Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers en Ethereum koers blijven vlak op weg naar Kerstmis

BTC munt naast ETH munt met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

Zowel Bitcoin als Ethereum zijn vandaag relatief vlak en hebben de afgelopen zeven dagen een bescheiden winst geboekt van tussen de 3-4%. De Bitcoin koers heeft enige weerstand gevonden op $44.000, terwijl Ethereum voorlopig onder de $2.400 blijft steken.

De Bitcoin koers bewoog tussen $43.300 en $44.100 de afgelopen 24 uur, dus daar was weinig inspiratie uit te halen. Toch is de katalysator die de BTC koers zo deed stijgen de afgelopen maanden nog steeds onverminderd aanwezig.

De speculatie neemt namelijk toe dat we slechts enkele dagen verwijderd zijn van de SEC-goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s en mogelijk ook niet ver verwijderd zijn van Spot Ethereum ETF's. De deadline voor de beslissing over de Bitcoin ETF’s is begin januari, hoewel velen zich afvragen of de aankondiging al volgende week kan komen.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $43.568 (Bitmex) en €39.541 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,35% in de afgelopen 24 uur. De meeste altcoins staan echter flink in het groen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $850 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 52,5%. De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 71. Dat is 1 punt hoger dan gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

De kans bestaat dat we niet veel beweging meer zien voor Bitcoin tot de aankondiging van de Spot Bitcoin ETF’s door de SEC. Ondertussen blijven altcoins zoals Solana en Chainlink hoger stijgen, wat aantoont dat nieuwe liquiditeit eindelijk weer de cryptomarkten betreedt.

Solana koers stijgt boven $100 en overtreft het BNB-token van Binance

De ongelooflijke rit voor Solana bezitters ging door tijdens het kerstweekend toen de gloeiend hete crypto door het prijsniveau van $100 steeg. De Solana koers steeg alleen al op zaterdag met bijna 20% en bracht de zevendaagse winst van het token op het moment van schrijven naar maar liefst 56,34%. Solana heeft het BNB-token van Binance gemakkelijk overtroffen en is nu de vierde grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie, achter alleen Bitcoin, Ethereum en USDT Tether.

De afgelopen maand van handelen in Solana was verzengend, aangezien de ooit voor dood achtergelaten munt alleen al in december met 70% is gestegen. Tot nu toe heeft het netwerk van Solana, zelfs met de enorme volumepiek, stand gehouden zonder enig teken van vermoeidheid. Zoals je je wellicht herinnert, was het netwerk van Solana berucht omdat het in het verleden zonder voorafgaande kennisgeving crashte. Dit was een van de belangrijkste argumenten tegen Solana’s kansen op enige vorm van wijdverbreide adoptie. Nu de handelsvolumes zich op het hoogste niveau in de geschiedenis van Solana bevinden, toont het protocol stabiliteit waarvan ooit werd gedacht dat dit alleen mogelijk was op Ethereum.

Solana koers grafiek 

Een groot deel van de populariteit van Solana draait om een goedkope manier om speculatieve mememunten te verhandelen. We hebben al meerdere gebruikers mini-fortuinen zien verdienen met Solana's reeks meme-munten, waaronder WIF, BONK en MONK. De DeFi-omgeving van Solana heeft bewezen een soepele gebruikerservaring te zijn met ongelooflijk lage kosten vergeleken met die van Ethereum. Het lijkt erop dat de gedegenereerde handelaren zich realiseren dat Solana’s DeFi is wat ze altijd al wilden dat Ethereum zou zijn.

Voor de lange termijn Solana bezitters is het een welkome rally. Hoewel het nu misschien te mooi lijkt om waar te zijn, wordt er serieus gesproken over Solana die Ethereum op een bepaald moment in de volgende cyclus voorbijgaat wat betreft marktkapitalisatie. Solana is nog steeds ver verwijderd van de hoogste prijs ooit van $258,93, dus het zal interessant zijn om te zien op welk niveau handelaren wat winst beginnen te nemen. Voorlopig moeten Solana-bezitters hun gordel omdoen en genieten van de rit, want Kerstmis is zeker vroeg aangebroken dit jaar.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram