Bitcoin koers stabiel onder $38.000, maar signalen staan op groen
De Bitcoin koers toont zich uitermate stabiel dit weekend. De prijs van de belangrijkste cryptocurrency beweegt binnen een nauwe bandbreedte tussen ongeveer $37.600 en $37.850. Vrijdagmiddag stootte de Bitcoin koers even kortstondig door de $38k-weerstand, maar kon dit niet niet volhouden en viel weer terug. Sindsdien lijken beleggers even een pauze te nemen voor ze een volgende aanval inzetten op weg naar $40k. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we hier de komende week getuige van zijn.
Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $37.705 (Bitmex) en €34.499 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,13% in de afgelopen 24 uur. De meeste andere crypto koersen lieten een overwegend positief beeld zien met slechts enkele verliezers. Daarover verderop meer.
Ander Crypto Nieuws
Bitvavo breidt uit in Europa
De Nederlandse crypto-exchange Bitvavo heeft goedkeuring gekregen om in Oostenrijk en Frankrijk te opereren. Bitvavo heeft al een tijdje de ambitie om een belangrijke speler te worden op de Europese markt. Wordt Bitvavo inderdaad een continent-brede grote speler? Daarover verderop meer.
Arthur Hayes Voorspelt Stijging Bitcoin koers door Toename Dollarliquiditeit
Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft een positieve visie op de toekomst van Bitcoin. In een recente post op sociale media refereerde hij naar Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, als "Bad Gurl Yellen" en benadrukte de toename van de Amerikaanse dollarliquiditeit. Hayes gelooft dat deze toename een positieve invloed zal hebben op de Bitcoin koers. Hij deelde een grafiek die de veranderingen in de netto-balansen van reverse repurchase agreements (RRP) en Treasury General Account (TGA) illustreert. Volgens Hayes is er een verband tussen verhoogde dollarliquiditeit en de prijs van Bitcoin. Crypto-analist dharmafi vulde aan met specifiekere cijfers, waarbij de nettoliquiditeit met $106 miljard is gestegen sinds 21 november. Deze ontwikkelingen suggereren mogelijke gevolgen voor diverse activaklassen, waaronder cryptocurrencies.
Blackrock Bepleit 'In-Kind' Creatiemethode voor Spot Bitcoin ETF
Blackrock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gepleit voor het gebruik van de 'in-kind' creatiemethode voor hun voorgestelde spot Bitcoin ETF. Dit in tegenstelling tot de door de SEC voorgestane 'cash' creatiemethode. Bloomberg-analist James Seyffart onthulde dat Blackrock en andere aanvragers van een spot Bitcoin ETF recentelijk een ontmoeting hadden met de SEC om hun aanvragen te bespreken. Eric Balchunas van Bloomberg benadrukte ook dat Blackrock en Ark Invest vasthouden aan de 'in-kind' methode, die beter zou zijn voor investeerders qua spreads en belastingen. De SEC heeft echter geadviseerd om 'cash' creatiemethoden te gebruiken voor de eerste reeks goedkeuringen van spot Bitcoin ETF's. SEC-voorzitter Gary Gensler gaf onlangs aan dat de commissie tussen de acht en tien aanvragen voor spot Bitcoin ETF's overweegt. Analisten, waaronder die van JPMorgan, verwachten dat de SEC meerdere spot Bitcoin ETF's tegelijkertijd zal goedkeuren in het komende jaar.
Zoon Christine Lagarde verliest geld met Crypto
Het hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, heeft verklaard dat haar eigen zoon haar advies negeerde en in crypto investeerde. Lagarde is ook voormalig voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en een fervent crypto-scepticus. Maar zelfs iemand met haar achtergrond kon haar zoon er niet van weerhouden om in de crypto-scene te investeren. Ze probeerde hem er uit alle macht van te weerhouden, maar dat mislukte en ze verklaarde dat hij haar “koninklijk negeerde”. Volgens Lagarde verloor de jongen ongeveer 60% van het geïnvesteerde geld en was hij het er uiteindelijk mee eens dat ze al die tijd gelijk had. Lagarde is een bekende crypto-scepticus en haar zoon is waarschijnlijk op het verkeerde moment in de crypto-markt gestapt en nu gebruikt ze dit verhaal om het idee te verkopen dat crypto slecht is voor investeerders. Lagarde heeft ook verklaard dat crypto wordt gebruikt om sancties te ontwijken en dat het op ‘niets’ is gebaseerd.
Bitcoin koers stabiel net onder de $38.000
Bitcoin verandert van eigenaar voor ongeveer $38.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency laat weinig actie zien, omdat de bulls vooralsnog weigeren een stap boven de $38.000 te zetten, terwijl ze tegelijkertijd ook de bears niet toe staan de Bitcoin koers verder naar beneden te trekken.
De afgelopen 24 uur waren dus eigenlijk vrij saai als het op de Bitcoin koers actie aankwam. De koers bewoog zoals gezegd binnen een strakke trading-range die lag tussen ongeveer $37,6k en $37,85k.
Wanneer we terugkijken op afgelopen week dan heeft Bitcoin deze dichtbij een recent hoogtepunt geëindigd. De belangrijkste digitale valuta had over het geheel genomen een goede week, aangezien deze een paar keer boven het belangrijke niveau van $38.000 uitkwam, ondanks de negatieve pers rond de crypto-scene als gevolg van de perikelen rond Binance en CZ.
De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $739 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,6%.
Altcoins overwegend licht positief
Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, met overwegend bescheiden winsten. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 0,4%), Ripple (XRP, 2%), Solana (SOL, -0,1%), Cardano (ADA, 0,6%), Dogecoin (DOGE, -0,2%), Tron (TRX, 2,9%), Chainlink (LINK, 2,3%), Polygon (MATIC, 0,7%), Polkadot (DOT, 1%) ), Litecoin (LTC, -0,3%), Shiba Inu (SHIB, 0,6%) en Cosmos (ATOM, 8%).
Bitvavo wil Europa veroveren, te beginnen met Frankrijk en Oostenrijk
Bitvavo, de meest populaire crypto-exchange van ons land, neemt stappen in Europa om zijn marktaandeel op het continent te vergroten. Het relatief nieuwe crypto-exchange-platform bestaat al enkele jaren en lijkt intensief samen te werken met toezichthouders.
Bitvavo wist maximaal te profiteren van het stoppen van concurrent Litebit en spon ook garen bij de recente gedwongen exit van Binance. De Nederlandse overheid weigerde aan Binance een Virtual Asset Services Provider (VASP)-licentie te geven en de beurs moest zonder pardon ons land verlaten. Ditzelfde gebeurde ook in België. Een groot gedeelte van de Binance klanten stapten toen over naar marktleider Bitvavo.
Bitvavo wil zijn diensten nu over de hele EU uitbreiden met markten zoals Frankrijk en Oostenrijk in zicht. Dit zal een flinke uitdaging zijn voor de Nederlandse exchange en de vraag is of het ze organisch lukt of dat er fusies en overnames aan te pas moeten komen.