Skip to main content

Bitcoin nieuws

Trader ziet Bitcoin koers op korte termijn op $50k+

Bitcoin 

Ondanks de weinig inspirerende koersactie van Bitcoin de laatste paar dagen, blijft de leidende cryptovaluta de gemoederen bezig houden. Een push op korte termijn naar een Bitcoin koers van $50.000 of meer behoort volgens sommigen nog steeds tot de mogelijkheden.

Een ander ding waar de laatste tijd veel over wordt nagedacht is de invloed (zowel op korte als op lange termijn) van de komst van Spot Bitcoin ETF's in de Verenigde Staten. BitMex medeoprichter en ex CEO Arthur Hayes ziet een mogelijk existentieel gevaar voor Bitcoin in deze ETF's. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers 'Klaar voor Groei' volgens handelaar terwijl BTC richting $45K kijkt

Bitcoin blijft een onderwerp van discussie onder marktexperts, waarbij de meningen verschillen over de bijna $100 miljoen aan verkoop orders bij $45.000. Bitcoin handhaafde een strikt handelsbereik richting de wekelijkse sluiting op 24 december, terwijl een handelaar een nieuwe uitbraak van de Bitcoin koers voorspelde. Volgens Credible Crypto, een populaire handelaar en analist, is Bitcoin "absoluut klaar" om hoger te gaan. Recente zijwaartse handel wordt gezien als een teken van accumulatie.

“Het wordt echt niet veel beter dan dit. Er vindt hier een laatste accumulatie plaats vóór de push naar 50k+ imo.” vatte hij samen in een recente post op X (voorheen bekend als Twitter).

X-post CrediBull Crypto
X-post CrediBull Crypto

 

Weerstand op $45K cruciaal voor doorbraak

Orderboekgegevens voor het BTC/USDT-paar op Binance tonen aan dat de belangrijkste weerstand op en net onder $45.000 ligt, wat overeen komt met ongeveer $92 miljoen aan vraagliquiditeit. Keith Alan van Material Indicators suggereerde dat vakantiehandel misschien niet voldoende is voor stieren om door te breken, maar de weerstand kan verminderen wanneer bestaande posities langzaam herverdeeld worden.

Bitcoin koers grafiek 

Bescheiden winsten in December voor Bitcoin

Met het naderende jaareinde staat Bitcoin op koers voor een gemiddelde December met een maand-winst van 16% per 23 december. De kwartaalprestaties zijn echter opmerkelijk - met 62% is dit al Bitcoin’s beste kwartaal sinds 2020.

BTC/USD-rendementen
BTC/USD-rendementen. Bron: CoinGlass

 

Spot Bitcoin ETFs kunnen Bitcoin 'Volledig vernietigen', waarschuwt Arthur Hayes

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, waarschuwt dat spot Bitcoin ETFs Bitcoin kunnen "volledig vernietigen" als ze te succesvol zijn. Hayes legt uit dat Bitcoin waardevol is omdat het beweegt, maar ETFs zijn ontworpen om activa op te zuigen en ze in een metaforische kluis te bewaren. Als ETF-uitgevers alle Bitcoin in handen krijgen en beleggers derivaten van Bitcoin kopen in plaats van ze zelf te HODLen, dan zal het aantal transacties op het netwerk opdrogen en zullen miners geen stimulans meer hebben om transacties te valideren.

Nieuwe Cryptocurrency Monetaire Netwerken kunnen Bitcoin's plaats innemen

Interessant genoeg stelt Hayes zich voor dat, mocht zo'n scenario zich ontvouwen, een nieuw crypto monetair netwerk Bitcoin's plaats zou innemen en zelfs Satoshi Nakamoto's oorspronkelijke visie van peer-to-peer elektronisch geld zou uitbreiden. "Als Bitcoin gewoon een ander door de staat gecontroleerd financieel activum wordt, sterft het omdat het niet wordt gebruikt," voegde hij eraan toe.

Spot Bitcoin ETFs goedkeuring verwacht in Januari 2024

Hayes' Bitcoin-beschouwingen komen slechts twee weken voor de verwachte goedkeuring van alle hangende spot Bitcoin ETF-aanvragen, waarover Bloomberg-analisten een beslissing verwachten tussen 5 en 10 januari 2024. Verschillende bedrijven, waaronder BlackRock, Grayscale, Bitwise, WisdomTree, Invesco en Galaxy, Fidelity, Ark Invest, Valkyrie, Franklin, Hashdex, Global X ETFs en Pando Asset, wachten op een beslissing van de SEC over hun spot Bitcoin ETF-aanvragen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram