Waarom BTC daling tot onder $ 13.000 helemaal niet bearish is

Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Pixabay

Op 22 oktober steeg de Bitcoin koers $ 13.000. BTC die het hoogste niveau in meer dan een jaar bereikte, werd door velen gezien als een bevestiging van de vele bullish signalen die zich de afgelopen maanden voordeden, en een mogelijke indicator dat een lang verwachte bullrun eindelijk op het punt staat te beginnen. Maar op 28 oktober daalde de Bitcoin koers met 7% in slechts 11 uur en zakte tot onder $ 13.000, waardoor sommige traders zich afvroegen of deze kersverse bull run al weer over was. Maar is zo'n kleine correctie echt een bearish signaal?

Bullish indicatoren 

Aangezien de meeste van de bullish BTC-indicatoren verband houden met solide fundamentals, merkten toegewijde hodlers en langetermijnbeleggers de dip onder $ 13.000 nauwelijks. Maar de grafieken met een korter tijdsbestek, zoals de daily chart, die belangrijk zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in kortetermijnhandel, lijken ook niet erg bearish. Kortetermijngrafieken geven aan dat de Bitcoin koers gestaag boven het voortschrijdend gemiddelde blijft.

 

Analisten wijzen er ook op dat de huidige spotprijs en het volume van spotmarkten relatief hoog zijn in vergelijking met Bitcoin-derivaten. Dit feit wordt gezien als een bevestiging van het feit dat de BTC koers boven $ 13.000 werd veroorzaakt door een daadwerkelijke vraag en organische aankopen door particuliere beleggers in plaats van door speculatie. Consistent bullish sentiment op de spotmarkten kan worden gezien als een teken dat de huidige opwaartse trend gezond is en op solide basisprincipes is gebaseerd.

De koersdip tot onder $13.000 

Analisten wijzen op een belangrijke factor die zou kunnen hebben bijgedragen aan de dip onder $ 13.000. De belangrijkste reden voor de prijsdaling is waarschijnlijk het feit dat bitcoin een belangrijk psychologisch niveau van $ 13.875 heeft bereikt, zeer dicht bij de piek van $ 13.900 van juli 2019. Deze koers overtreffen zonder zelfs maar een kleine correctie zou als overdreven optimistisch worden beschouwd en waarschijnlijk leiden tot een nog grotere koersdaling in de toekomst. Aan de andere kant kan het controleren van het weerstandsniveau in dit stadium bijdragen aan de voortzetting van een sterke uptrend.

Stablecoins 

Ki-Young Ju, een bekende analist en de CEO van een cryptocurrency-dataplatform CryptoQuant, heeft de koerscorrectie voorspeld door de stablecoin-markt te analyseren. Stablecoins zoals Tether (USDT) dragen bij aan een aanzienlijk deel van het totale volume van de cryptomarkt, en aangezien ze vaak worden verhandeld voor BTC, komt de instroom van stablecoins naar beurzen vaak overeen met de koersbewegingen van Bitcoin.

Conclusie 

Solide fundamentele premissen die wijzen op een enorme bull-run blijven onwankelbaar, maar een korte-termijnanalyse van de bitcoin koers lijkt ook niet echt bearish. De plotselinge daling tot onder $ 13.000 was, naar het zich laat aanzien, slechts een kleine correctie die de opwaartse trend op lange termijn waarschijnlijk niet zal beïnvloeden. De Bitcoin koers is snel hersteld en heeft inmiddels een nieuw jaarrecord aangetikt op $ 14132 en lijkt hiermee al op korte termijn de sterke weerstand rond $14.000 te breken.