Bitcoin koers correctie tot $36.000 onvermijdelijk volgens analist

BTC munt met dalende Bitcoin koers grafiek

De Bitcoin koers maakte een explosieve ontwikkeling door in de afgelopen maanden. In korte tijd wist de populaire cryptocurrency van een prijs van $27.000 in oktober te stijgen tot ongeveer $44.000, een stijging van maar liefst 63%. De exponentiële groei zorgt er ook voor dat sommige analisten vraagtekens hebben bij het feit of BTC nog verder kan stijgen op de korte termijn. Een analist van QPC Capital, een Singaporese handelsfirma, voorspelt zelfs een correctie tot $36.000 voor de Bitcoin koers. 

 

In een marktanalyse van het Singaporese bedrijf geeft de handelsfirma aan dat Bitcoin sterke weerstand ondervindt rond het $45.000 tot $48.500 prijsniveau. Dit betekent dat het lastig is voor de grootste cryptocurrency om boven deze prijs uit te stijgen, wat op een gegeven moment de bullish investeerders kan vermoeien. Een korte termijn correctie is dan het resultaat, waarbij een daling van de Bitcoin koers tot $36.000 realistisch is, aldus de analyse van QCP Capital. Dit komt neer op een koersdaling van 16%. 

Beleggers verleggen aandacht richting Ethereum

Een van de redenen voor een prijscorrectie is de opkomst van Ethereum (ETH). De populaire altcoin krijgt steeds meer aandacht van investeerders nadat Bitcoin de markt de afgelopen maanden leidde in de prijs rally omhoog. Terwijl ETH wat achter lijkt te blijven zien steeds meer beleggers de kans om voor een relatief aantrekkelijke prijs in te stappen in deze munt. Daarnaast suggereert QCP Capital ook dat een potentiële Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) lancering in januari kan gaan tegenvallen, wat tot een verdere correctie van de BTC koers kan leiden. 

ARK Invest CEO verwacht correctie Bitcoin koers na lancering ETF

De CEO van de grote Amerikaanse vermogensbeheerder Ark Invest, Cathie Wood, verwacht ook mogelijk een correctie aan het begin van komend jaar. Er is veel hype ontstaan in de markt omtrent de komst van de Spot Bitcoin ETF. Beleggers verwachten namelijk dat het fonds veel institutioneel vermogen kan aantrekken en daarbij koersen in de crypto markt flink kan doen stijgen. Zo vertelde de ARK CEO in een interview met YAhoo Finance:

 

“Degenen die meededen en een aantal mooie winsten hebben genoten, zullen waarschijnlijk ‘verkopen op het nieuws’. Dat is een uitdrukking die handelaren gebruiken, dus je anticipeert op de gebeurtenis, verhoogt de prijs en verkoopt vervolgens op het nieuws.”

 

Mogelijk kan de lancering tegenvallen, een groot deel van de crypto koersen, waaronder Bitcoin, is al flink gestegen in aanloop naar de komst van de ETF. Dit betekent dat dit voor een groot deel al is in-geprijsd in de huidige Bitcoin koers. Wanneer de Spot ETF daadwerkelijk lanceert zullen veel beleggers hun winsten mogelijk willen verzilveren. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram