Bitcoin koers stijgt tot boven $14.000 dollar op 12e verjaardag

bitcoin koers stijgt

Zoals iedere crypto belegger waarschijnlijk wel heeft gezien is de koers van Bitcoin al een lange tijd aan het stijgen. Op het moment van schrijven is de koers boven de magische 14.000 dollar uitgekomen. Het bijzondere is dat dit net is gebeurd nadat het project zijn 12 jarige verjaardag heeft gevierd.

De stijging van de koers

De Bitcoin koers is dus boven de 14.000 dollar uitgekomen. Deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden op de dag dat de Bitcoin-whitepaper zijn 12e verjaardag viert. Sinds zijn ontstaan 12 jaar geleden heeft 's werelds grootste cryptocurrency ontzettend veel groei mee weten te maken. Sinds de publicatie van de whitepaper op 31 oktober 2008 heeft Bitcoin koers eigenlijk een enorme stijging laten zien. Er zijn dan ook steeds meer grote financiële instellingen die de cryptovaluta ondersteunen en die hun interesse ervoor publiekelijk laten zien.

De komst van de halvering

Het bijzondere is ook nog eens dat deze stijging plaatsvindt op het moment dat de laatste halvering nog maar een paar maanden achter ons ligt. Om de vier jaar ondergaat Bitcoin een halvering. Hiermee wordt de bloning voor miners voor het delven van nieuwe Bitcoin gehalveerd. Dit vindt plaats omdat maar maximaal 21 miljoen BTC ooit kunnen bestaan op de blockchain. Naarmate BTC zijn vaste voorraad nadert, wordt het tempo van de productie vertraagd. Een halvering heeft historisch gezien een positief effect op de Bitcoin koers. Het vermindert het tempo waarin nieuwe Bitcoin op de markt wordt gebracht. De 4e, 8e en 12e verjaardag van Bitcoin zijn daarom opmerkelijker dan andere jubilea. De laatste halvering vond plaats in mei 2020.

Daling na de stijging

Op de grote beurzen kwam de koers van Bitcoin vandaag boven de $ 14.000 uit. Echter daalde de koers kort daarna weer tot onder dit belangrijke niveau. Het grootste deel van de verkopen vond plaats op Binance. Het aantal verkopen zorgde ervoor dat de prijs binnen enkele minuten met 3% daalde. Echter zagen we op andere beurzen juist dat mensen massaal BTC begonnen te kopen om de stijging van de koers mee te kunnen maken. Toch is de koers daarna wel onder $14.000 gebleven

bitcoin koers grafiek 

Wanneer de prijs van Bitcoin snel stijgt en vervolgens daalt, beschrijven handelaren het patroon als een "darth maul candle". Na zo'n grote piek in de volatiliteit heeft Bitcoin de neiging om te stabiliseren en te consolideren. Gezien het feit dat $14.000 een cruciaal weerstandsniveau is, zou BTC waarschijnlijk onder $14.000 consolideren en voortdurend proberen uit te breken. Dit is niet erg, het is namelijk zo dat we in een stijgende markt altijd bepaalde prijsniveaus moeten doorbreken. De grens van $14.000 is alvast uitgetest!