Bitcoin koers herstelt in nasleep van het ontslag van CZ bij Binance

Bitcoin koers veert op na daling 

De Bitcoin koers steeg woensdag voorafgaand aan de Amerikaanse Thanksgiving-vakantie, nadat het dinsdag lager was gedaald na het aftreden van Binance-oprichter en CEO CZ. Ook de rest van de cryptomarkt toonde een stevig herstel. In wat anders als een bearish situatie had kunnen worden gezien, hebben de cryptomarkten misschien net bewezen dat we ons echt weer in een bullmarkt bevinden. Woensdag herstelde de Bitcoin koers met 2,54%, Ethereum won opnieuw 3,57% en Solana won op het moment van schrijven 5,77%. Zelfs de BNB Coin van Binance steeg bescheiden met ongeveer 0,90%.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $37.484 (Bitmex) en €34.360 (Bitvavo). Dat is een verandering van 2,31% in de afgelopen 24 uur. 

Terwijl het stof is neergedaald na het schokkende aftreden van CZ, doen de meeste mensen in de sector de situatie af als het zoveelste crypto-icoon dat de overheidsregels heeft overtreden. Velen merken op dat CZ zelf niet werd beschuldigd van het witwassen van geld, maar dat Binance de anti-witwasregels had overtreden. Er is gemeld dat er sinds de arrestatie van CZ meer dan $1 miljard aan activa aan Binance is onttrokken.

De Amerikaanse autoriteiten beweren dat CZ een vluchtrisico vormt, hoewel de voorwaarden van zijn borgtocht hem wel toestaan vrij te reizen zolang hij 14 dagen vóór de datum van zijn veroordeling terug is. Die datum is voorlopig vastgesteld op 23 februari 2024, op welk moment hij mogelijk maar liefst 18 maanden gevangenisstraf zou kunnen uitzitten wegens het overtreden van de ‘Bank Secrecy Act’.

SEC-commissaris geeft interessante opmerkingen

Slechts een dag na de schuldbekentenis van CZ waren er enkele interessante opmerkingen van SEC-commissaris Hester Peirce. In een interview met Bloomberg verklaarde Peirce dat de SEC geen reden heeft om de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s te blokkeren. Peirce verduidelijkte dat elke aanvraag op zijn eigen merites wordt beoordeeld en als individueel geval wordt behandeld.

Maar Peirce herhaalde ook dat zij al lange tijd voorstander is van de handel in spot Bitcoin ETF’s op de Amerikaanse aandelenmarkten.

Is de timing te mooi om waar te zijn? Of was Binance de laatste dominosteen die viel voordat de SEC de controle overnam en de crypto-industrie reguleerde?

Of je nu een complottheoreticus bent of niet, de boodschap van Peirce en de SEC lijkt erop te wijzen dat we op het punt staan deze ETF's goedgekeurd te zien. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de crypto koersen sterk zijn gebleven en hoger zijn gebleven na het schuldig pleidooi en het aftreden van CZ.

Is Bitcoin klaar voor een nieuwe enorme bull run? Zodra instellingen als Blackrock spot-Bitcoin gaan kopen, zouden we de Bitcoin koers nooit meer zo laag kunnen zien. Het lijkt erop dat we, na alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, inderdaad aan het begin staan van een nieuwe bullrun. De enige vraag is dan nog: Hoe lang gaat deze bullrun duren en hoe hoog gaat het de Bitcoin koers brengen?

Ander Crypto Nieuws:

Robert Kiyosaki benadrukt Bitcoin als bescherming tegen hyperinflatie

Robert Kiyosaki, de auteur van 'Rich Dad Poor Dad', waarschuwt beleggers voor hyperinflatie en benadrukt dat Bitcoin de beste bescherming biedt. Hij ziet de cryptocurrency als 'geld van het volk', waarvan de waarde niet door overheden kan worden gecontroleerd. Tijdens zijn recente bezoek aan Duitsland reflecteerde Kiyosaki op de hyperinflatie van 1923 die leidde tot de opkomst van Adolf Hitler. Hij raadt beleggers aan om zich te verdiepen in de hyperinflatie in Duitsland en Zimbabwe en zich voor te bereiden. Hij gelooft sterk dat Bitcoin, naast voedsel, wapens, goud en zilver, de beste bescherming is omdat het door mensen wordt gecontroleerd en niet door leiders. Dit is niet de eerste keer dat Kiyosaki zich positief uitlaat over Bitcoin. Recent nog sprak hij de verwachting uit dat de Bitcoin koers kan stijgen naar $135.000.

Oproep tot ontslag van SEC-voorzitter Gary Gensler na tweede rechtszaak tegen Kraken

Het Amerikaanse congreslid Warren Davidson heeft opgeroepen tot het ontslag van Gary Gensler, voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), nadat de SEC voor de tweede keer in tien maanden tijd een rechtszaak tegen de crypto-exchange Kraken heeft aangespannen. Davidson, die zijn SEC Stabilization Act wil laten aannemen, ziet dit als een noodzakelijke stap om de Amerikaanse kapitaalmarkten te beschermen tegen wat hij beschouwt als tirannieke leiderschap van Gensler. De SEC beschuldigde Kraken ervan zonder registratie te opereren als een effectenbeurs, makelaar, dealer en clearingbureau. Jesse Powell, medeoprichter en voormalig CEO van Kraken, heeft kritiek geuit op de SEC en suggereert dat bedrijven in de crypto-industrie de VS moeten verlaten vanwege deze juridische dreigingen. Davidson's wet zou de rol van voorzitter van de SEC verwijderen en een zesde commissaris toevoegen, zodat er niet meer dan drie commissarissen van één politieke partij kunnen zijn.

Sam Altman terug bij OpenAI 

Sam Altman is in een verlossende zet opnieuw door OpenAI aangenomen als CEO van het bedrijf. De stap kwam na enkele dagen van chaos in het bestuur van OpenAI, waarbij Altman werd ontslagen en het bestuur de onmiddellijke reactie voelde van zowel het publiek als de aandeelhouders. Zelfs de werknemers van het AI-bedrijf stemden met overweldigende meerderheid om Altman terug te halen en uiteindelijk resulteerde al deze druk in een overwinning voor Altman, aangezien hij nu is hersteld als CEO van het ChatGPT-bedrijf. Ook het initiële bestuur is hier en daar getuige van wat veranderingen en hieruit blijkt dat Altman deze herfst goed heeft overleefd. Microsoft, dat 49% van OpenAI bezit, had Altman een nieuwe functie aangeboden, maar het is onwaarschijnlijk dat hij dat zal gaan doen aangezien Altman zijn CEO-positie in het bedrijf zal hervatten.

Bitcoin koers stijgt tot boven $37.000

De  Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met zo’n 1000 dollar gestegen van $36,4k tot $37,4k. Deze stevige rebound, na de daling als gevolg van de perikelen rond CZ en Binance, laat zien dat de markt over voldoende kracht en overtuiging beschikt om dit soort negatief nieuws zonder al te veel problemen te absorberen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $36,4k. Het handelde gedurende de dag zijwaarts rond dit niveau, maar in de avond rond 19:00 uur begon de koers flink te stijgen. Het bereikte in korte tijd een waarde van $37.850, waarna het iets terugzakte. Het bleef gedurende de rest van de nacht zijwaarts bewegen rond $37,3k.

Het lijkt er op dat de Bitcoin koers zich aan het klaarmaken is om een nieuwe aanval op het $38k niveau uit te voeren en op weg te gaan richting $40.000.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $713 miljard en het aandeel in de procedure totale cryptomarkt 52,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen wisten de afgelopen 24 uur over het algemeen ook winst te boeken. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 3,6%), Binance Coin (BNB, -0,9%), Solana (SOL, 5,6%), Cardano (ADA, 3,8%), Avalanche (AVAX, 4,2%), Polygon (MATIC, 3,1%), Litecoin (LTC, 3%), Shiba Inu (SHIB, 1,4%), Bitcoin Cash (BCH, 2,2%) en Uniswap (UNI, 17,8%).

Uniswap koers grafiek 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.

 

Een deel van bovenstaande content is met behulp van AI (Artificial Intelligence) geschreven. Dit wordt gedaan om jou als lezer een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven van het laatste crypto nieuws. Opinies zijn, waar gegeven, altijd van de betreffende menselijke auteur.