Frankrijk ontvangt cryptobedrijven met open armen voorafgaand aan MiCA-wetgeving

Bitcoin munt omgeven door Europese sterren met daaronder de tekst: Markets in Crypto Assets (MICA) 

Frankrijk is het nieuwste land in de Europese Unie dat zijn armen opent voor de crypto-industrie. Het land is actief bezig geweest met het aantrekken van cryptospelers voorafgaand aan de lancering van de MiCA- of Markets in Crypto Assets-wetgeving van de EU, die volgend jaar van start gaat. De duidelijke regelgevingsrichtlijnen die in de MiCA zijn uiteengezet, worden als gunstig beschouwd voor bedrijven om mee te werken. Dit staat in schril contrast met de onduidelijke regelgeving in de Verenigde Staten en Canada die veel van de grootste crypto-exchanges naar de uitgang heeft gestuurd.

Coinbase, de op twee na grootste cryptobeurs ter wereld, heeft zich onlangs kunnen registreren als VASP (Virtual Assets Services Provider) in Frankrijk. Dankzij deze benaming kan Coinbase in het land opereren en burgers een volledig pakket cryptoproducten en -diensten aanbieden op zowel retail- als institutioneel niveau. Deze diensten omvatten de bewaring van cryptocurrencies, evenals het kopen, verkopen en verhandelen van crypto's voor fiatvaluta's. Eerder dit jaar heeft Coinbase activiteiten opgezet in andere Europese landen, zoals Spanje, en het bedrijf is ook van plan Ierland tot een van zijn Europese hubs te maken.

Ook de marktleider in ons eigen land, Bitvavo, heeft stappen gezet in Frankrijk. Vorige maand heeft Bitvavo goedkeuring verkregen als Digital Asset Service Provider van de Franse AMF. De snel groeiende crypto-exchange heeft de ambitie om marktleider te worden in Europa en kreeg recent ook een vergunning voor Oostenrijk binnen.

Terwijl Coinbase zich wereldwijd blijft uitbreiden, voert het ook een voortdurende strijd in de Verenigde Staten. Coinbase is lange tijd een tegenstander geweest van de SEC en de Amerikaanse overheid, hoewel het bedrijf heeft geprobeerd meer binnen de regelgeving en richtlijnen van overheden te werken. Coinbase is de primaire bewaarder van veel van de financiële instellingen die aanvragen hebben ingediend om een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Frankrijk verwelkomt Circle voor Digital Asset Services

Het nieuws over de Coinbase-partnerschappen volgt op het feit dat Frankrijk ook USDC-aanbieder Circle in het land verwelkomt. Circle heeft een voorwaardelijke registratie ontvangen als aanbieder van Digital Asset Services. Het bedrijf heeft nu alleen nog maar een vergunning voor een elektronische geldinstelling nodig om binnen de landsgrenzen te kunnen opereren. Circle is de aanbieder van de op een na grootste stablecoin (USDC) ter wereld en heeft ook een stablecoin die gekoppeld is aan de euro, genaamd EURC.

Het is duidelijk dat de komende integratie van de MiCA-regelgeving aantrekkelijk is voor bedrijven die op zoek zijn naar meer duidelijkheid op het gebied van de regelgeving. Frankrijk is na, Duitsland, de op een na grootste economie van de eurozone en een gemakkelijk doelwit voor bedrijven als Coinbase en Circle om uit te breiden. De aandelen van Coinbase bereikten donderdag een nieuwe hoogste prijs in 52 weken, nadat ze tijdens de Amerikaanse handelssessie nog eens 3,81% hadden gewonnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Investeren in cryptovaluta brengt risico's met zich mee. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun beleggingsbeslissingen.