Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op weg naar $38.000. Crypto bullmarkt verwacht in 2024

groene stier naast stijgende Bitcoin koers grafiek symboliseert een crypto bullmarkt 

De Bitcoin koers lijkt momenteel steun te vinden rond $37.000. Gisteren dipte de koers er voor een kort moment onder, maar daarna ging het weer vrolijk omhoog. De  laatste dagen was er wat negatief crypto nieuws rondom Binance en z’n inmiddels afgetreden CEO Changpeng Zhao (CZ), maar daartegenover staat het onverminderd positieve sentiment omtrent de naderende goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF en wat verder weg in de tijd: de aankomende Bitcoin halving.

De markt lijkt ervan overtuigd dat een nieuwe crypto bullmarkt is begonnen, of op het punt staat te beginnen, en dat dat de Bitcoin koers naar minimaal $100.000 zal brengen de komende 2 jaar.

 

Het positieve sentiment is ook duidelijk terug te zien in de Crypto Fear & Greed Index, die al weken in het groen (greed) staat.

Crypto Fear & Greed Index 

In onderstaande grafiek is mooi te zien hoe de greed fasen in het verleden mooi samenvielen met een stijgende Bitcoin koers.

Crypto Fear & Greed Index gedurende de afgelopen jaren afgezet tegen de Bitcoin koers 

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $37.630 (Bitmex) en €34.495 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,4% in de afgelopen 24 uur. De meeste andere crypto koersen stonden ook licht in het groen. Daarover verderop meer.

Ander Crypto Nieuws

Verwachtingen voor een nieuwe Bitcoin Bull Markt

De leiders van enkele van Australië's grootste crypto exchanges voorspellen dat een nieuwe bull markt voor Bitcoin aanstaande is, mogelijk zelfs al vroeg in 2024. Ze zien tekenen van een aantrekkende markt, zoals een toename van nieuwe gebruikers en handelsvolumes. Zo is er bijvoorbeeld opgemerkt dat klanten terugkeren naar de markt na een periode van inactiviteit tijdens de berenmarkt. Daarnaast wordt er gesproken over institutionele belangstelling voor crypto-assets, wat kan wijzen op een groeiende acceptatie en integratie van Bitcoin in de traditionele financiële wereld. Deze ontwikkelingen beginnen we nu ook terug te zien in de Bitcoin koers die de laatste tijd flink is gestegen.

Jim Cramer verandert van standpunt over Bitcoin

Jim Cramer, bekend van CNBC's Mad Money, heeft toegegeven dat hij te vroeg was met zijn oproep om Bitcoin te verkopen. Ondanks eerdere twijfels heeft hij bevestigd dat hij winst heeft gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Deze verandering van standpunt onderstreept de volatiliteit van de Bitcoin koers en het potentieel van Bitcoin als investering, zelfs voor sceptici.

Raiffeisenlandesbank lanceert Bitcoin handelsdiensten in 2024

Raiffeisen Bank in Oostenrijk bereidt zich voor om zijn klanten de mogelijkheid te bieden om te handelen in cryptocurrencies zoals Bitcoin. Deze stap, in samenwerking met crypto-exchange Bitpanda, toont aan dat traditionele financiële instellingen steeds meer betrokken raken bij de crypto-industrie. De dienst zal begin 2024 in Wenen worden gelanceerd en is bedoeld om aan de groeiende vraag van klanten naar digitale investeringsplatformen te voldoen.

Glassnode analyse: Spot Bitcoin ETF goedkeuring kan $70 miljard vrijmaken

Volgens een recente analyse van Glassnode kan de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS leiden tot een aanzienlijke instroom van kapitaal in de crypto-markt. De onderzoekers van Glassnode schatten dat tot $70,5 miljard de markt zou kunnen binnenstromen vanuit huidige aandelen-, obligatie- en goudbeleggingen. Dit zou een belangrijke verschuiving in de marktdynamiek kunnen betekenen, aangezien een groot deel van Bitcoin momenteel wordt vastgehouden door langetermijnbeleggers, wat de liquiditeit van de markt kan beïnvloeden.

Geen massale uittocht uit Binance-wallets

Crypto-analysebedrijf Nansen heeft gemeld dat er geen massale uittocht uit Binance-wallets heeft plaatsgevonden na de enorme boete van $4,3 miljard van DOJ aan het bedrijf. Deze stap leidde tot massale FUD op sociale medianetwerken, te midden van onzorgvuldige berichtgeving door sommige mediakanalen. Veel analisten voorspelden een grote uitstroom uit de beurs en dat zou nog steeds kunnen gebeuren, maar voorlopig is er geen uittocht van crypto van het platform waargenomen. Daarover verderop meer.

Overleg met SEC over Spot Bitcoin ETF's

Vertegenwoordigers van de grote vermogensbeheerder BlackRock hebben onlangs een ontmoeting gehad met Amerikaanse SEC-functionarissen over de spotaanvraag voor het Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), die in behandeling is bij de federale toezichthouder. Het SEC-team had ook een ontmoeting met andere potentiële ETF-aanvragers, waaronder Grayscale. Nasdaq, de technologiebeurs die de nieuwe Spot Bitcoin ETF op de markt wil brengen, maakt ook deel uit van de lopende discussies. De discussies bevinden zich in een vergevorderd stadium nadat de SEC samen met enkele anderen voorlopige goedkeuring heeft gegeven aan de ETF-aanvraag van BlackRock. In crypto-kringen wordt beweerd dat de SEC wellicht een spot-ETF wil bespoedigen om de aantrekkingskracht van cryptobeurzen als Binance en Coinbase te verminderen. De SEC is nu misschien tot de conclusie gekomen dat een Bitcoin ETF de perfecte oplossing is voor het probleem dat wordt veroorzaakt door de belangrijkste cryptocurrency en het gedecentraliseerde karakter ervan. Een ETF zal een gecentraliseerde status hebben en de overheden zullen deze effectief kunnen volgen, wat voor hen winst zal opleveren. De verwachting is ook dat de komst van een Spot Bitcoin ETF de Bitcoin koers verder zal opstuwen. 

Bitcoin koers stabiel boven $37.000

De Bitcoin koers beweegt op het moment van schrijven rond $ 37,6k . De cryptocurrency is de afgelopen 2 dagen redelijk stabiel gebleven boven $37k en lijkt nu weer naar boven te kijken voor een nieuwe poging om $38k te overwinnen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond $37,5k. In de loop van de middag daalde de koers en kwam voor een kort moment onder $37k. Daarna herstelde het weer snel en bleef gedurende de nacht en vroege ochtend stabiel rond $37,4k. Om 8:30 uur begon de Bitcoin koers echter op te lopen en lijkt de aanval op het $38k-niveau geopend.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $738 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel bedroeg 52,62%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen licht positief

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur licht positief. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 1,5%), Ripple (XRP, 0,5), Cardano (ADA, 1,3%), Dogecoin (DOGE, 1,8%) en Polygon (MATIC, 0,8%).

 

Ethereum koers grafiek 

Nansen: Geen massale uittocht uit Binance

Het grote crypto-analysebedrijf Nansen heeft verklaard dat de opnames uit de Binance-beurs doorgaan, maar dat er nog steeds geen massale uittocht van reserves uit de crypto-exchange plaatsvindt. Het totale crypto-bezit van Binance bedraagt nu in totaal $65 miljard, terwijl er vanwege de aanhoudende FUD ongeveer $1 miljard van het platform is verdwenen.

Het grootste deel van de uittocht was van Ethereum (ETH), terwijl de reserves van Ripple (XRP) over het algemeen enigszins stabiel bleven. De koers van Binance Coin (BNB) staat wel wat onder druk vanwege de enorme boete van $4,3 miljard die aan de beurs is opgelegd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.

 

Een deel van bovenstaande content is met behulp van AI (Artificial Intelligence) geschreven. Dit wordt gedaan om jou als lezer een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven van het laatste crypto nieuws. Opinies zijn, waar gegeven, altijd van de betreffende menselijke auteur.