Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $43.000 door positief ETF nieuws

Crypto handelaar is blij met de gestegen Bitcoin koers 

De Bitcoin koers herstelde gisteren spectaculair van een dip in de prijs die de leidende cryptocurrency aanvankelijk had laten dalen tot $40,5k. In de loop van de dag echter liep de Bitcoin koers sterk op om vervolgens in de nacht en ochtend te stabiliseren rond $43.000.

De draai in het sentiment gisteren was het gevolg van nieuwe informatie over de voortgang van de lopende Spot Bitcoin ETF aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarover hieronder meer. De markt reageerde positief op het nieuws dat Blackrock en Ark Invest (twee van de aanvragers) wederom in overleg waren gegaan met de SEC en bepaalde concessies hadden gedaan aan de Amerikaanse beurswaakhond. Beleggers interpreteerden dit als dat de kans op goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s nu groter is geworden.

Zoals gezegd is de koers inmiddels weer wat gestabiliseerd en op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $42.936 (Bitmex) en €39.214 (Bitvavo). Dat is een verandering van 4,87% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers grafiek 

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $843 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,6%. 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 73. Dat is 8 punten hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

BlackRock en ARK passen Bitcoin ETF-plannen aan naar SEC's cash-only model

Zowel BlackRock als ARK Invest, geleid door Cathie Wood, hebben hun aanvragen voor een spot Bitcoin ETF aangepast om te voldoen aan de eisen van de SEC.

Beleggingsbeheerder BlackRock en Cathie Wood’s ARK Invest hebben hun S-1-registratieverklaringen voor een spot Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bijgewerkt.

De S-1-amendementen, ingediend op 18 december, hebben betrekking op het cashcreatie- en aflossingsmodel voor voorgestelde spot Bitcoin ETF’s, waarbij BlackRock en ARK het systeem voor contante aflossing accepteren in plaats van aflossingen in natura, wat niet-monetaire betalingen zoals BTC impliceert. Deze stap weerspiegelt de groeiende acceptatie van de strikte regelgeving van de SEC en de bereidheid van grote fondsbeheerders om zich aan te passen aan deze vereisten.

Vaneck's CEO verwacht goedkeuring van meerdere Spot Bitcoin ETF's door SEC

Jan van Eck, CEO van het vermogensbeheerbedrijf Vaneck, heeft zijn verwachtingen geuit dat de SEC meerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF's tegelijk zal goedkeuren. Gezien de groeiende populariteit van Bitcoin en de omvang van het gebruikersnetwerk, gelooft Van Eck sterk in het potentieel van Bitcoin als een dominante digitale waardeopslag. Deze verwachtingen zijn een bemoedigend teken voor de crypto-industrie, die al lang wacht op de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's door de SEC.

SEC stelt beslissing over Ethereum ETF's uit tot mei 2024

In een recente ontwikkeling heeft de SEC besloten zijn beslissing over verschillende Ethereum ETF-aanvragen uit te stellen tot mei 2024. Dit omvat de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF en de Grayscale Ethereum Futures ETF. Hoewel de SEC in het verleden Ethereum futures ETF's heeft goedgekeurd, staat een goedkeuring van een spot of gemengd-type product nog uit. De vertraging komt op een moment dat de markt zich ook richt op de potentiële goedkeuring van 13 spot Bitcoin ETF's, waarvan analisten de kansen op goedkeuring hoog inschatten. 

Altcoin koersen flink hoger

Andere crypto koersen gingen ook flink omhoog en volgden daarmee grote broer Bitcoin. Uitschieters waren, zoals wel vaker de laatste tijd, Solana, Cardano en Avalanche. deze top-altcoins zagen 24-uurs rendementen van tegen de 10% en deden het daarmee beter dan de Bitcoin koers. de echte uitschieter was echter Injective (INJ) met een koersstijging van maar liefst 33% in de afgelopen 24 uur.

Maar, zoals gezegd, deden ook de meeste andere altcoins het goed:

Ethereum (ETH, 4,5%), Binance Coin (BNB, 6,9%), Ripple (XRP, 3,3%), Solana (SOL, 8,3%), Cardano (ADA, 6,6%), Dogecoin (DOGE, 4,5%), Avalanche (AVAX, 8,7%), Tron (TRX, 2,7%), Chainlink (LINK, 2,6%), Toncoin (TON, 2,8%), Polygon (MATIC, 2,1%) ), Polkadot (DOT, 5,4%), Shiba Inu (SHIB, 5,3%), Litecoin (LTC, 3,8%), Cosmos (ATOM, 2,6%) en Uniswap (UNI, 4,8%).

 Injective koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.