Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers sterk rond $44.000 en altcoins 'On Fire!'

Bitcoin koers grafiek met opgaande groene pijl 

Er gebeurt momenteel veel in de cryptomarkt en de koersen spatten momenteel van de borden af. Gisteren bereikte de Bitcoin koers op een paar honderd dollar na de $45k. De opmars stopte net iets boven $44.700, waarna Bitcoin zich nog verrassend lang boven het $44k niveau wist te handhaven. Pas vanochtend zakte het er iets onder.

De Financiële markten en daarmee ook de Bitcoin koers, werden aan het einde van de afgelopen week gedomineerd door nieuwe cijfers die inzicht gaven over de situatie m.b.t. de inflatie in de Verenigde Staten

De non-farm payrol cijfers kwamen met 199.000 boven de verwachting van 190.000 uit, terwijl de werkloosheid met 3,7% versus 3,9% lager was dan verwacht, zo blijkt uit een officieel persbericht van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Beide cijfers suggereerden dat de volledige impact van de monetaire verkrapping door de Federal Reserve zich nog moet manifesteren, en terwijl andere gegevens al een dalende inflatie weerspiegelden, brachten de arbeidscijfers nervositeit op de markten. De USdollar index liet even verhoogde volatiliteit zien rond de bekendmaking van de cijfers en de goudprijs moest terrein prijsgeven en daalde.

Bitcoin koers blijft sterk

De Bitcoin koers reageerde onverwacht sterk op de toch wat tegenvallende cijfers. De Leidende cryptocurrency lijkt steun te hebben gevonden rond $43.000 en heeft, zoals eerder gezegd, de weg omhoog inmiddels al weer gevonden.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $43.870 (Bitmex) en €40.814 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,45% in de afgelopen 24 uur. Ook altcoins deden het erg goed en leken de achterstand die ze hebben opgelopen op de almaar stijgende Bitcoin koers te willen goedmaken. De meest opvallende stijgers de afgelopen 24 uur waren Cardano (+26,2%), Avalanche (+19,6%) en Polkadot (+18,3%). De week-rendementen voor deze cryptocurrencies zijn zelfs nog indrukwekkender en ademen de woorden ‘alt-season’. Daarover verderop meer.

Ondertussen laat de Bitcoin koers zich ook niet onbetuigd en weet zich goed te handhaven rond het $44k niveau.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $858 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op 73. Dat is 1 punt hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

Fidelity voert gesprekken met de SEC over Spot Bitcoin ETF

Fidelity heeft onlangs met de United States Securities and Exchange Commission (SEC) overlegd over haar aanvraag voor een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Tijdens deze bijeenkomst, waarbij vertegenwoordigers van Cboe BZX Exchange, SEC en Fidelity aanwezig waren, werd de werking van de Wise Origin Bitcoin Trust besproken. Fidelity benadrukte het belang van fysieke creatie en inwisseling voor efficiënte handel en marktprijzen. Ondanks een eerdere afwijzing in 2022, blijft Fidelity optimistisch over de goedkeuring van hun spot Bitcoin ETF.

Beperkte Crypto adoptie ondanks inspanningen van El Salvador

Ondanks de pro-crypto initiatieven van de Salvadoraanse regering, wijst een recent rapport van CoinGecko op een beperkt aantal crypto-eigenaren in het land. Slechts ongeveer 1,72% van de Salvadoraanse bevolking bezit Bitcoin, wat neerkomt op ongeveer 109.175 mensen van de 6,36 miljoen inwoners. Dit staat in schril contrast met landen zoals China, waar ondanks een verbod op crypto, een hoger percentage van de bevolking digitale activa bezit. De Salvadoraanse overheid blijft echter inspanningen leveren om crypto-investeringen in het land te stimuleren.

Oproep tot gematigde crypto regulering door Amerikaanse senator

Senator Bill Hagerty benadrukt de noodzaak van een "lichte aanraking" in de regulering van de crypto-industrie in de VS, om innovatie te bevorderen en bedrijven niet naar het buitenland te drijven. Hij reageert daarmee op opmerkingen van JPMorgan CEO Jamie Dimon over Bitcoin en cryptocurrency. Hagerty, lid van de Amerikaanse Senaatscommissies voor Bankwezen en Buitenlandse Betrekkingen, benadrukt het potentieel van crypto om het traditionele bankwezen te verstoren en pleit voor een evenwichtige benadering van regulering om innovatie in de VS te behouden. 

Altcoins nemen de leiding

Andere crypto koersen waren zoals gezegd ‘on fire’ met 24 uurs- en weekstijgingen die we niet meer hebben gezien sinds de laatste crypto bullmarkt. De 24 uurs rendementen van de belangrijkste altcoins waren als volgt:

Ethereum (ETH, 0,3%), Binance Coin (BNB, 2,8%), Ripple (XRP, 5,6%), Solana (SOL, 6,4%), Cardano (ADA, 26,2%), Dogecoin (DOGE, 5%), Avalanche (AVAX, 19,6%), Tron (TRX, 1,6%), Chainlink (LINK, 3,7%), Toncoin (TON, 2,1%), Polygon (MATIC, 6,5%) ), Polkadot (DOT, 18,3%), Shiba Inu (SHIB, %), Litecoin (LTC, 2,3%), Cosmos (ATOM, 3,9%) en Uniswap (UNI, 4,9%).

De weekrendementen waren voor bepaalde altcoins echter pas echt indrukwekkend. Solana steeg met 23,3%, Avalanche met 48,4%, Polkadot met 36,8% en Cardano met maar liefst 60,6%.

Cardano koers grafiek 

De bekende Nederlandse crypto-trader Michael v.d. Poppe reageerde als volgt op de turnaround in de altcoinmarkt:

“The bottom for ETH/BTC is close or maybe in. Coming two months are going to be electric for altcoins further.”

Ook gaf hij zijn verwachtingen voor zowel de Bitcoin koers als de Ethereum koers

X-post Michael v.d. Poppe

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.