Solana haalt Ripple (XRP) in en is nu vijfde grootste crypto

Solana logo op mobiele telefoon met op achtergrond de stijgende Solana koers in een grafiek 

Cryptohandelaren voelen zich nostalgisch over de recente rally van Solana (SOL), omdat deze herinneringen  oproept aan de parabolische Solana-zomer van 2021. De Solana koers brak door het prijsniveau van $80 en haalde Ripple (XRP) in als de vijfde grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van het project is terug-gegroeid naar meer dan $35 miljard en nadert snel Binance’s BNB Token, die een marktkapitalisatie heeft van $39 miljard.

 

Solana handelt tegen een koers die het hoogste is in bijna twee jaar en de TVL, of Total Value Locked , overschreed voor het eerst sinds november 2022 de $1 miljard. Dit valt samen met de ineenstorting van FTX, een van de grootste houders van SOL. Desondanks is Solana erin geslaagd de liquidatie van de activa van FTX te overwinnen en heeft het zijn eerdere reputatie als netwerk dat regelmatig uitvalt, van zich afgeworpen.

Solana blijft dit jaar Bitcoin en Ethereum overtreffen wat betreft rendement en voegde woensdag nog eens 12,5% toe. Het handelsvolume in de afgelopen 24 uur heeft $3,7 miljard bereikt, wat op de derde plaats staat na Bitcoin en Eth, zonder de twee grote stablecoins USDT en USDC mee te nemen.

Solana koers grafiek 

Een groot deel van de drijvende kracht achter het recente volume van SOL is de introductie van een robuuste DeFi-ruimte geweest. Het produceren van virale mememunten zoals BONK en WIF heeft de handelsvolumes van Solana geholpen terwijl handelaren proberen het volgende 100X-token te vinden.

Solana's Jupiter Swap bereidt zich voor op JUP Token Airdrop

Een van de grootste DEX-aggregators voor Solana's DeFi-systeem is Jupiter Swap. De site biedt tal van virale meme-munten van Solana, waaronder de eerder genoemde BONK en WIF. Jupiter Swap bereidt zich met zijn JUP-token ook voor op een van de grootste Solana-airdrops in de geschiedenis. Bijna 1 miljoen Solana-wallets die Jupiter voor de handel hebben gebruikt, zullen een deel van de 1 miljard JUP-tokens ontvangen die in januari zullen worden gedropt.

Dit is 10% van het totale JUP-tokenaanbod en naar schatting 50% van het totale JUP-aanbod zal uiteindelijk via een reeks airdrops worden uitgedeeld aan Jupiter Swap-gebruikers. Er wordt aangenomen dat de eerste in januari de grootste airdrop zal zijn.

De JUP-airdrop volgt op de JITO-airdrop die eind november zijn momentopname maakte. Deze airdrop levert JITO-tokens op aan degenen die de JITO DeFi-site hebben gebruikt om hun SOL te staken. Gezien de omvang en de verwachting van deze airdrops lijkt het erop dat het positieve momentum voor Solana in 2024 zal blijven aanhouden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.