Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC Traders blijven bullish ondanks daling Bitcoin koers

Scherm met daarop de Bitcoin koers met crypto traders op de achtergrond 

Het echt sterke optimisme van de afgelopen weken lijkt een beetje te zijn afgenomen en als gevolg daarvan is de Bitcoin koers wat gedaald. De door velen verwachtte opmars richting $40k lijkt daarmee even van de baan nu de koers consolideert rond het $37k-niveau.

Professionele Traders Blijven Optimistisch

Ondanks dit wat veranderde sentiment, waardoor de Bitcoin koers onlangs onder $37.000 daalde, blijven professionele traders vol vertrouwen in een aanstaande bullmarkt. Deze positieve houding wordt versterkt door het sterke gedrag van BTC-derivaten. Terwijl de yuan-waarde van Tether onder zijn nominale waarde daalt in China, wijst dit op uiteenlopende verwachtingen tussen professionele en particuliere beleggers. De vraag naar put-opties in de Bitcoin-optiemarkt blijft achter bij de vraag naar call-opties, wat duidt op verminderde vraag naar bescherming tegen prijsdalingen.

Deribit BTC options put-to-call volhume ratio.
Deribit BTC options put-to-call volume ratio. Bron: Laevitas

Deze situatie blijft bestaan ondanks toenemende druk van overheidsinstanties in met name de VS, waar de afgelopen week vooral Binance en z’n ex-CEO Changpeng Zhao het flink voor de kiezen kregen. Overheden wereldwijd lijken op dit moment vast besloten om regelgeving aan de cryptomarkt op te leggen. Zo niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

Implicaties voor de Bitcoin koers van regulering op BTC derivaten

De introductie van regelgeving kan gevolgen hebben voor Bitcoin-derivaten, maar professionele traders lijken niet verontrust. Het is echter nog onzeker hoe de recente schikking van Changpeng Zhao met autoriteiten en toekomstige regelgevende acties andere ongereguleerde beurzen en betaalgateways zullen beïnvloeden. Ondanks deze onzekerheden blijven handelaren optimistisch. Dit komt met name door de verwachting dat institutionele beleggers in de nabije toekomst mogelijk meer gaan deelnemen aan de markt. Dit zou voor een flinke inflow van nieuw kapitaal zorgen en daar hoort een hogere Bitcoin koers bij.

Retail beleggers minder enthousiast

Aan de andere kant lijken particuliere beleggers minder enthousiast, mede door het ontbreken van directe, positieve triggers zoals de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. De USDT-premie ten opzichte van de yuan is op het laagste punt in vier maanden, wat wijst op een afnemende interesse of verhoogde zorgen m.b.t. regelgeving onder particuliere beleggers in China.

Bitcoin beleeft zesde opeenvolgende moeilijkheidsstijging te midden van recordbrekende hashrate toename

Bitcoin Netwerk Dynamiek in Opwindende Fase

Bitcoin ondergaat momenteel een opwindende fase in zijn netwerkdynamiek. De aanstaande moeilijkheidsaanpassing zal naar verwachting meer dan 5% bedragen. Deze moeilijkheidsaanpassing, die continue nieuwe hoogtepunten bereikt en nu boven de 68T uitkomt, markeert de zesde opeenvolgende positieve aanpassing dit jaar. Een dergelijke reeks werd voor het laatst gezien van december 2021 tot februari 2022.

Bitcoin Hashrate

Explosieve Groei in Bitcoin’s Hashrate

De recente explosie in Bitcoin's hashrate is een cruciaal element achter deze opwaartse aanpassing. Op 19 november registreerde het netwerk de hoogste eendaagse hashrate in zijn geschiedenis. Deze toename in hashrate, wat wijst op verhoogde deelname van miners, en de daaropvolgende moeilijkheidsaanpassingen benadrukken de robuustheid en aanpasbaarheid van het gedecentraliseerde netwerk van Bitcoin.

Bitcoin Hashrate

Implicaties voor het Bitcoin Netwerk

Deze ontwikkelingen in het Bitcoin netwerk tonen aan dat het systeem veerkrachtig en goed in staat is zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. De toenemende deelname van miners en de gestage groei van de netwerkmoeilijkheid zijn positieve tekenen voor de gezondheid en stabiliteit van Bitcoin als een gedecentraliseerde valuta en worden vaak gezien als een voorbode voor een hogere Bitcoin koers. 

Bitcoin ETF en ichimoku cloud voorspellen koersstijging

De verwachtingen omtrent de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de VS zijn momenteel toch de dominante driver van de Bitcoin koers. Volgens de Ichimoku Cloud-indicator kan de Bitcoin koers stijgen naar bijna $50.000 als de VS de eerste spot BTC ETF goedkeurt. Deze indicator combineert signalen uit het verleden, heden en toekomst, en suggereert dat de huidige prijsstijgingen nog maar het begin zijn. De eerste prijsdoelstelling volgens deze analyse ligt rond de $43.000, en een optimistischer doel is $48.000. Deze stijging van de Bitcoin koers zou samenvallen met de verwachte goedkeuringsdatum van de ETF in januari.

ichimoku cloud grafiek

Hoewel professionele traders dus optimistisch blijven over de toekomst van Bitcoin, is het enthousiasme onder particuliere beleggers afgenomen. De goedkeuring van een Bitcoin ETF, de stijgende moeilijkheidsgraad en hashrate, en de Ichimoku Cloud-indicator wijzen echter op een mogelijke aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers in de nabije toekomst.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.

 

Een deel van bovenstaande content is met behulp van AI (Artificial Intelligence) geschreven. Dit wordt gedaan om jou als lezer een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven van het laatste crypto nieuws. Opinies zijn, waar gegeven, altijd van de betreffende menselijke auteur.