Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt onder $41.000, miners verkopen ook BTC

BTC munt met dalende Bitcoin koers  grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers is hard gekelderd in de afgelopen 24 uur. De prijs wist met ruim 5% te dalen en is nu teruggevallen tot een waarde van ongeveer $40.900. Door de sterke afname zagen veel traders hun posities liquideren. In totaal werd voor meer dan $400 miljoen aan BTC posities geliquideerd. De daling van de Bitcoin koers komt niet als een totale verrassing. De grootste cryptocurrency wist namelijk flink in prijs te stijgen in de afgelopen maanden en na zo’n sterke stijging volgt vaak een stevige correctie. 

Data van platform Coinglass laat zien dat ongeveer 120.000 Bitcoin traders hun posities hebben zien liquideren. Doordat de Bitcoin koers zakte naar bijna $40.000 op sommige platformen werden trades van handelaren vaak automatisch geliquideerd. Dit komt over het algemeen doordat er met zogeheten “leverage” gehandeld wordt. Daarmee kan de trader zijn of haar winsten vermenigvuldigen maar kan een verlies ook resulteren in een liquidatie (opheffing) van de gehele positie. In totaal zagen 120.000 verschillende handelaren hun posities verdampen en waren er zo’n 10.000 BTC munten mee gemoeid. 

De Bitcoin koers keldert hard de afgelopen 24 uur

Afgelopen week was Bitcoin druk bezig met een sterke prijs rally. De munt brak snel door de belangrijke prijsgrens van $40.000 en kwam dicht bij de $45.000. Na meerdere pogingen om ook daarbovenuit te stijgen, zwakte het momentum wat af en zien we nu een kortstondige correctie die de Bitcoin koers tot rond de huidige waarde van $40.900 heeft gebracht.

Bitcoin koers grafiek
Figuur 1: verloop Bitcoin koers de afgelopen 24 uur

 

De sterke prijs prestatie van de populaire cryptocurrency de afgelopen tijd, volgt na positief nieuws omtrent de mogelijke komst van een Spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Beleggers verwachten dat het fonds veel institutioneel vermogen kan aantrekken in de crypto markt, wat kan betekenen dat de koersen flink kunnen stijgen. Of de fondsen daadwerkelijk zullen komen hangt af van de beslissing van Amerikaanse autoriteiten in januari van volgend jaar. 

Miners verkopen ook veel BTC op huidige prijs

De sterke stijging van de Bitcoin koers brengt ook de miners in beweging, zo is te zien uit on-chain data en analyse van crypto handelaar Ali. Op social media platform X, voormalig Twitter, deelt de analist gegevens over de sterke verkoop van de Bitcoin miners. Sinds het afgelopen weekend alleen al wisten miners meer dan 1.000 BTC tokens te verkopen met een totale waarde van $44 miljoen. Sinds 10 november zien we zelfs dat er 8.000 Bitcoin munten verkocht zijn door de miners met een waarde van maar liefst $350 miljoen. De verkoop laat duidelijk zien dat miners de huidige Bitcoin koers als hoog ervaren en hun winsten maar al te graag willen verzilveren. 

X-post Ali_charts 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.