JPMorgan waarschuwt voor invloed spot Bitcoin ETF op Bitcoin koers

JPMorgan waarschuwt voor Bitcoin koers 

Na wat wederom een chaotische week was in de cryptowereld, daalde de crypto koersen aan het eind van dit weekend terwijl traders de laatste nieuwsronde verwerkten. De daling zette zich voort op maandag met een Bitcoin koers die zelfs onder $37k zakte. Vorige week nam CEO CZ van Binance plotseling ontslag en bekende schuldig te zijn aan het overtreden van de witwasregels in de Verenigde Staten. Binance heeft ook verschillende Amerikaanse sancties met andere landen overtreden en naar verluidt transacties van terroristische groeperingen geaccepteerd. Het is slechts de laatste dominosteen die valt in een paar rampzalige jaren voor de crypto-industrie.

Bitcoin handhaafde in het weekend het steunniveau van $37.000, maar kon dat vandaag niet volhouden. De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met ongeveer 1,50% gedaald. Ethereum is met 2,87% gedaald, waardoor beide megacap-crypto’s over de afgelopen zeven dagen licht in het rood zijn komen te staan. Altcoins zien grotere verliezen: Solana daalde met 5,09%, Chainlink daalde met ongeveer 5,15% en MATIC daalde met 3,5% in de afgelopen 24 uur. We zouden een kleine terugval voor crypto's kunnen ingaan na de sterke rally van de afgelopen maanden. Zonder een grote katalysator tot het besluit van de SEC over Bitcoin ETF’s, zouden we tot begin 2024 nieuwe steun kunnen consolideren en opbouwen.

JPMorgan geeft voorzichtige opmerking over de Bitcoin koers

Het is niet de eerste keer dat JPMorgan voorzichtig is met Bitcoin en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Vrijdag waarschuwden analisten van JPMorgan investeerders in een onderzoeksrapport dat de goedkeuring van Bitcoin ETF’s ernstige verkoopdruk op Bitcoin en andere crypto’s zou kunnen veroorzaken. Dat zou tot een daling van de Bitcoin koers kunnen leiden.

Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar de bank stelt dat met de waarschijnlijkheid dat fondsen als Grayscale’s Bitcoin Trust worden omgezet in een gereguleerde ETF, informele crypto-investeerders hun munten zullen verkopen om zich in de veiligere activa te kopen. Hoewel er een enorme instroom van geld naar de cryptomarkt zou moeten komen, zal het feitelijk worden omgeleid naar bedrijven als Blackrock en Fidelity, in plaats van naar Bitcoin zelf.

JPMorgan schat dat een uitstroom van meer dan $2,7 miljard uit de Grayscale Bitcoin Trust de neerwaartse druk zou kunnen veroorzaken. Analisten merkten wel op dat als het kapitaal in gereguleerde instrumenten zoals de spot Bitcoin ETF’s terecht zou komen, de neerwaartse druk enigszins zou worden verzacht. Toch waarschuwt JPMorgan dat het risico neerwaarts is, nadat Bitcoin dit jaar tot nu toe meer dan 125% heeft gewonnen. De meesten verwachten dat het besluit van de SEC over de Bitcoin- en Ethereum ETF-aanvragen in het nieuwe jaar zal komen, slechts enkele weken vóór de volgende geplande Bitcoin-halving in april.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.