Bitmex oprichter blijft overtuigd van Bitcoin koers van $1 miljoen

Man op BTC raket symboliseert een sterk stijgende Bitcoin koers

Nu we 2024 bijna binnenstappen, staat de cryptocurrency-markt klaar voor een heropleving, aangedreven door een combinatie van factoren, waaronder de historische ontwikkeling van de Bitcoin koers, de mogelijke goedkeuring van spot-Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en macro-economische veranderingen. Twee prominente figuren in de crypto-sector, Arthur Hayes en Adam Back, hebben onlangs prikkelende uitspraken gedaan over de Bitcoin koers en waar ze die het komende jaar naar toe zien bewegen. Ze analyseren daarbij hoe eerder genoemde factoren het crypto-landschap kunnen beïnvloeden.

Arthur Hayes blijft bij uitspraak dat de Bitcoin koers naar $1 miljoen kan

Arthur Hayes
Arthur Hayes

Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMEX, is van mening dat Bitcoin en altcoins momenteel een no-brainer investering zijn in het heersende macro-economische klimaat. In een tweet die op 14 december 2023 werd gepost, verklaarde Hayes dat investeerders "geen excuus" hebben om crypto te shorten. Hij schrijft dit bullish sentiment toe aan de verwachting van de markt dat de Amerikaanse Federal Reserve het komende jaar de rente zal verlagen.

Tijdens de laatste bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 13 december 2023 stemden de beleidsmakers van de Fed voor een voortzetting van de bevriezing van de rente, wat aanleiding gaf tot discussies over mogelijke renteverlagingen. De verklaring van voorzitter Jerome Powell zinspeelde op de mogelijkheid van een beleidsdraai, waarbij de marktconsensus uiteenliep over wat er zou kunnen gebeuren tijdens de volgende FOMC-bijeenkomst in januari.

Arthur Hayes ziet dit als een duidelijk signaal voor beleggers om long te gaan in cryptocurrencies. Hij benadrukt dat er, gezien de huidige economische omstandigheden, “geen excuus” is om crypto niet te omarmen. Hayes herhaalt ook zijn al lang bestaande voorspelling voor de Bitcoin koers van $1 miljoen, daarbij verwijzend naar de erosie van de waarde van nationale valuta als gevolg van macro-economische getijden. 

Adam Back over de heropleving van Bitcoin in 2024

Adam Back
Adam Back

Adam Back, de CEO van Blockstream en een cryptograaf die bekend staat om zijn bijdragen aan het Bitcoin-protocol, biedt zijn perspectief op de potentiële heropleving van Bitcoin in 2024. Hij benadrukt de impact van recente systeemfouten in het cryptocurrency-ecosysteem, gekoppeld aan het vooruitzicht van goedkeuringen voor Spot Bitcoin ETF’s. .

Back erkent dat de COVID-19-pandemie, de inflatie en regionale conflicten de Bitcoin koers de afgelopen twee jaar negatief hebben beïnvloed. Hij verwacht echter een herstel in 2024, waarbij hij erop wijst dat Bitcoin momenteel onder de historische prijstrendlijn van eerdere Bitcoin halvings blijft.

De halvering van de blokbeloningen van Bitcoin, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, is een fundamenteel aspect van het protocol. De volgende halvering, bedoeld om de beloningen voor miners te verlagen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, nadert. Back suggereert dat de relatieve waarde van Bitcoin achterblijft bij de verwachtingen als gevolg van verschillende macro-economische uitdagingen, waaronder de pandemie, kwantitatieve versoepeling en geopolitieke conflicten.

Hij beschrijft de afgelopen jaren als een periode van economische onrust, waarbij gebeurtenissen als de COVID-19-pandemie, de inflatie en de schommelingen van de energieprijzen zowel de traditionele als de cryptomarkten beïnvloedden. Als gevolg hiervan moesten beleggers en portefeuillebeheerders risico- en liquiditeitsbeperkingen beheersen, waarbij ze soms meer liquide activa zoals BTC verkochten. Dit had een negatief efffect op de Bitcoin koers.

Adam Back ziet echter een verschuiving in 2024, waarbij veel van deze macro-gebeurtenissen eindigen. Hij is van mening dat de gevolgen van de besmetting voor de markt zijn afgenomen en dat er minder verrassingen in het verschiet liggen. Deze verschuiving wordt weerspiegeld in de recente stijging van de Bitcoin koers, die in november 2023 begon.

Back herhaalt zijn voorspelling dat Bitcoin in de volgende marktcyclus de $100.000 zou bereiken, waarbij hij benadrukt dat de recente prijsbewegingen deze vooruitzichten ondersteunen. Hij verwijst ook naar het stock-to-flow-model van PlanB, waaruit historisch blijkt dat de Bitcoin koers na elke halvering stijgt.

Tweet PlanB Stock to flow model 

De invloed van Spot BTC ETF’s op de Bitcoin koers

Zowel Arthur Hayes als Adam Back erkennen de potentiële impact van spot-Bitcoin ETF-goedkeuringen op de prijs van Bitcoin. Verschillende ETF-aanvragen wachten op goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin 2024. Indien goedgekeurd, kunnen deze ETF's een aanzienlijke kapitaalinstroom naar de crypto-markt stimuleren.

Eric Balchunas, senior ETF-analist, en James Seyffart hebben eerder al hun optimisme geuit over de goedkeuring van deze aanvragen, en medeoprichter van Galaxy Digital, Michael Novogratz, voorspelt een instroom van institutionele investeringen in door BTC ondersteunde producten. Adam Back deelt dit sentiment en benadrukt de cruciale rol van Bitcoin ETF’s bij het bepalen van de toekomstige Bitcoin koers:

“I think Bitcoin could get to $100,000 even before the ETF and before the halving. But I certainly think the ETF shouldn’t be undervalued in its influence."

Back wijst erop dat bepaalde segmenten van de traditionele markten, waaronder grote fondsbeheerders als BlackRock en Fidelity, niet rechtstreeks in activa als Bitcoin mogen beleggen. ETF's bieden een oplossing door deze instellingen in staat te stellen via bekende beleggingsinstrumenten blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen.

De convergentie van deze bovenstaande factoren suggereert dat het crypto-landschap in 2024 mogelijk zal veranderen en zal worden gekenmerkt door aanzienlijke groei en een evoluerende marktdynamiek. Het is dan ook bijna onontkoombaar dat de Bitcoin koers hiervan zal profiteren en daarmee ook de beleggers die BTC in hun portefeuille hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.