Skip to main content

Bitcoin nieuws

Whale koopt voor $425 miljoen aan Bitcoin, mogelijk vermogensbeheerder VS

BTC Whale zorgt voor stijgende Bitcoin koers

Een onbekende whale accumuleerde een ongelooflijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) in de afgelopen 3 weken. Zo blijkt uit on-chain data van het populaire cryptocurrency netwerk dat wordt gepresenteerd door BitInfoCharts. Het gaat om honderden miljoen aan munten die het groot vermogende adres heeft opgekocht. Analisten zien deze ontwikkeling als een positief teken voor de koers en suggereren zelfs dat het adres gelinkt is aan institutionele asset managers. Ondertussen dient een dertiende Spot Bitcoin ETF - aanvraag zich aan op de markt. 

De betreffende whale voerde een exorbitante aankoop uit van maar liefst 11.268 BTC, dat op basis van de huidige Bitcoin koers van ongeveer $37.725 neerkomt op een aankoopwaarde van ruim $425 miljoen. De aankopen werden verspreid over een aantal weken en vonden plaats sinds 10 november. Op 29 november werd de laatste aankoop uitgevoerd van maar liefst 875 BTC, wat de whale ongeveer $33 miljoen heeft gekost. Door de aankoop is het betreffende adres nu de 74ste grootste Bitcoin houder ter wereld. Grote aankopen van whales zijn populair onder on-chain analisten. Groot vermogende adressen worden over het algemeen gelinkt aan het “slimme” geld en accumulatie door deze partijen is historisch gezien een teken voor naderende rallies in de Bitcoin koers. 

Whale mogelijk gelinkt aan institutioneel asset manager

On-chain analisten suggereren dat het betreffende whale adres is gelinkt aan een vermogensbeheerder uit Amerika. Mogelijk gemotiveerd uit de aanvraag voor de Spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) die de asset manager uit heeft staan. Hoewel een aantrekkelijke gedachte, valt het idee te betwijfelen omdat het nog maar de vraag is of dergelijke aankopen van vermogensbeheerders überhaupt legaal zijn in de Verenigde Staten. Dat de spot ETF veel teweeg brengt in de crypto markt is desondanks niet gek. Wanneer een dergelijk fonds wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dan zullen de fondsbeheerders een flinke hoeveelheid BTC op moeten kopen en in beheer nemen. Dit kan een flinke impact hebben op de koers van Bitcoin en andere cryptocurrencies. 

Nieuwe vermogensbeheerder doet Spot Bitcoin ETF aanvraag

Een Zwitserse vermogensbeheerder, Pando Asset, is een nieuwe en verrassende partij die een aanvraag heeft ingediend voor eenSpot  Bitcoin ETF. Het bedrijf is nu de 13de asset manager die een fonds aanvraag voor de grootste cryptocurrency heeft uitstaan bij de SEC. De aanvraag is op 20 november ingediend bij de Amerikaanse autoriteit. Vergelijkbaar met andere lopende aanvragen wil ook Pando Asset gebruik maken van de grote exchange Coinbase die een deel van het beheer onder zijn verantwoordelijkheid zal nemen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.