Bitcoin koers stijgt na gematigde Fed-retoriek over rente en inflatie

BTC munten met stijgende Bitcoin koers op achtergrond en groene pijl omhoog 

De Bitcoin koers kreeg dinsdag een impuls toen Fed-gouverneur Christopher Waller in zijn opmerkingen een zeldzame verzachtende toon aansloeg. Waller suggereerde dat een renteverlaging eerder dan verwacht op tafel zou kunnen komen, nadat de inflatie in de Verenigde Staten is blijven dalen. Hij merkte op dat als de inflatie blijft dalen, er in de komende maanden over renteverlagingen gesproken zou kunnen worden. Naar verwachting reageerden aandelen en risicovolle activa zoals crypto’s positief op het nieuws, na maanden van agressieve retoriek van Waller en andere Fed-leden.

De Bitcoin koers steeg met ongeveer 1,5% en bereikte de grens van $37.700, wat de zevendaagse handelswinst op ruim 5,0% bracht. Ethereum steeg ook met ongeveer 1,1%, terwijl Solana ruim 5,0% steeg. Het was een relatief rustig weekend voor crypto’s na de shake-out van Binance’s oprichter en CEO CZ, die vorige week plotseling aftrad vanwege het overtreden van antiwitwaswetten en verschillende internationale sancties. De recente versoepeling van de Fed heeft de, voornamelijk door de verwachting van een Spot Bitcoin ETF gedreven, rally in de Bitcoin koers aan het eind van het jaar alleen maar aangewakkerd. Ook de aandelenkoersen reageerden hier sterk op en zijn na hun correctie in oktober blijven stijgen.

Bitcoin koers gevoelig voor veranderende rentetarieven

Een lagere rente zorgt ervoor dat er meer geld richting risicovolle beleggingen, zoals aandelen en Bitcoin) stroomt. Dit zorgt voor grotere vraag en dus voor hogere koersen. Dat is dan ook de reden dat de Bitcoin koers sterk kan reageren op veranderingen in het rentebeleid. De bearmarkt waar we net uitkrabbelen werd gekenmerkt door een steeds hoger wordende rente, wat een significante bijdrage heeft geleverd aan de teruglopende Bitcoin koers.

Het aandeel Coinbase bereikt een nieuwe hoogste koers in 52 weken

De aandelen van crypto-exchange Coinbase (NASDAQ: COIN) bereikten dinsdag een frisse nieuwe hoogste prijs in 52 weken. Het aandeel bevindt zich de laatste tijd in een raket naar de maan en is de afgelopen maand al met 74% gestegen. Tot nu toe heeft Coinbase in 2023 maar liefst 281% gewonnen.

aandeel Coinbase koersgrafiek 

Wat maakt dat Coinbase zo stijgt? Samen met Kraken is Coinbase echt een van de laatste grote cryptomakelaars die actief zijn in de Verenigde Staten. Na de val van FTX en de recente aanklachten tegen Binance is Coinbase naar voren gekomen als cryptoleider in de VS. Het heeft zijn bereik de afgelopen maanden ook uitgebreid naar Canada en Europa.

Bovendien lijkt Coinbase op te treden als bewaarder voor de voorgestelde spot Bitcoin ETF’s die naar verwachting in 2024 zullen worden gelanceerd. Coinbase positioneert zichzelf als het de facto cryptomerk in de Verenigde Staten en doet dit met inachtneming van de effectenregelgeving en wetten. Het lijkt erop dat instellingen deze reeks feiten erkennen, aangezien de aandelen van Coinbase een van de populairste technologienamen op Wall Street zijn geweest. Recente instroom laat zien dat de optiestroom van Coinbase voor zijn aandelen grotendeels positief is, wat aangeeft dat institutionele beleggers verwachten dat de aandelen dit momentum volgend jaar zullen doorzetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.