De opwaartse trend van Bitcoin heeft een positieve invloed op de Altcoin-markt

Bitcoin duwt altcoins 

Bitcoin blijft de onbetwiste leider van het cryptocurrency-ecosysteem en presteert consequent beter dan alle andere munten en tokens die door de jaren heen zijn bedacht, in de hoop het succes van BTC te evenaren. De relatie tussen Bitcoin-koersbewegingen en de altcoin-markt is goed bekend bij beleggers: kleinere digitale activa volgen meestal wat bitcoin doet, en de acties van de BTC-koers worden direct weerspiegeld in de sentimenten onder altcoin-traders.

Uptrend Bitcoin koers 

De huidige situatie is niet anders en de uptrend van Bitcoin draagt ​​aanzienlijk bij aan de bullish sentimenten die overheersen op de altcoin-markt. De Bitcoin koers is al geruime tijd constant boven $ 13.000 gebleven en de afgelopen dagen zelfs meer dan $ 13.500, wat resulteerde in een stijging van de prijs van andere digitale activa. Veel analisten zijn bullish over de Bitcoin koers aangezien er vele positieve fundamentele factoren zijn die op een naderende uptrend wijzen.

Prestaties altcoins

De koersen van de meest populaire altcoins hebben het voorbeeld van Bitcoin gevolgd en zijn de afgelopen week in een stroomversnelling gekomen. ETH, LTC, EOS, XLM, XRP, LINK, TRX, BCH, ADA en vele anderen hebben zich bullish gedragen. Van alle belangrijke altcoins heeft Ethereum het beste gepresteerd, het is snel gestegen van een steun-niveau van $ 372 naar meer dan $ 395, mogelijk op zoek naar een nieuwe ondersteuning bij $ 400 als de bull-trend zich voortzet.

Chainlink (LINK) heeft ook goed gepresteerd en is gestegen van $ 10,80 naar meer dan $ 11,80. Als de weerstand van $ 12 kan worden gebroken, kan de prijs mogelijk stijgen tot meer dan $ 13. De prijsstijging voor andere activa zoals BCH en XRP was niet zo significant - het optimisme onder bitcoin cash-supporters was van bijzonder korte duur en zelfs het algemene optimisme op de altcoin-markt slaagde er niet in om een ​​noemenswaardige opwaartse trend voor BCH te creëren.

De prijzen van minder bekende altcoins zijn ook gestegen. Digitale activa zoals NEO, AAVE, ALGO, RSR, COMP, OMG, ZRX, YFI, KSM, AMPL, UNI en vele anderen zijn allemaal met meer dan 5% in prijs gestegen. Ocean Protocol (OCEAN) kende een bijzonder grote groei van meer dan 15%, waardoor het token het aanzienlijke weerstandsniveau van $ 0,5 brak.

Verwachtingen voor de Bitcoin koers 

Als het gaat om de Bitcoin koers, zal de steun op korte termijn waarschijnlijk rond de $ 13.500 of zelfs $ 13.650 liggen. Zowel de fundamentele analyse als de technische indicatoren geven de investeerders veel redenen om bullish te zijn, dus de prijs zal naar verwachting binnenkort de belangrijkste weerstand van $ 13.850 doorbreken. Aangezien de opwaartse trend zich naar verwachting zal voortzetten, zal de koers waarschijnlijk in de nabije toekomst weer boven $ 14.000 uitstijgen.

De enorme bull-run van Bitcoin in 2017 heeft ervoor gezorgd dat de altcoin-markt bloeide, en een vergelijkbare situatie is nu mogelijk. Aangezien sommige analisten geloven dat de inkomende BTC-bullrun de vorige zal overtreffen en ervoor zal zorgen dat Bitcoin een nieuw All Time High bereikt, hebben altcoin-investeerders ook reden om optimistisch te zijn over de waardering van hun portefeuilles.