Skip to main content

Bitcoin nieuws

VanEck voorspelt nieuwe all-time high voor de Bitcoin koers in 2024

BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek in het groen 

Een van de grootste vermogensbeheerders uit Amerika, VanEck, ziet de toekomst van Bitcoin (BTC) rooskleurig in. De CEO van het investeringsbedrijf, Jan van Eck, deelde zijn verwachtingen tijdens een interview met CNBC. Volgens van Eck kan de Bitcoin koers een nieuwe all time high bereiken binnen een periode van 12 maanden. Een belangrijke oorzaak daarvoor is de mogelijk komst van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) die onder andere ook door VanEck wordt aangevraagd. 

 

Jan van Eck
Jan van Eck

De komst van een Spot Bitcoin ETF is een van de redenen dat de Bitcoin koers mogelijk een nieuwe all time high kan bereiken in 2024, maar de CEO van VanEck noemt ook een andere reden in zijn interview. Hij voorspelt namelijk dat de rentetarieven in de markt omlaag zullen gaan doordat de Federal Reserve (FED) de rentes omlaag gaat brengen in 2024, historisch gezien zorgt dat voor prijsstijgingen in de markt doordat lenen goedkoper wordt en rendement uit obligaties afneemt. Zo lichte van Eck toe;

 

“De macro achter Bitcoin en goud is erg sterk. Maar ze (Bitcoin) gedragen zich echt in relatie tot de rentetarieven. … En de rentetarieven gaan omlaag.” Aldus CEO van Eck in het interview met de CNBC. 

 

Bitcoin koers is geen bubble volgens CEO VanEck

Tijdens het interview benoemde de CEO ook de historische prijsactie van Bitcoin. Met name in 2017 toen de Bitcoin koers explodeerde en vervolgens hard crashte. Volgens van Eck heeft de populaire cryptocurrency zich bewezen door terug te komen van deze sterke correctie en een nieuwe all time high te vormen in 2021.  

 

“Je kunt erover discussiëren dat Bitcoin een bubbel is…”, zei Van Eck. “Het (Bitcoin) bubbelde in 2017, maar bereikte vervolgens een recordhoogte in 2021. Er is dus nooit een bubbel geweest die zichzelf vervolgens heeft overtroffen.”

 

Daaraan voegde de CEO toe dat hij een nieuwe all time high verwacht voor de Bitcoin koers in de komende 12 maanden. 

 

“Ik verwacht de komende twaalf maanden recordhoogtes”, concludeerde van Eck.

 

VanEck niet enige vermogensbeheerder die Bitcoin ETF aanvraagt

Naast VanEck hebben ook andere gerenommeerde vermogensbeheerders aanvragen voor een Spot Bitcoin ETF openstaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In januari van het komend jaar dienen de autoriteiten een beslissing te nemen m.b.t. de lopende aanvragen. Beleggers zijn daarom erg enthousiast over de verwachting dat op korte tijd de komst van een fonds wordt goedgekeurd, wat ook een van de redenen is dat de Bitcoin koers zo sterk presteerde in de afgelopen maanden. De komst van een Spot ETF kan er namelijk voor zorgen dat er een grote hoeveelheid vermogen vanuit institutionele beleggers richting de crypto markt stroomt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.