Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2024, aldus analist Plan B

Gouden Bitcoin munt met daaronder in goud de letters $ 100K, wat staat voor een Bitcoin koers van $100.000 

Bitcoin (BTC) bevindt zich in een zogeheten pre-bull markt fase, aldus de bekende Nederlandse cryptoanalist Plan B, die bekend is van zijn Stock 2 Flow (S2F) model waarmee de koers van de populaire cryptocurrency wordt voorspeld. Volgens de analist zal het niet lang duren voordat de Bitcoin koers ook de belangrijke grens van $40.000 doorbreekt. Daarmee zijn de huidige prijzen een goede kans om meer van de munt te verzamelen en mogelijk de laatste kans ooit om Bitcoin te kopen onder $40.000. 

Plan B is al jaren bekend van zijn S2F model. De analist gebruikt de afname in nieuw geminde supply ten gevolge van de Bitcoin halving om de koers te voorspellen. Naarmate de tijd vordert wordt het elke 4 jaar steeds lastiger voor miners om BTC te minen. Zolang de vraag relatief constant blijft of groeit, zal dit zorgen voor een stijging van de Bitcoin koers. 

Plan B gelooft dat $40.000 koers snel verbroken zal worden

Het zal niet lang blijven duren dat Bitcoin koers onder de $40.000 blijft als we de populaire Nederlandse crypto analist moeten geloven. De munt verkeert momenteel in een zogeheten pre-bull markt, waarbij ontwikkelingen in de crypto markt ervoor zorgen dat het zich warm maakt voor een explosieve bull markt. Een belangrijk kenmerk hiervan is dat de Bitcoin koers zich boven een aantal metrieken bevindt. Dit zijn de 2-jaarlijkse gerealiseerde prijs en de 5 maandelijkse gerealiseerde prijs. De gerealiseerde prijs is de totale hoeveelheid geld die beleggers gemiddeld hebben betaald voor hun munten. Wanneer de Bitcoin koers zich boven deze 2 metrieken bevindt dan is dit sterk een teken dat de markt in een bull-fase zit. Dit is goed te zien in onderstaande figuur, waar je ook kunt zien dat voorgaande bull markten ook boven de twee metrieken zitten. 

Bitcoin koers tegenover de gerealiseerde prijs
Figuur 1: Bitcoin koers tegenover de gerealiseerde prijs (bron; planbtc.com)

 

Spot BTC ETF belangrijke katalysator voor de Bitcoin koers

De Bitcoin koers weet al weken lang goed te presteren. In het begin van de maand oktober bevond de prijs van de munt zich nog op $27.000, alvorens een flinke opmars te beginnen tot een huidige prijs van bijna $38.000. Een stijging van ruim 40% in minder dan 2 maanden tijd. Voor een aantal uur kwam de munt zelfs boven een koers van $38.000 uit, maar dat prijsniveau werd niet lang behouden. De prijsontwikkelingen zijn het gevolg van het positieve sentiment dat is ontstaan in verband met de komst van een mogelijke Spot Bitcoin ETF, en zijn essentieel voor het doorvoeren van een Bitcoin koers boven de $40.000 volgens Plan B.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.