Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Bitcoin bereikt $40k en altcoins stijgen mee

Cryptocurrency nieuws

Opnieuw goed nieuws: De Bitcoin koers heeft zojuist het niveau van $40.000 te overschreden en Altcoins blijven stijgen. Natuurlijk is het momentum van de bullrun wat afgenomen, waarbij de meeste munten en tokens slechts een bescheiden winst van één cijfer boeken. De meeste experts zijn het er echter over eens dat wat we nu zien slechts een opmaat is, en dat de prijzen van cryptocurrency echt omhoog zullen schieten als de eerste Bitcoin ETF eindelijk wordt goedgekeurd. Laten we voor nu eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Altcoin koersen blijven stijgen

Volgens sommige analisten maakt nu meer dan 80% van de investeerders die Bitcoin in de afgelopen twee jaar hebben gekocht winst. Het is niet verrassend dat het algemene sentiment onder investeerders in cryptocurrency erg bullish is, wat tot uiting komt in de prijzen van de meeste altcoins.

Hoewel het altcoin-ecosysteem als geheel groeit, is de situatie niet zo geweldig als het gaat om de top 10-munten. Terwijl Ethereum (ETH) zeer goed presteert en de afgelopen zeven dagen met ruim 5% in waarde is gestegen, eindigen andere top 10 altcoins de week in het rood. De twee uitzonderingen zijn Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE), die beide met ongeveer 8% stegen.

Ethereum koers grafiek 

Maar hoewel de prestaties van de top 10-munten gemengd zijn, ziet het er beter uit voor altcoins met een kleinere kapitalisatie. Populaire munten en tokens zoals Chainlink (LINK), Toncoin (TON), Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), Polkadot (DOT), Litecoin (LTC) en Shiba Inu (SHIB) hebben de investeerders allemaal enige winst opgeleverd. variërend van 1% tot 5%.

Uiteraard presteren sommige altcoins enorm veel beter dan de markt. THORChain (RUNE) steeg met ruim 30%, ORDI steeg met 51% en Celestia (TIA) groeide met 46%. En toch zijn dit niet eens de best presterende munten van de week!

RUNE koers grafiek 

IOTA-prijs stijgt binnen een uur met 30%

IOTA groeit snel uit tot een van de best presterende top 100 altcoins van de afgelopen maanden. Over het geheel genomen is de IOTA koers de afgelopen twee maanden met 100% gestegen. Maar deze maand heeft IOTA alle verwachtingen overtroffen.

Het begon allemaal met een plotselinge koersstijging. Op woensdag 29 november steeg de IOTA koers in slechts één uur met een verbazingwekkende 30% - en sindsdien is deze blijven stijgen.

De reden voor de enorme IOTA-bullrun is simpel: het team achter IOTA heeft onlangs een persbericht uitgegeven dat de vorm van het altcoin-ecosysteem in de komende jaren enorm zou kunnen beïnvloeden. IOTA heeft namelijk aangekondigd dat de IOTA Ecosystem DLT (Distributed Ledger Technology) Foundation zal worden geregistreerd in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Het feit dat de IOTA Ecosystem DLT Foundation in Abu Dhabi zal worden geregistreerd, brengt meerdere voordelen voor het IOTA-project met zich mee. Ten eerste zal IOTA onderworpen zijn aan de regelgeving van de VAE, die veel progressiever en gastvrijer is voor blockchain-technologie dan het regelgevingskader in de VS of de EU.

Maar dat is niet alles. Belangrijker nog is dat de registratie van de IOTA Ecosystem DLT Foundation in Abu Dhabi naar verwachting ook zal leiden tot een enorme toestroom van fondsen naar het IOTA-ecosysteem. Volgens de officiële bronnen zal de IOTA Ecosystem DLT Foundation de komende vier jaar gefinancierd worden met $100 miljoen aan cryptocurrency.

Hoewel de IOTA-prijs na de aanvankelijke piek enigszins is gecorrigeerd, is het algehele saldo van de afgelopen week enorm bullish. In de afgelopen 7 dagen is de IOTA-prijs met maar liefst 83% gestegen.

IOTA koers grafiek 

Terra Classic stijgt met 100%

IOTA doet het geweldig, maar de best presterende grote altcoin van deze week is Terra Classic (LUNC). In de afgelopen week steeg de LUNC-prijs met bijna 100%, waardoor Terra Classic de 55e grootste cryptocurrency ter wereld werd met een marktkapitalisatie van meer dan $1,1 miljard.

De belangrijkste reden voor de geweldige prestaties van Terra Classic lijkt het besluit van Binance te zijn om 3,9 miljard LUNC-tokens te verbranden. Hoewel dat op het eerste gezicht misschien indrukwekkend lijkt, vertaalt dit zich gezien de zeer lage LUNC-prijs slechts in minder dan $400.000 aan crypto.

Ongeacht de echte redenen is het een feit dat de LUNC-prijs voorlopig stijgt. Maar hoewel de prestaties van LUNC op de korte termijn er geweldig uitzien, zijn de vooruitzichten op de lange termijn genadeloos voor Terra Classic: ondanks het feit dat de prijs van LUNC de afgelopen week is verdubbeld, met de huidige prijs van $ 0,0001894, is het zwendelproject van Do Kwon nog steeds 100% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 119, bereikt in april 2022.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.