Skip to main content

Bitcoin nieuws

Microstrategy CEO bezit persoonlijk $ 240 miljoen in Bitcoin

Michael Saylor, CEO Microstrategy 

Afbeeldingsbron: Microstrategy

Microstrategy, een beursgenoteerd NASDAQ-technologiebedrijf ter waarde van 1 miljard dollar dat software-gebaseerde oplossingen biedt voor mobiele platforms en cloud computing, investeert veel in Bitcoin. De CEO Michael Saylor heeft nu op Twitter verklaard dat hij persoonlijk $ 240 miljoen aan cryptocurrency bezit. Deze aankondiging komt nadat Microstrategy z’n entree aankondigde in de wereld van beleggen in cryptocurrency en in het derde kwartaal van 2020 voor meer dan $ 425 miljoen aan Bitcoin kocht.

Het begin van geïnstitutionaliseerde investeringen in Bitcoin?

Voorbij zijn de dagen dat grote tech-CEO's en investeerders mensen waarschuwen om niet in cryptocurrencies te investeren. In plaats daarvan proberen steeds meer reguliere investeerders hun positie in de branche te consolideren en investeren ze meer dan ooit in Bitcoin. Slechts een paar jaar geleden, zelfs toen Bitcoin rond recordniveaus zweefde, waren grote bedrijven terughoudend om in de sector te investeren vanwege de angst voor volatiliteit en instabiliteit van de opkomende sector. Het was vooral bekend dat leidinggevenden van grote banken luidruchtig ageerden tegen investeringen in Bitcoin en er is een lange lijst met uitspraken en verklaringen die deze eerder vastgehouden vooringenomenheid aantonen. Dit is begrijpelijk en gebeurt iedere keer dat er een nieuwe verstorende kracht op de markt wordt gebracht die de status quo kan veranderen.

In de woorden van de grote uitvinder Nikola Tesla:

“All that was great in the past was ridiculed, condemned, combatted and suppressed only to emerge all the more triumphantly from the struggle”

Dus, cryptocurrencies, na jaren van spot en veroordeling, beginnen triomfantelijk uit de strijd voor financiële onafhankelijkheid en inclusiviteit te komen. Er zijn verschillende grote bedrijven en investeringsgroepen die, alleen al sinds begin dit jaar, een aanzienlijk bedrag in crypto hebben geïnvesteerd.

Wie heeft het meest in Bitcoin geïnvesteerd?

Naast Square, een betalingsplatform dat een paar maanden geleden voor $ 50 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht, hebben de nationale pensioenfondsen van Japanse en Noorse regeringen naar verluidt ook honderden miljoenen dollars in Bitcoin geïnvesteerd. Maar verreweg de grootste investeringen zijn afkomstig van Microstrategy en Grayscale, waarbij de eerste ongeveer $ 425 miljoen investeerde en de laatste meer dan $ 1 miljard tot aan het derde kwartaal van 2020.

Hoewel het nieuws over Microstrategy's verschijning op de Bitcoin-markt een tijdje geleden openbaar werd gemaakt, heeft de CEO van het bedrijf nu naar voren gebracht en verklaard dat hij zelf op persoonlijke titel $ 240 miljoen aan Bitcoin bezit. Dit laat ons zien hoe hij de cryptocurrency vertrouwt en bereid is om zulke grote hoeveelheden ervan aan te houden om er in de nabije toekomst aanzienlijke koerswinsten mee te behalen.

Saylor tweette zelf:

“Sommigen hebben gevraagd hoeveel BTC ik bezit. Ik hodl persoonlijk 17.732 BTC die ik gemiddeld voor $ 9.882 per stuk kocht. Ik heb Microstrategy van deze holdings op de hoogte gebracht voordat het bedrijf besloot om voor zichzelf bitcoin te kopen "

De tweet was zowel een erkenning van de sector, als een verzekering voor investeerders in zijn eigen bedrijf dat hij volledig vertrouwen heeft in Bitcoin en dat ’he is putting his money where his mouth is’. Het goede nieuws is dat toen het bedrijf het pakket ter waarde van $ 425 miljoen aan Bitcoin kocht, de BTC koers rond de $ 11.000 schommelde en nu rond $ 13.800 op het moment van schrijven. Saylor heeft ook verklaard dat het bedrijf de Bitcoins voor meer dan 100 jaar wil houden.

Dit toont aan dat de activa van het bedrijf binnen enkele maanden in waarde zijn gestegen tot $ 514 miljoen. Geen enkele andere troef was zo lonend, ondanks dat de aandelenmarkt de afgelopen tijd een recordgroei boekte vanwege een door de overheid gesponsord reddingspakket voor bedrijven tijdens de coronavirus-pandemie. Bitcoin laat nog steeds een aanzienlijke groei zien ondanks de afkoelende situatie op de aandelenmarkt.

Conclusie

De cryptocurrency-sector, met name Bitcoin, is op een keerpunt aanbeland. Uit gegevens blijkt dat interesse in de sector en grote investeringen door bedrijven in de toekomst zullen resulteren in een aanzienlijke appreciatie van de sector. Analisten zijn het echter niet eens wanneer het precies zal gebeuren. De recente sprong van $ 10.000 naar $ 13.800 vertegenwoordigt een groei van meer dan 35% en sommige analisten geloven dat dit het moment is waar iedereen op heeft gewacht en dat de Bitcoin koers vanaf hier echt een vlucht zal nemen. Er zijn echter nog enkele hindernissen en de cryptocurrency zal deze moeten overwinnen om het traject naar boven voort te zetten. Als steeds meer bedrijven (een deel van) hun vermogen in cryptovaluta gaan oppotten, zal de opwaartse beweging zeker doorgaan.