Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers houdt zich sterk, maar is een correctie op komst?

Hand met BTC munt met groene pijlen omhoog en rode pijlen naar beneden wat onzekerheid over de richting van de Bitcoin koers symboliseert 

De kracht van Bitcoin blijft verbazen nu de leidende cryptocurrency nog niet van plan lijkt om een correctie van enige betekenis in te zetten. De Bitcoin koers blijft sterk en dat is goed nieuws voor de bulls, maar minder prettig voor beleggers die nog aan de zijlijn staan en wachten op een goed koopmoment om in te stappen.

De Bitcoin koers steeg gisteren in de middag tot boven $44k en bereikte een hoogste koers voor de dag van $44.300. Dat is maar iets onder de hoogste koers van dit jaar en het is dan ook heel goed mogelijk dat we op korte termijn nog verder gaan stijgen. Het mooie ronde getal van $50.000 lonkt en ligt zeker binnen handbereik. Echter moeten we ook realistisch zijn en rekening houden met de geweldige stijging die de Bitcoin koers de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. Een correctie vanaf dit punt zou dan ook helemaal niet vreemd zijn.

Een flink aantal analisten verwacht dat de Bitcoin koers zal corrigeren ergens tussen $45k en $50k. Eén daarvan is Ryan Wilday, de crypto-analist van ElliotWaveTrader.net. Hij ziet de Bitcoin koers nog wel stijgen naar $50k, maar verwacht dan een correctie die de koers terug kan brengen naar $35.000.

Het blijft  natuurlijk koffiedik kijken en een en ander zal ook sterk afhangen van wat er gebeurd op het gebied van de Spot Bitcoin ETF aanvragen in de Verenigde Staten. Wanneer de SEC ze wederom niet goedkeurt, dan zal de uiteraard BTC koers een flinke knauw krijgen, maar ook bij goedkeuring kan het dat de koers aanvankelijk naar beneden zal bewegen in een ‘sell the news’ event. Je bent gewaarschuwd.

De Bitcoin koers beweegt weer omhoog na wat consolidatie

Na de stijging van gisteren heeft de Bitcoin koers de winsten geconsolideerd en heeft een tijdje zijwaarts bewogen rond $43.500. Inmidels heeft de koers de weg omhoog echter weer gevonden en is weer boven $44k uitgekomen

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $44.024 (Bitmex) en €40.056 (Bitvavo). Dat is een verandering van 2,75% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $860 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Ander Crypto Nieuws

Toenemende Concurrentie in Bitcoin ETF Advertenties

Recent is er een toename in reclamecampagnes voor Bitcoin ETFs waargenomen. Bitwise en Hashdex hebben beiden opvallende advertenties uitgebracht, waarbij Bitwise acteur Jonathan Goldsmith inzette en Hashdex koos voor een creatieve benadering met een dumper truck. Deze advertenties tonen de groeiende concurrentie tussen asset managers die nog wachten op goedkeuring van hun Bitcoin ETFs door de SEC. Experts schatten de kans op goedkeuring van deze ETFs op 90% tegen 10 januari.

JAN3 CEO Samson Mow legde uit dat de bedrijven die strijden om een plek in de Spot Bitcoin ETF-markt, allemaal met elkaar concurreren om investeerders, instroom en beheerd vermogen, en voegde eraan toe dat hun voornaamste wapen branding is.

“Deze strijd om de oranje gloed van Bitcoin zal heviger worden zoals je je niet kunt voorstellen”, schreef hij.

"Denk je dat Jonathan Goldsmith interessant is? Wacht tot BlackRock de advertentie maakt waarin Novak Djokovic zegt: ‘Bitcoin is voor winnaars’. Of de Fidelity Super Bowl-advertentie waarin Michael Saylor zegt dat er geen op één na beste ETF bestaat.”

Opkomst van smart contract tokens Solana en Avalanche

De smart contract platform tokens Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) hebben recentelijk een sterke comeback gemaakt, waarbij ze de kloof met Ethereum beginnen te dichten. Beide cryptocurrencies hebben aanzienlijke groei doorgemaakt, met Solana die met 734% is gestegen sinds begin 2023 en Avalanche met 306%. Deze stijgingen tonen de dynamische aard van de cryptomarkt en de potentie van deze platforms.

Solana koers grafiek

Vitalik Buterin's Ethereum transacties voeden speculatie

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft recentelijk 500 ETH overgemaakt naar Coinbase, wat leidde tot speculatie over zijn intenties. Hoewel sommigen denken dat Buterin zijn ETH verkoopt, kunnen deze transacties ook te maken hebben met filantropische doeleinden of het behalen van rendementen via een gecentraliseerde beurs zoals Coinbase.

Potentiële terugval van de Bitcoin koers voordat uptrend wordt hervat

QCP Capital, een in Singapore gevestigde digitale activa handelsfirma, voorspelt dat Bitcoin mogelijk terugvalt naar $36.000 voordat de opwaartse trend hervat wordt. Het in Singapore gevestigde handelsbedrijf voor digitale activa verwacht weerstand voor de Bitcoin koers in de regio van $45k-$48,5K.

Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachte gematigde vraag naar de nieuwe Bitcoin spot ETF in de opstartfase hiervan. Dit kan leiden tot een sell the news event en daarmee een correctie in de al flink opgelopen Bitcoin koers. Daarnaast is er de mogelijke verschuiving van de focus naar Ethereum. Dit suggereert dat Ether een aantrekkelijke investeringsoptie zou kunnen zijn met de anticipatie van een aanstaande Spot Ether ETF. 

Altcoin koersen stijgen

Andere crypto koersen stonden ook in het groen vandaag en een flink aantal altcoins laten mooie rendementen zien.

Ethereum (ETH, 1,8%), Binance Coin (BNB, 5,3%), Ripple (XRP, 1,3%), Solana (SOL, 13,6%), Cardano (ADA, 4,1%), Dogecoin (DOGE, 2,3%), Avalanche (AVAX, 7,7%), Tron (TRX, 2,4%), Chainlink (LINK, 4,3%), Toncoin (TON, 6,2%), Polygon (MATIC, 2,4%) ), Polkadot (DOT, 9,2%), Shiba Inu (SHIB, 1%), Litecoin (LTC, -1%), Cosmos (ATOM, 3%) en Uniswap (UNI, 1,6%).

Polkadot koers grafiek 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.