Altcoin Nieuws - Kleine altcoins doen het goed in laatste week van 2023

Cryptocurrency nieuws

De laatste week van 2023 is op een hoogtepunt geëindigd. Hoewel Bitcoin geen verdere winst boekte, doen altcoins het nog steeds uitstekend. Sommige munten en tokens zijn zelfs met 20% of meer in waarde gestegen, en de trend dat altcoins beter presteren dan BTC wordt steeds prominenter. De markt is nog steeds erg bullish, en altcoin-investeerders hebben zeker veel redenen om met optimisme te kijken naar wat 2024 zal brengen. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de laatste week van 2023!

Binance floreert terwijl CZ geconfronteerd wordt met de gevangenis

Vorig jaar was geen goed jaar voor Binance. In 2023 werd de grootste crypto-exchange ter wereld geconfronteerd met juridische obstakels in een groot aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, en werd het gedwongen zijn activiteiten in meerdere rechtsgebieden stop te zetten. Bovendien bekende de oprichter van Binance, Changpeng Zhao, schuldig te zijn aan strafbare feiten, waardoor hij nu een gevangenisstraf riskeert van maar liefst 18 maanden.

Ondanks dit alles doet de eigen cryptocurrency BNB van Binance het nog steeds uitstekend. BNB heeft in 2023 bewezen een solide, veerkrachtige munt te zijn en heeft het jaar afgesloten met een winst van 18% in de afgelopen zeven dagen. Met een marktkapitalisatie van bijna $50 miljard is BNB momenteel de vierde grootste cryptocurrency ter wereld, en haar positie lijkt even sterk als altijd.

 

De belangrijkste reden voor de uitstekende prestaties van BNB in de afgelopen dagen is het feit dat Binance de problemen heel goed lijkt aan te pakken. Volgens de nieuwe CEO van Binance, Richard Teng, is de beurs erin geslaagd om het gebruikersbestand met 30% te laten groeien, ondanks de aanhoudende uitdagingen op het gebied van de regelgeving. Momenteel heeft Binance wereldwijd ruim 170 miljoen accounts geregistreerd en de instroom van klanten is nog steeds sterk, wat de overweldigend bullish vooruitzichten voor het crypto-ecosysteem als geheel weerspiegelt.

BNB koers grafiek 

Top 10 Altcoins worden overtroffen door kleinere tokens

Hoewel de BNB-prijs stijgt, is dit een uitzondering op de regel: over het algemeen deden de top 10 altcoins het niet zo goed de afgelopen week, vooral niet in vergelijking met kleinere munten en tokens.

In feite is BNB de enige top 10-munt die überhaupt enige winst heeft weten te boeken. Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) noteerden allemaal zeer kleine verliezen, variërend van 1% tot 3%. Solana (SOL) deed het veel slechter, aangezien de SOL koers met 10% daalde. Avalanche (AVAX) is veruit de grootste verliezer uit de top 10 munten: de marktkapitalisatie van AVAX is de afgelopen zeven dagen bijna met 20% gekrompen.

Als we alleen naar de grootste altcoins zouden kijken, zou de huidige situatie behoorlijk bearish lijken. Maar ondanks het feit dat Bitcoin en de grootste altcoins het moeilijk hebben, groeit de totale waarde van de cryptocurrency-markt als geheel voortdurend – allemaal vanwege kleinere munten en tokens.

Eén van de best presterende altcoins van de laatste dagen van 2023 was Internet Computer (ICP). De afgelopen week is de ICP koers met bijna 45% gestegen. Sommige crypto-investeerders zijn echter bezorgd dat de stijgende ICP koers slechts een gevolg zou kunnen zijn van marktmanipulatie, aangezien Internet Computer geen nieuws heeft aangekondigd dat de snelle piek in de waarde zou kunnen verklaren.

ICP koers grafiek 

Andere altcoins die het vermelden waard zijn, zijn tokens gerelateerd aan Layer-2-oplossingen en gedecentraliseerde exchanges. Zo is de prijs van Polygon (MATIC) met bijna 17% gestegen, en die van Uniswap (UNI) met 13%. Volgens de experts weerspiegelt de groei van Layer-2-oplossingen en DEX’s het feit dat het crypto-ecosysteem diverser wordt, dankzij beleggers die er de voorkeur aan geven hun portefeuilles te diversifiëren met een groot aantal verschillende tokens, in plaats van zich alleen te concentreren op BTC en ETH.

Bootleg Bitcoins stijgen op ETF-verwachtingen

Gedurende de laatste maanden van 2023 is de opwinding over de mogelijke goedkeuring van de allereerste Spot Bitcoin ETF voortdurend toegenomen. Onlangs heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gesprekken gevoerd met enkele Bitcoin ETF-bedrijven, en bedrijven als Blackrock en Bitwise hebben al financiële details van hun ETF-projecten onthuld.

Ondanks dat alles kende de Bitcoin koers een teleurstellend einde van 2023 en daalde met bijna 3% in de laatste zeven dagen van het jaar. Maar terwijl de oorspronkelijke Bitcoin wat zakte in waarde, stegen andere ‘Bitcoins’ vanwege de Bitcoin ETF-hype.

In de laatste week van 2023 steeg de prijs van Bitcoin Cash (BCH) met bijna 14%. De eigen fork van Bitcoin Cash, Bitcoin SV (BSV), deed het nog beter. In de afgelopen zeven dagen is de BSV koers met bijna 90% gestegen. Maar hoewel de BTC koers naar verwachting zal profiteren wanneer de eerste Bitcoin-spot-ETF eindelijk wordt goedgekeurd, zouden de prijzen van BCH en BSV net zo snel kunnen dalen als ze stegen.

BSV koers grafiek 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram