Skip to main content

Bitcoin nieuws

Standard Chartered voorspelt een Bitcoin koers van $100.000 in 2024

Man stuurt BTC symbool met vinger met Bitcoin koers grafiek op de voorgrond 

De Amerikaanse bankgigant Standard Chartered heeft zich positief uitgelaten over de Bitcoin koers in 2024. Ook Galaxy Digital CEO mike Novogratz deed een duit in het zakje en gaf aan positieve ontwikkelingen te zien in de cryptomarkt.

Binance schikking brengt vertrouwen

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, beschouwt de schikking van Binance met het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) ter waarde van $4,3 miljard als een belangrijke stap voorwaarts voor zowel het bedrijf als de gehele cryptosector. In een recent interview met Bloomberg benadrukte Novogratz dat deze schikking de zorgen van beleggers en gebruikers van de wereldwijde cryptobeurs zou moeten wegnemen. Hij gaf aan dat Binance de punten van zorg m.b.t. regelgeving aanzienlijk heeft verminderd, wat leidt tot minder zorgen bij het gebruik van deze crypto-exchange.

De schikking van Binance zorgt dat de lucht aanzienlijk wordt geklaard voor de cryptomarkt en de verwachting is dan ook dat het op de langere termijn zal zorgen voor meer mainstream investeringen in de sector, wat goed zal zijn voor de Bitcoin koers.

Regulering en mainstream financiën

Galaxy Digital CEO Mike NovogratzNovogratz benadrukte het belang van een redelijke benadering van investeringen en relaties met bedrijven die hun taken serieus nemen, zelfs te midden van strikte controles door instanties in de Verenigde Staten. Hij wees erop dat traditionele financiële instellingen (TradFi) ook vaak de regels overtreden hebben, en dat het zoeken naar bedrijven zonder fouten onrealistisch zou zijn.

Bitcoin ETF en prijsstijging in 2024

Novogratz en Standard Chartered zijn beiden optimistisch over de toekomst van Bitcoin, vooral in het licht van de verwachte goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) in de VS. Novogratz gelooft dat een ETF-goedkeuring zal leiden tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers, met name wanneer de Federal Reserve waarschijnlijk de rentetarieven zal verlagen. Hij ziet ook de Bitcoin halving in 2024 als een positieve factor voor de Bitcoin koers.

Standaard Chartered's voorspelling: Bitcoin koers van $100.000

Standaard Chartered voorspelt dat de Bitcoin koers tegen eind 2024 de $100.000 kan bereiken. Dat is eerder dan verwacht, dankzij de introductie van spot Bitcoin ETF's. Geoff Kenrick van de bank, benadrukte dat de afnemende beschikbaarheid van de BTC-voorraad en de aanstaande halvering van de blokbeloning zouden bijdragen aan een hogere Bitcoin koers. Deze ontwikkelingen zouden de netto BTC-voorraad verminderen en de koers opdrijven.

ETF's en marktdynamiek

De verwachting van een Bitcoin ETF-goedkeuring heeft al geleid tot een flinke stijging van de Bitcoin koers, en er is bezorgdheid dat grote beleggers zouden kunnen verkopen zodra de goedkeuring een feit is, wat tot een "koop het gerucht, verkoop het nieuws" scenario zou kunnen leiden. Desondanks blijven zowel Novogratz als Standard Chartered optimistisch over de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin.

Positief klimaat voor de cryptomarkt

De schikking van Binance, de verwachte goedkeuring van Bitcoin ETF's, de aanstaande Bitcoin halving en een rente die waarschijnlijk de komende tijd wat gaat dalen, creëren een positief klimaat voor de cryptomarkt. Met de voorspellingen van significante stijgingen van de Bitcoin koers en de toenemende institutionele interesse in Bitcoin, lijkt de toekomst van de cryptosector rooskleurig. Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende acceptatie en integratie van cryptocurrencies in de mainstream financiële wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.