Goud en BTC stijgen hard, analist verwacht Bitcoin koers van $100.000

Bitcoin munten met goudstaaf 

Beleggers lijken hun zinnen te hebben gezet op schaarse goederen zoals goud en Bitcoin (BTC). Het edelmetaal en de populaire cryptocurrency stegen de afgelopen weken alsmaar in waarde. Beleggers passen hun investeringsstrategie aan in verband met de verwachting dat de Federal Reserve (FED) in Amerika de rentetarieven in maart van volgend jaar mogelijk gaat verlagen. Een analist voorspelt dat een Bitcoin koers van  $100.000 in aanloop naar de Bitcoin halving in april 2024 mogelijk is. 

 

Zowel de goudprijs als de Bitcoin koers hebben een paar mooie groene maanden achter de rug. Goud wist boven de $2.000 per ounce te komen en een nieuwe all-time high te bereiken. Hoewel Bitcoin geen nieuw hoogtepunt heeft bereikt doet de populaire munt het allesbehalve slecht. De Bitcoin koers is hard voorbij de $40.000 geschoten en zit nu zelfs op een prijs van ongeveer $44.000. Een flinke toename ten opzichte van begin oktober toen de koers nog op $27.000 stond. Dat is een stijging van ruim 60% in 2 maanden tijd. 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers in de afgelopen 3 maanden
Goudprijs grafiek
Goudprijs in de afgelopen 3 maanden

 

Beleggers verwachten verlaging van rente door FED  

Het afgelopen jaar heeft zich voornamelijk gekenmerkt door een stijging van de rentes door de FED en Europese Centrale Bank (ECB). Hierdoor wordt het duurder om te lenen en zien we dat investeerders uit risicovollere beleggingen stappen en sneller geneigd zijn om in de dollar of de euro te zitten. Dit was ook terug te zien in de prijzen van cryptocurrencies die hard kelderden eind 2022. Het sentiment lijkt inmiddels omgeslagen te zijn en beleggers verwachten nu juist een mogelijke rente daling in maart 2024, waardoor de interesse in andere, meer risicovolle, investeringen zoals Bitcoin toeneemt. 

Natuurlijk heeft de golf van positief nieuws omtrent een mogelijke Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) de grote munt ook flink geholpen. Investeerders verwachten dat de komst van het fonds veel institutioneel vermogen kan aantrekken, wat tot explosieve prijsstijgingen in de markt kan leiden. 

Analist voorspelt een Bitcoin koers van $100.000 in 2024

Een bekende crypto youtuber en analist voorspelt dat de aanstaande Bitcoin halving de Bitcoin koers verder omhoog kan tillen tot $100.000. Dit komt neer op een verdere stijging van maar liefst 130% ten opzichte van de huidige koers. De analist, genaamd NCashOfficial op Youtube, geeft aan dat de BTC koers zich zeer vergelijkbaar beweegt als in voorgaande Bitcoin cyclussen en dat als dit patroon zich herhaald, we een flinke stijging van de koers kunnen verwachten. Daarnaast voegt de youtuber nog toe dat het onwaarschijnlijk is dat een zogeheten “black swan” event (onverwacht zeer negatief nieuws/gebeurtenis), zoals die we in 2020 zagen (covid), zich herhaald. 

Volgens de analist zullen de komende maanden “leuk” blijken te zijn voor crypto, omdat hij gelooft dat een nieuwe bull run zich nog in een vroeg stadium bevindt, de belangstelling van particuliere beleggers nog niet is gearriveerd en velen niet voorbereid zijn op wat gaat komen. Hoewel onvoorspelbaar, verwacht hij dat de Bitcoin koers deze cyclus mogelijk een top van tussen de $100.000 en $150.000 zal bereiken, voorafgaand aan de Bitcoin halving in 2024.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.