Bitcoin koers knalt hoger tot boven $41.000. Bullmarkt springlevend!

BTC munten exploderen omhoog met groene pijlen en symboliseren een stijgende Bitcoin koers

De Bitcoin koers heeft de leiding weer stevig in handen genomen en is vanochtend vroeg, tijdens de handel in Azië, voor het eerst sinds april 2022 boven de $41.000 gestegen. De Ethereum koers  ging voorbij de $2.200, maar het is duidelijk dat Bitcoin de leiding heeft genomen in deze laatste ronde van stijgende cryptoprijzen.

De Bitcoin koers speelde al een paar dagen met het niveau van $40.000, maar slaagde er gisteravond laat in om er bovenuit te stijgen. Daarna ging het hard, want Bitcoin bleef gedurende de nacht verder stijgen. Rond 6 uur vanochtend brak de koers vervolgens door de $41k-grens.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $41.788 (Bitmex) en €38.747 (Bitvavo). Dat is een stijging van bijna 6% in de afgelopen 24 uur. Ether handelde op $2.240 en noteerde een iets lagere procentuele stijging in de afgelopen 24 uur van ruim 4%.

De meeste andere top tien cryptocurrencies naar marktkapitalisatie lieten kleinere winsten zien. Uitzondering was de Dogecoin koers, die vrijwel even hard steeg als de Bitcoin koers.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5 minuten grafiek

 

De prijs van Bitcoin, de meest bekende en langst bestaande digitale munt, heeft in april 2022 een dieptepunt bereikt onder de $40.000. Echter, in de daaropvolgende maanden is er een opwaartse trend waargenomen. Deze stijging wordt voornamelijk toegeschreven aan de relatief voorzichtige uitspraken van leden van de Amerikaanse Federal Reserve en de hoopvolle verwachtingen omtrent de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Ether, een andere prominente cryptocurrency, heeft sinds mei 2022 moeite gehad om boven de $2.200 te blijven, hoewel het meermaals dichtbij deze grens kwam.

Recente gegevens laten zien dat tussen 17 november en 1 december eigenaren van Bitcoin ongeveer 37.000 BTC van beurzen hebben gehaald, wat erop wijst dat zij ervoor kiezen hun munten zelf te bewaren. Deze trend valt samen met de stijging van de goudprijs tot boven de $2.100 per ounce, een nieuwe all-time high voor het gele metaal, tijdens de vroege handelsuren in Azië, als reactie op uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve.

Lucy Hu, een senior analist bij Metalpha, merkte op dat de markt toenemend optimistisch is over de kans op renteverlagingen in het komende jaar, en dat de verwachtingen voor de goedkeuring van Bitcoin ETF-aanvragen door grote vermogensbeheerders stijgen. Ze verklaarde dat dit een officiële aankondiging van een bull run is, met potentieel voor verdere prijsstijgingen in de komende weken.

Vorige week gaf Powell aan dat de huidige rentetarieven zich in een restrictief gebied bevinden, wat suggereert dat de verstrakkingscyclus wellicht zijn piek heeft bereikt. Dit zou de neerwaartse druk op de rente van staatsobligaties kunnen vergroten.

Bitcoin's Marktkapitalisatie Overstijgt Berkshire Hathaway en Stijgt tot Boven $800 Miljard

Met de laatste stijging van de Bitcoin koers boven $41.000, heeft de leidende cryptocurrency een nieuwe mijlpaal bereikt, door een hogere marktwaarde te behalen dan het Amerikaanse conglomeraat Berkshire Hathaway. Op 4 december steeg de marktkapitalisatie van Bitcoin tot boven de $800 miljard, net voorbij die van het bedrijf van miljardair Warren Buffett op 3 december.

Deze stijging komt nadat de Bitcoin koers over het weekend de $40.000-grens doorbrak, waardoor de marktkapitalisatie van de cryptocurrency steeg tot boven de $780 miljard, iets meer dan Berkshire Hathaway's $779 miljard op 3 december. Berkshire Hathaway's aandeel sloot op 1 december op $542, met een marktkapitalisatie van $779 miljard, volgens gegevens van TradingView. Ondanks een recente daling, is het aandeel van Berkshire Hathaway dit jaar tot nu toe met 14,7% gestegen.

John Deaton, een cryptocurrency-advocaat, reageerde op X (voorheen Twitter) op het nieuws met een verwijzing naar de eerdere kritiek van Warren Buffett, die Bitcoin in 2018 "rat poison squared" noemde.

Bitcoin is nu het tiende grootste activum naar marktkapitalisatie, net na Meta Platforms (voorheen Facebook) en Nvidia.

Bitcoin Passeert $41K terwijl Goud Nieuwe Recordhoogten Bereikt

Tegelijkertijd heeft de goudprijs ook een nieuwe recordhoogte bereikt van meer dan $2.100 per ounce tijdens de Aziatische handelssessie op maandag 4 december. De Bitcoin koers heeft ook een opmerkelijke stijging doorgemaakt en is voor het eerst in 19 maanden boven de $41.000 gestegen.

Bitcoin heeft een indrukwekkende groei van meer dan 140% laten zien sinds het begin van het jaar. Markus Thielen van Matrixport suggereert zelfs dat Bitcoin in april volgend jaar zou kunnen stijgen tot boven $60.000 en tegen eind 2024 tot wel $125.000.

Deze optimistische voorspellingen zijn gebaseerd op historische trends van prijsstijgingen voorafgaand aan Bitcoin Halving events, waarbij een verwachte stijging van meer dan 200% wordt voorzien.

De Invloed van een Spot Bitcoin ETF

De goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten speelt een cruciale rol in deze voorspellingen. Met 13 aanvragers, waaronder grote spelers zoals BlackRock en Grayscale, groeit de verwachting dat de Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk meerdere aanvragen tegelijk goedkeurt op 10 januari.

De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin spot ETF zou niet alleen een nieuw tijdperk inluiden voor institutionele participatie en investeringen in Bitcoin, maar zou ook waarschijnlijk een verdere impuls geven aan de Bitcoin koers.

Bitcoin's laatste beweging boven de psychologische grens van $40.000 weerspiegelt een bullish marktsentiment, aangewakkerd door de waarschijnlijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in januari en het vooruitzicht op vooruitgang m.b.t. regelgeving in met name de Verenigde Staten. Het komende halveringsevenement van Bitcoin wordt ook verwacht om verdere wind in de rug te bieden voor de Bitcoin koers in de komende vijf maanden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.