijlen richten op een snelle beweging naar $ 20k.

Stieren marcheren verder?

De bulls lijken perfect gericht te zijn op het niveau van $ 20k. De vooruitgang richting het hoogste punt ooit wordt echter belemmerd door de sterke weerstand op $ 14k. Dit is het hoogste niveau dat Bitcoin in meer dan 2 jaar heeft bereikt. Sterker nog, sinds Bitcoin in 2018 daalde van zijn hoogste punt ooit van $ 20k, heeft de cryptocurrency het niveau van $ 14k nooit meer overschreden.

bitcoin koers grafiek 

Afbeeldingsbron: coinmarketcap.com

Dus vanuit een psychologisch oogpunt zal Bitcoin op dit laatste niveau met aanzienlijke weerstand worden geconfronteerd en daarom consolideert het tussen $ 13-14k. Woensdag daalde de BTC koers met ongeveer 7% tot onder de $ 13k niveaus voordat het weer $ 13,5k bereikte. Echter, net zoals het $ 10k level eerder werd overschreden en Bitcoin in een soort langdurige saaie periode belandde waarin noch de bulls noch de bears de controle hadden, is de toekomst ook nu een beetje onzeker. De kleine correctie van recente hoogtepunten is een voorbeeld van wat onzekerheid bij de bulls. Kortom, Bitcoin moet consolideren op het huidige koersniveau voordat het uiteindelijk door kan stoten om de oude all-time high uit te dagen.

BTC koers grafiek 

Afbeeldingsbron: coinmarketcap.com

Conclusie

De Bitcoin koers vertoont nog geen tekenen van uitputting. De recente bewegingen onder de $ 13k zijn tenietgedaan en als gevolg hiervan kunnen we opnieuw een uitdaging van het $ 14k niveau zien. Als deze volgende hindernis overtuigend wordt overwonnen, dan is een katapult-beweging richting de oude high op $ 20k in de komende weken heel goed mogelijk. Gezien de eerdere prijsbewegingen van de cryptocurrency, wordt echter verwacht dat Bitcoin een beetje zal afkoelen en consolideren voordat het naar de oude high doorstoot. Het is erg belangrijk om de weerstand van $ 14.000 overtuigend te breken, omdat de BTC koers daar in 2018 en 2019 al twee keer werd afgewezen. Als de markt deze weerstand afwijst en voorstander is van een daling naar beneden, dan hebben de beren weer de controle en kunnen ze de koers sturen richting het $ 12,5k steunniveau.

Een sterke neerwaartse beweging is momenteel echter niet heel waarschijnlijk vanwege de toegenomen investeringen door bedrijven en institutionele beleggers en de nawerkingen van het Bitcoin-halveringsproces dat in mei van dit jaar plaatsvond. Dus deze nieuwe bull-cyclus lijkt op zijn plaats te zijn voor een lange termijn koersstijging en zou in staat moeten zijn om de komende maanden nieuwe records te vestigen.