Bitcoin koers op weg naar $39.000 en Microstrategy koopt nog meer BTC

Stier met stijgende Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers is op het moment van schrijven flink aan het stijgen en lijkt op weg naar $39.000. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie gaat de maand december daarmee goed van start en als dit een voorbode is van wat nog gaat komen deze maand, dan krijgen Bitcoin bezitters een leuk kerstcadeau dit jaar. Sowieso kan het jaar natuurlijk niet meer stuk, aangezien de Bitcoin koers dit jaar spectaculair is gestegen en daarbij de laatste definitief bearmarkt achter zich heeft gelaten.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $38.650 (Bitmex) en €35.490 (Bitvavo). Dat is een verandering van 2,55% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

De Crypto Fear & Greed index is weer gestegen en staat nu op 71

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypo Nieuws

Binance stopt met ondersteunen BUSD stablecoin

Crypto-exchange Binance zal de ondersteuning van zijn BUSD stablecoin tegen december van dit jaar beëindigen. Deze stap komt op het moment dat de Amerikaanse toezichthouders boven de beurs cirkelen en de rol van Binance op de Amerikaanse cryptomarkt willen beperken. De beurs is gedwongen een deal van maar liefst 4,3 miljard dollar met het ministerie van Justitie (DoJ) te accepteren wegens het overtreden van de witwasregels, en andere organisaties zullen deze aanval waarschijnlijk voortzetten. Daarover verderop meer.

Microstrategy koopt opnieuw Bitcoin

Het bedrijfsinformatiebedrijf MicroStrategy heeft in november 16.130 Bitcoin aangekocht, waardoor hun totale bezit nu meer dan $6 miljard bedraagt. Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy, kondigde op 30 november aan dat het bedrijf de BTC had verworven voor ongeveer $593,3 miljoen, wat neerkomt op een prijs van $36.785 per Bitcoin. Per 29 november rapporteerde MicroStrategy dat het 174.530 BTC in bezit had, ter waarde van ongeveer $6,6 miljard op dat moment, met een gemiddelde prijs van $37.726 per Bitcoin.

Tweet Michael Sailor

Sinds augustus 2020, toen MicroStrategy aankondigde Bitcoin als hun reserve-activum te adopteren, heeft het bedrijf consequent grote hoeveelheden Bitcoin gekocht. De laatste aankondiging van Saylor was in september, waarin hij meldde dat MicroStrategy 5.445 BTC had gekocht voor ongeveer $147 miljoen.

De aankondiging van MicroStrategy's Bitcoin-aankoop kwam nadat de Bitcoin koers in november met ongeveer 10% was gestegen. Het bedrijf rapporteerde een winst van $900 miljoen op hun Bitcoin-bezit in het derde kwartaal van 2023, waarbij CEO Phong Le destijds suggereerde dat het bedrijf van plan was om consequent aankopen te blijven doen.

Cristiano Ronaldo aangeklaagd wegens samenwerking met Binance

Voormalig Real Madrid-superster Cristiano Ronaldo is getroffen door een grote class action-rechtszaak wegens het promoten van het Binance-platform. De Portugese voetballer lanceerde een tijdje geleden zijn eigen beperkte NFT-collectie op het Binance-platform, maar dat kende over het algemeen matig succes. De aanklagers zijn van mening dat de promotie van Ronaldo ervoor zorgde dat ze zwaarder gingen investeren in NFT's op Binance en dat ze daardoor verliezen leden.

De aanklagers beweren dat Ronaldo’s promotie van Binance ervoor zorgde dat ze interesse kregen en dat ze vervolgens veel geld verloren in de NFT-scene.

In de aanklacht staat:

“Ronaldo’s promoties hebben Binance geholpen bij het aantrekken van investeringen in niet-geregistreerde effecten door zijn miljoenen volgers, fans en supporters aan te moedigen om te investeren op het Binance-platform.”

Amazon start met AI-chatbot

Amazon heeft de uitrol aangekondigd van een nieuwe AI-chatbot genaamd Q. De nieuwe software zal naar verwachting concurreren met het succesvolle ChatGPT, dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het programma van Amazon is op geen enkele manier zo ingewikkeld of krachtig als ChatGPT. Amazon kijkt daarom naar een andere markt, aangezien de primaire doelgroep het bedrijfsleven is. De stap zelf kwam van de Web Service (AWS)-divisie van Amazon, die al een tijdje het best presterende onderdeel van het bedrijf is. Het bedrijf beweert dat het bedrijven zal helpen bij planning, bedrijfsvoering, productie en ontwerp. Amazon is niet het enige grote technologiebedrijf dat wil concurreren met het krachtige ChatGPT. Apple en Google werken ook hard op dit gebied en zullen deze uitdaging waarschijnlijk ook aangaan. OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft echter een voorsprong in deze zich snel ontwikkelende sector en zal waarschijnlijk voor enige tijd de onbetwiste leider blijven.

Bitcoin koers op weg naar $39.000

Bitcoin wisselt van eigenaar rond de $38,7k, nadat een beweging boven de $38knu wel doorzette. De Bitcoin koers wist in de loop van de nacht en ochtend flink te stijgen en zette een nieuwe hoogste koers voor het jaar neer.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $37,7k. Het handelde enkele uren zijwaarts rond deze waarde voordat het om 02:15 uur in de nacht aan een stevige koersstijging begon. De cryptocurrency ging boven de bekende weerstand van $38.000 en bereikte om 11.00 uur vanochtend een waarde van $38.829. Daar pauzeerde de opmars even en op het moment van schrijven staan we vlak onder dat niveau op $38.650 .

De Bitcoin koers lijkt nu op weg naar de eerstvolgende mijlpaal van $39k, en vervolgens het tot de verbeelding sprekende $40.000-niveau. Wanneer het sentiment onder crypto-beleggers zo blijft als het nu is dan moet dat deze maand zeker lukken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $738 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 53,12%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels hoger in navolging van de sterke prestaties van de Bitcoin koers. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 3,5%), Solana (SOL, 3,1%), Dogecoin (DOGE, 2,7%), Chainlink (LINK, 1,4%), Avalanche (AVAX, 7,3%), Polkadot (DOT, 5,8% ), Uniswap (UNI, 3.1%).en Cosmos (ATOM, 1,3%).

 

Avalanche koers grafiek 

Binance beëindigt ondersteuning voor BUSD Stablecoin

De omstreden cryptocurrency exchange Binance heeft de ondersteuning voor BUSD beëindigd en de gebruikers hebben iets meer dan een maand de tijd om deze te liquideren. Deze stap komt nadat de Amerikaanse autoriteiten druk blijven uitoefenen op de beurs, nadat ze deze hadden gedwongen genoegen te nemen met maar liefst 4,3 miljard dollar.

BUSD was ooit een van de meest populaire stablecoins ter wereld. Nu zal het tot het verleden behoren: een ander groot cryptoproject valt ten prooi aan de regelgevende reacties in de VS. Zelfs Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft verklaard dat de Amerikaanse regering er alles aan doet om de crypto-economie te vervreemden.

Gebruikers van BUSD wordt geadviseerd hun munten zo snel mogelijk om te zetten. Het is duidelijk dat de beurs Nederland al heeft verlaten, dus er is hier niet veel gebruik meer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.