Cathie Wood verwacht sterke stijging Bitcoin Koers door spot BTC ETF's

CEO van Ark Invest

Cathie Wood, de CEO van Ark Investment Management, verwacht een aanzienlijke institutionele betrokkenheid bij spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) na de verwachte goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). "Het enige wat nodig is, is dat de biljoenen dollars aan institutionele activa misschien 0,1% of 0,2% toewijzen aan een ETF, wat een van de eenvoudigste en meest efficiënte manieren zal zijn om blootstelling aan Bitcoin te krijgen," legt ze uit. Ze verwacht dat dit de Bitcoin koers aanzienlijk zal beïnvloeden.

Ark Invest CEO Cathie Wood over de Goedkeuring van Spot Bitcoin ETF's

In een interview met Yahoo Finance besprak Cathie Wood, CEO van Ark Investment Management (Ark Invest), haar visie op spot Bitcoin ETF's. Ark Invest is een van de aanvragers die goedkeuring zoekt bij de SEC voor de lancering van een spot Bitcoin ETF. De deadline voor de SEC om een beslissing te nemen over de aanvraag van Ark is 10 januari.

Wood merkt op dat er recentelijk een verandering is geweest in de houding van de SEC ten opzichte van spot Bitcoin ETF's. In plaats van directe afwijzingen, is er nu een dialoog met de makers van ETF's. "Dit is een zeer positieve beweging, en het feit dat we niet alleen een set vragen hebben, maar ook vervolgvragen, is echt goed," stelt Wood.

De impact op de Bitcoin koers

Als reactie op de vraag of ze verwacht dat de Bitcoin koers zal blijven stijgen na de deadline van 10 januari, zoals in de afgelopen maanden het geval is geweest, antwoordt Wood:

"Zij die zijn ingestapt en van mooie winsten hebben genoten, zullen waarschijnlijk 'verkopen bij het nieuws'.

Op de iets langere termijn is Wood echter zeer positief over de invloed van de Spot Bitcoin ETF’s op de Bitcoin koers.

Ze zegt daarover: "Alles wat we nodig hebben, is dat de biljoenen dollars aan institutionele activa daarbuiten misschien 0,1% of 0,2% toewijzen aan een ETF, wat een van de eenvoudigste en meest efficiënte manieren zal zijn om blootstelling aan Bitcoin te krijgen."

Wood concludeert:

"Dit zal de prijs aanzienlijk beïnvloeden."

"En om wat perspectief te geven, op dit moment hebben we 19,5 miljoen Bitcoin in omloop. Het systeem is wiskundig geprogrammeerd om te stoppen bij 21 miljoen eenheden. Dus schaarste begint een impact te hebben, vooral omdat we kijken naar langetermijnhouders, die Bitcoin vasthouden en niet bewegen gedurende (minimaal) een jaar. Die beslaan nu tot 15 miljoen eenheden, of 15 miljoen Bitcoin," legt Wood uit.

Wat ze dus zegt is, dat het overgrote deel van de Bitcoins (15 miljoen) vast zit in lange termijn HODL portefeuilles, die niet snel verkopen. Met de komst van instituties op de markt zal dit alleenmaar toenemen, wat het vrij verhandelbare deel van de nu bestaande Bitcoins alleen maar kleiner maakt. Er ontstaat dus meer schaarste, wat weer leidt tot een hogere Bitcoin koers. op de korte termijn ziet ze echter wel het risico op een daling van de bitcoin koers door winstnemingen en ze is niet de enige die er zo over denkt.

CryptoQuant noemt de goedkeuring van Bitcoin ETF een ‘Sell the News’-evenement

CryptoQuant, een toonaangevend on-chain data-analysebedrijf, heeft de verwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de VS officieel een ‘sell the news’-evenement genoemd. Hoewel het grootste deel van de sector optimistisch blijft over het nieuws dat naar verwachting volgende week al zal verschijnen, heeft CryptoQuant gesuggereerd dat dit zou kunnen leiden tot een daling van de Bitcoin koers. Sinds de manie rond de ETF-goedkeuringen enkele maanden geleden begon, is de prijs van Bitcoin alleen al met meer dan 60% gestegen. Dan laten we alle altcoins, die in sympathie zijn gestegen en waarvan Solana de sterkste is, nog buiten beschouwing.

Het bedrijf zegt dat dit niet het eerste grote crypto-evenement zou zijn dat ervoor zorgt dat de Bitcoin koers corrigeert. In de afgelopen jaren omvatten deze gebeurtenissen de CME-notering van Bitcoin Futures in 2017 en de beursintroductie van de toonaangevende cryptobeurs Coinbase in 2021. Beide gebeurtenissen waren topsignalen en bleken de laatste keer te zijn dat de Bitcoin koers een hoogste koers ooit bereikte. CryptoQuant zegt dat er momenteel historische niveaus van ongerealiseerde cryptowinsten op de rekeningen staan. Historisch gezien heeft dit ook geleid tot een uitverkoop en ernstige correcties in de Bitcoin koers. Nu veel handelaren longposities in Bitcoin opzetten in afwachting van stijgende prijzen, kijkt CryptoQuant naar tegendraadse handelaren die anderen in de eenzijdige handel willen vangen. Dit leidt ook tot de liquidatie van handelaren die hefboomwerking gebruiken om het rendement van hun transacties te vergroten.

De meeste instellingen blijven optimistisch over de goedkeuring van Bitcoin ETF

De positie van CryptoQuant lijkt zeker in de minderheid te zijn, aangezien de meeste analisten en instellingen geloven dat de goedkeuring van Bitcoin ETF’s een bullish signaal zal zijn.

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s zal waarschijnlijk verschillen van andere grote crypto-evenementen in het verleden. Bij geen van deze gebeurtenissen hebben traditionele financiële instellingen zoals Blackrock en Fidelity Bitcoins gekocht om hun ETF’s te financieren. CryptoQuant stelt dat de Bitcoin koers medio januari zou kunnen dalen tot $32.000 als de spot Bitcoin ETF’s worden goedgekeurd door de SEC. Op het moment van schrijven, staat de Bitcoin koers op ongeveer $42.670 en is de afgelopen zeven dagen met 2,3% gedaald.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram