Skip to main content

Bitcoin nieuws

Blackrock doet interessante aanpassing aan Spot Bitcoin ETF-aanvraag

Bitcoin munt met letters ETF daar achter 

Naarmate we dichter bij de datum komen waarop de SEC zal beslissen over Spot Bitcoin ETF-aanvragen, neemt de spanning daarover toe. Verschillende financiële instellingen zijn ondertussen hun aanvragen aan het bijwerken, om de kans op goedkeuring daarvan te vergroten. Deze week hebben Blackrock en een aantal andere, concurrerende financiële instellingen, wijzigingen aangebracht in hun aanvragen, in een poging om aan te sluiten bij de eisen van de SEC voordat ze mogelijk in januari worden goedgekeurd. De nieuwste ingediende aanvragen bevatten een interessante wending waardoor Wall Street-banken betrokken kunnen raken bij de sector.

Volgens de laatste documenten heeft Blackrock de structuur van zijn spot Bitcoin ETF’s gewijzigd, zodat banken de mogelijkheid krijgen om nieuwe aandelen te creëren met fiatvaluta in plaats van met cryptocurrencies. Deze AP, of ‘Authorized Participants’, zouden nu deze nieuwe aandelen mogen creëren om de grootste instellingen uit het traditionele financiële landschap in staat te stellen deel te nemen. Dit zou de lijst van geautoriseerde deelnemers uitbreiden tot meer dan alleen crypto-instellingen.

Velen geloven dat dit gunstig zou zijn in de ogen van de SEC, omdat het de liquiditeit zou vergroten en in theorie de veiligheid en regelgeving van deze ETF's zou verbeteren. Deze bedrijven hebben de afgelopen weken verschillende herzieningen van hun aanvragen doorgevoerd, nu we de einddatum naderen waarop de SEC begin januari een besluit moet nemen.

Zal de SEC het eens zijn met Blackrock?

Dit valt nog te bezien en het is van cruciaal belang erop te wijzen dat deze wijziging werd voorgesteld door Blackrock en niet door de SEC. De SEC moet deze nieuwe aanvraag de komende weken nog goedkeuren en op dit moment is er geen indicatie welke kant zij op zal gaan.

De huidige wetten verbieden traditionele banken om cryptocurrencies te kopen en aan te houden. Als de aandelen met fiatgeld zouden worden gecreëerd, zouden deze banken aandelen van de ETF kunnen aanhouden en als geautoriseerde deelnemer voor Blackrock kunnen optreden. We zullen nogmaals opmerken dat dit allemaal door Blackrock is bedacht en dat geen enkele bank heeft gesuggereerd dat zij een AP willen zijn voor de ETF van Blackrock. Vooral JP Morgan Chase staat sceptisch tegenover cryptocurrencies, wat onlangs werd herhaald door CEO Jamie Dimon.

Voorlopig zijn alle ogen gericht op de SEC, terwijl de kalender langzaam maar zeker richting 2024 verschuift. De recente updates van de aanvragen laten zien dat deze bedrijven serieus zijn met het uitgeven van deze ETF's en hoe meer ze zich aanpassen aan de wensen van de SEC, hoe kleiner de kans dat de aanvragen worden afgewezen. Als Blackrock erin slaagt de grote Wall Street-banken erbij te halen, zou dit alleen maar bijdragen aan de legitimiteit en veiligheid van de ETF's, als ze worden goedgekeurd. De algemene verwachting van de markt is, dat Spot Bitcoin Etf's, wanneer goedgekeurd, voor instroom van veel nieuw kapitaal zullen leiden, met als gevolg een verder stijgende Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.