Bitcoin koers stijgt tot dichtbij $40.000, stemming optimistisch

Hand met Bitcoin munt met op de achtergrond de Bitcoin koers grafiek 

Gisteren was weer een bullish dag voor crypto toen de Bitcoin koers flink steeg en bijna $40.000 bereikte. Ook andere cryptocurrencies deden het goed.

Bitcoin koers komt dichtbij $40.000

De prijs van Bitcoin kabbelde gisteren rustig voort rond $38,8k en niets wees op een naderende koersstijging. Toch ging het rond 20:00 uur in de avond plotseling los, waarbij de Bitcoin koers in korte tijd steeg tot $39.750. Die waarde was op dat moment moeilijk vol te houden en de koers zakte snel terug tot $39.050. Vervolgens liep de Bitcoin koers weer op in verschillende golven, om rond 23:00 uur $39.720 te bereiken. Vervolgens zakte de koers terug naar $39.450, wat in de uren daarna de bodem zou blijken voor de zijwaartse consolidatiebeweging waar we ons nu nog steeds in bevinden.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $39.447 (Bitmex) en €36.284 (Bitvavo). Dat is een verandering van 21,71% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $771 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed index staat op een waarde van 73 in het groene ‘greed’ gedeelte en is daarmee 1 punt gezakt ten opzichte van gisteren, toen de stijging van de Bitcoin koers plaatsvond.  

Crypto Fear & Greed Index 

Overzicht van het laatste Crypto Nieuws

Mike Novogratz (Galaxy Digital) voorspelt hogere Bitcoin koers na SEC-goedkeuring

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, verwacht een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers zodra de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) goedkeurt. Hij gelooft dat de goedkeuring van een spot bitcoin ETF de adoptie van Bitcoin door investeerders zal versnellen, wat leidt tot een hogere koers. Met de Bitcoin halving in het vooruitzicht en de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in 2024, voorziet Novogratz een "geweldig verhaal" voor Bitcoin. Hij voorspelt dat de goedkeuring van Spot bitcoin ETFs door de SEC nieuwe geldstromen in de ETF-ruimte zal brengen, waardoor de vraag naar Bitcoin verder toeneemt.

Bitcoin op weg naar $40K? Grote BTC-opnames wijzen op optimistische stemming

Recente gegevens tonen aan dat er in de afgelopen week voor meer dan $1 miljard aan BTC van beurzen is opgenomen. Deze beweging suggereert een voorkeur voor een langetermijnstrategie en duidt op een afnemende verkoopdruk op de markt. De uitstroom van Bitcoins van beurzen wordt vaak gezien als een teken van vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van de Bitcoin koers. Dit bullish sentiment wordt versterkt door verwachtingen van een mogelijke lancering van een spot Bitcoin ETF in de VS. Volgens sommige marktanalisten kan de recente verklaring van Federal Reserve-gouverneur Chris Waller over mogelijke renteverlagingen bij aanhoudende inflatiedaling, bijdragen aan een positieve liquiditeitsomgeving voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies en daarmee de Bitcoin koers verder stimuleren.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil slechte crypto-actoren aanpakken

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil verdere bevoegdheden van het Congres vragen om slechte actoren aan te pakken die actief zijn in de crypto-sector. De plaatsvervangend secretaris van het federale agentschap verklaarde dat hij juridische dekking zoekt om achter deze illegale actoren aan te gaan. De stap komt nadat federale toezichthouders geen idee hadden hoe ze moesten reageren op de groeiende dreiging die uit de digitale valutawereld voortkwam. Het ministerie van Financiën is op zoek naar ‘gezond verstand’-aanbevelingen, zodat het gewapend kan zijn om deze criminele elementen te vervolgen en te voorkomen dat ze misbruik maken van de crypto-scene, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De organisatie richt zich momenteel op de vooruitgang van USD stablecoins, waaronder USD Tether, USD Coin en anderen. Deze digitale vormen van de dollar worden door terroristen gebruikt om hun snode activiteiten uit te voeren, meent het ministerie van Financiën, ook al is er niet veel bewijs om dit te ondersteunen.

Altcoins koersen stijgen in het kielzog van de Bitcoin koers

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels in het groen. Ze werden meegetrokken met de stijgende Bitcoin koers, iets wat we wel vaker zien gebeuren. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 2,8%), Solana (SOL, 2,2%), Ripple (XRP, 0,9%), Cardano (ADA, 1,2%), Chainlink (LINK, 1,8%), Avalanche (AVAX, -0,4%), Polygon (MATIC, 0,4%) en Uniswap (UNI, 1,3%).

 Ethereum koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.