Bitcoin koers stijgt door $42K terwijl het bullish sentiment aanhoudt

Goudgekleurde Bitcoin (BTC) munt 

Het was opnieuw een bullish weekend voor crypto’s toen Bitcoin de deur van het weerstandsniveau van $40.000 omver trapte en binnen enkele uren door de $42.000 steeg. Het is de eerste keer dat Bitcoin sinds april 2022 voor meer dan $42.000 wordt verhandeld. Deze laatste squeeze zag een stijging van meer dan 6,0% binnen de 24 uur. Gisteravond bereikte de Bitcoin koers even een waarde van ruim $42,4k, waarna de koers wat corrigeerde. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $41.614 (Bitmex) en €38.7425 (Bitvavo). Dat is een daling van 0,03% in de afgelopen 24 uur.

Ethereum bereikte ook zijn hoogste punt sinds mei 2022 en steeg boven het weerstandsniveau van $2.200. De wereldwijde cryptomarktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met bijna 4,0% gestegen en bedraagt op het moment van schrijven ongeveer $1,55 biljoen.

Deze laatste stijging van de Bitcoin koers komt omdat investeerders de afgelopen weken bijna 40.000 BTC uit gecentraliseerde beurzen hebben gehaald. Dit soort transacties zijn doorgaans bullish, omdat ze aangeven dat beleggers hun activa veilig in bewaring willen houden in plaats van ze op beurzen te verhandelen. Het stabiliseert ook de prijsactie van Bitcoin, omdat er minder liquiditeit wordt verhandeld.

Bitcoin koers grafiek 

Maandag zagen crypto-gerelateerde aandelen ook kracht toen Coinbase (NASDAQ: COIN) een nieuwe hoogste prijs in 52 weken bereikte van $146,30. Michael Saylor’s bedrijf MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) bereikte ook een nieuw hoogste punt in één jaar, nadat het met 6,74% was gestegen. Saylor’s winst uit Bitcoin heeft nu $2 miljard bereikt voor de bijna 175.000 BTC die MicroStrategy bezit.

Goud stijgt ook omdat beleggers anticiperen op renteverlagingen

Bitcoin was niet het enige activum dat dit weekend in opkomst was. Goudfutures daalden op maandag, maar werden tijdens de weekendsessie 3,0% hoger verhandeld. Goud heeft zijn hoogste maandelijkse slotkoers in de geschiedenis bereikt en sloot de sessie van maandag op $2.048,20, ondanks een goudprijs van meer dan $2.100 tijdens de Aziatische handelsuren.

Goudprijs grafiek 

Optieprijzen laten zien dat handelaren in Bitcoin-futures anticiperen op een stijging naar $45.000 in het eerste kwartaal van 2024. Dit valt samen met de halvering van Bitcoin in april en de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin- en Ethereum-ETF's begin 2024.

Het hele momentum in de Bitcoin koers draait om de verwachting dat de Fed de rente al in het eerste kwartaal van volgend jaar zal verlagen. Nu Fed-voorzitter Jerome Powell vorige week tijdens een toespraak een enigszins vergevingsgezinde toon aansloeg, beschouwen velen dit als een indicatie dat de renteverhogingen voor deze cyclus voorbij zijn. Nu er momenteel naar schatting $5 biljoen aan de zijlijn staat, zouden we een grote squeeze in risicovolle activa kunnen zien nu we het hoogtepunt van de renteverhogingen door de Fed waarschijnlijk gezien hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.