Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet door $44K terwijl fondsen terugstromen naar Crypto

Stijgende Bitcoin koers grafiek op scherm 

Twijfelt iemand eraan dat de Bitcoin-bullmarkt terug is? Vanaf dinsdag ligt Bitcoin op koers om zijn achtste opeenvolgende wekelijkse groene candle neer te zetten, iets wat het sinds 2017 niet meer is gelukt. De Bitcoin koers steeg dinsdag door meer weerstand en overtrof daarbij zelfs het $44.000 niveau, waardoor de winst in zeven dagen op maar liefst 15,0% kwam. De marktkapitalisatie van Bitcoin is terug gestegen naar $859 miljard, waardoor het opnieuw een van de meest waardevolle activaklassen ter wereld is.

De laatste bull run is veroorzaakt door 13 spot Bitcoin ETF-aanvragen van instellingen die wachten op goedkeuring door de SEC. Zoals een analist het verwoordde:

“Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een bezit dat schaarser en potentieel waardevoller is dan goud.”

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $44.001 (Bitmex) en €40.792 (Bitvavo). Dat is een stijging van 5,34% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
5-minuten Bitcoin koers grafiek

 

Sinds september heeft de cryptomarkt een enorme toestroom van buitenspel gezet kapitaal gezien. USDT Tether heeft meer dan $7 miljard aan zijn marktkapitalisatie toegevoegd. Het is de eerste groei van de marktkapitalisatie van Tether sinds mei 2022. Dit is doorgaans een indicatie dat particuliere beleggers voor het eerst sinds het begin van de cryptowinter weer geïnteresseerd raken om in crypto’s te investeren. De marktkapitalisatie van Tether nadert opnieuw de $90 miljard, wat nog steeds ruim lager is dan het hoogste punt ooit. De totale marktkapitalisatie van stablecoins ligt ook onder het hoogste niveau van 2022, toen de vooruitzichten voor crypto’s veel slechter waren dan nu.

Instellingen voeren het aantal aanvragen voor Bitcoin ETF's op

Nu we het einde van het jaar naderen, updaten instellingen hun spot Bitcoin ETF-aanvragen voorafgaand aan de verwachte SEC-goedkeuring in 2024. Eerder deze week hebben zowel Blackrock als Bitwise hun S1-deponeringen gewijzigd om meer duidelijkheid te bieden over de structuur van de fondsen en de wettelijke gevolgen. Crypto beleggers volgen deze ontwikkelingen op de voet en iedere stap in de goede richting lijkt momenteel te worden beloond met een verdere stijging van de Bitcoin koers.

De laatste wijzigingsronde is waarschijnlijk het gevolg van enkele door de SEC gevraagde verduidelijkingen. Verwacht wordt dat ook de elf andere instellingen hun aanvragen de komende dagen zullen herzien. Dit alles leidt tot de goedkeuring van de SEC, die waarschijnlijk zal worden gegeven tussen 5 en 10 januari, de uiterste deadline voor de ETF-goedkeuringen. Volgens analisten van Bloomberg is de kans groter dan 90% dat de fondsen worden goedgekeurd. Deze hooggespannen verwachting is wat de Bitcoin koers de laatste tijd sterk doet stijgen.

Ethereum en altcoins stijgen mee 

Ethereum heeft ook wat aan momentum gewonnen, omdat velen verwachten dat spot ETH ETF's de volgende zullen zijn die worden goedgekeurd. De afgelopen 24 uur is ETH 3,12% gestegen en lijkt het niveau van $2.300 terug te willen winnen. ETH is relatief onderprijsd vergeleken met de tijd dat de Bitcoin koers voorheen op zijn huidige niveau stond. Terwijl ETH onvermijdelijk samen met Bitcoin stijgt, zijn het altcoins zoals Solana en Avalanche die tijdens deze aanhoudende rally een grotere toestroom van kapitaal hebben gezien.

Ethereum koers grafiek
5-minuten Ethereum koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.