Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Internet Computer (ICP) en Bonk (BONK) stelen de show

Cryptocurrency nieuws 

Na een paar extreem warme weken is de altcoinmarkt wat afgekoeld. In de afgelopen zeven dagen is de Bitcoin koers met ongeveer 4% gedaald, maar zweeft nog steeds boven het enorm belangrijke niveau van $40.000. De meeste grote altcoins eindigen de week ook in het rood, maar de verliezen zijn verwaarloosbaar vergeleken met de enorme winsten die onlangs zijn geboekt. De prijzen van sommige munten en tokens stijgen echter nog steeds, waarbij één opmerkelijke munt driecijferige winsten boekt! Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar een greep uit het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week:

Kleine correcties over de hele linie nu de Altcoin-markt afkoelt

De prijzen kunnen niet eeuwig blijven stijgen. Hoewel de afgelopen weken geweldig waren voor altcoin-investeerders, hebben de afgelopen zeven dagen ons lichte dalingen in de koersen van de meeste altcoins gebracht.

Gelukkig zijn de prijzen slechts licht gedaald. Als het gaat om de top 10 munten, verloren XRP-investeerders het meeste, waarbij de XRP koers met bijna 7% daalde. De Ethereum (ETH) koers presteert vergelijkbaar en is met ruim 6% gedaald, terwijl de marktkapitalisatie van TRON (TRX) met 5% is gekrompen. Andere munten uit de top 10 doen het beter: Cardano (ADA) en Solana (SOL) daalden beide met 1-2%, terwijl BNB er zelfs in slaagde groen te blijven en minimale winst te boeken.

Maar hoewel de algemene vooruitzichten niet super bullish zijn, overtreft één altcoin uit de top 10 alle verwachtingen en presteert uitstekend. De Avalanche (AVAX) koers steeg met 25% en bereikte $40, waardoor AVAX nu de 9e grootste cryptocurrency ter wereld is. Deskundigen wijzen erop dat AVAX gewoon zijn geweldige prestaties van de afgelopen maanden voortzet: in de afgelopen 8 weken is de AVAX koers met maar liefst 400% gestegen.

 

AVAX koers grafiek 

Als we het altcoin-ecosysteem breder bekijken, blijven sommige minder prominente munten ook winst opleveren voor de investeerders. Celestia (TIA) gestegen met 42%, Injective (INJ) met 60%, Cosmos (ATOM) met 9%, Filecoin (FIL) met 10%, Immutable (IMX) met 11%, en de prijs van Render (RNDR) groeide met 10%.

Internetcomputer overtreft de concurrentie doordat de ICP koers in een week verdubbelt

De eerder genoemde munten deden het uitstekend, en velen van hen boekten indrukwekkende winsten met dubbele cijfers. Maar geen van hen deed het zo goed als Internet Computer (ICP). In de afgelopen zeven dagen schoot de ICP-prijs met 109% omhoog naar bijna $12, waardoor ICP momenteel de 19e grootste cryptocurrency ter wereld is.

Interessant is dat de plotselinge prijsstijging van ICP de experts heeft geschokt, waarbij de meeste crypto-investeerders geen specifieke reden kunnen geven voor de geweldige prestaties van Internet Computer in de afgelopen week. Maar terwijl sommige analisten waarschuwen voor prijsmanipulatie en beweren dat ICP ernstig overbought is, wijzen anderen op het feit dat ICP eenvoudigweg profiteert van de huidige AI-rage. Sommige experts beweren ook dat Internet Computer beter presteert dan concurrenten als Ethereum en Solana als het gaat om belangrijke meetgegevens, zoals de kosten van het opslaan van gegevens in de keten. Blijkbaar kost het opslaan van 1 GB aan gegevens op een internetcomputer slechts $ 5, vergeleken met $ 800.000 voor Solana of meer dan $ 15 miljoen voor Ethereum.

ICP koers grafiek 

Mememunten blijven stabiel, But there is a new dog in town!

Meme-munten deden het de afgelopen weken uitstekend, en gezien de omstandigheden doen ze het nog steeds relatief goed. De prijs van Dogecoin (DOGE) daalde met bijna 7%, maar DOGE is nog steeds veilig in zijn positie als de 10e grootste cryptocurrency ter wereld.

Shiba Inu (SHIB) doet het beter dan zijn oudere broer. In de afgelopen 7 dagen is de SHIB koers zelfs met nog eens 1% gestegen. Volgens on-chain-analisten komt dit allemaal door het feit dat de SHIB-verbrandingssnelheid met meer dan 700% is gestegen, en dat de deflatoire mechanismen van het Shiba Inu-team voorkomen dat de prijs daalt.

De afgelopen dagen was de aandacht van liefhebbers van meme-munten echter noch op Dogecoin, noch op Shiba Inu gericht, aangezien een nieuwe meme-munt momenteel de show steelt.

De nieuwe ‘dog in town’ heet Bonk (BONK) en is de afgelopen zeven dagen met bijna 90% gestegen. Tegen de huidige prijs van $0,00002 heeft BONK een marktkapitalisatie van meer dan $1,2 miljard, en als de huidige trend zich voortzet, zal BONK binnenkort een van de 50 grootste cryptocurrencies ter wereld worden.

Op het eerste gezicht is BONK gewoon een kloon van Dogecoin: grappige hond in het logo, enthousiaste community en geen enkele use-case. Maar er is één ding dat BONK onderscheidt van DOGE en SHIB: BONK is gebouwd op Solana, en door de belangrijkste meme-munt van Solana te kopen, wedden investeerders erop dat het SOL-ecosysteem zal blijven groeien. Maar zal BONK echt een blijvertje zijn, of blaft deze nieuwe hond helemaal niet? De tijd zal het leren!

BONK koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.