Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase en Crypto Miners dalen tijdens eerste handelssessie van 2024

Dalende Coinbase aandelen koers 

Zelfs toen Bitcoin aan het begin van het jaar door de $45.000 steeg, was de eerste handelssessie op Wall Street niet zo optimistisch voor crypto-aandelen. De meeste aandelen in de sector, waaronder zwaargewichten als Coinbase (NASDAQ: COIN) en Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA), begonnen het jaar met een achterstand, omdat traders winst namen na hun recente rally. De aandelen van Coinbase daalden dinsdag met bijna 10%, waardoor de verliezen vanaf de sessie van vrijdag werden vergroot. Hoewel de aandelen het afgelopen jaar met ongeveer 365% zijn gestegen, heeft het aandeel de afgelopen week een deel van die winst teruggegeven.

Marathon en andere cryptominers handelden lager, ondanks dat ze historisch gezien sympathiek stonden tegenover een stijgende Bitcoin koers. Michael Saylor’s MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) was een van de enige lichtpuntjes onder crypto-aandelen, aangezien de aandelen aan het begin van het jaar met 8,5% stegen. MicroStrategy heeft voor meer dan $8 miljard aan Bitcoin, wat goed is voor het grootste deel van de waarde van $11 miljard van het bedrijf.

Eén analist stelde dinsdag dat crypto-aandelen overgewaardeerd waren in verhouding tot de huidige Bitcoin koers. Op de eerste handelsdag van het jaar hebben handelaren historisch gezien ook kapitaalwinsten van het voorgaande jaar genomen, wat gevolgen kan hebben voor de belastingen. Dit was waarschijnlijk een reden dat de NASDAQ-index dinsdag met ruim 1,6% daalde, terwijl alle megacap-technologieaandelen in het rood handelden.

Coinbase aandelen koers
aandelenkoers Coinbase

 

Coinbase zou kunnen stijgen met de goedkeuring van een Bitcoin ETF

Natuurlijk wacht iedereen in de crypto-industrie op de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF-aanvragen door de SEC. Als er deze week goedkeuring komt, kunnen we zien dat dip-kopers profiteren van de recente zwijmeling van Coinbase.

Het is ook waarschijnlijk dat Coinbase een gezonde hertest krijgt van enkele voortschrijdende gemiddelden voordat het de volgende stap hoger zet. Het aandeel trok zich terug tot binnen een fractie van de 20-daagse EMA, die net onder de $156 ligt. Dit zou een normale daling zijn voor het aandeel, dat de afgelopen maand bijna is verdubbeld.

Coinbase is al aangekondigd als Bitcoin-bewaarder voor 14 van de voorgestelde spot Bitcoin ETF’s. Hoewel de spot-ETF's voor Coinbase een lager transactievolume zouden kunnen veroorzaken, zou het bedrijf dit waarschijnlijk terugverdienen via vergoedingen voor zijn bewaar- en beveiligingsdivisies. Hoe dan ook blijven de vooruitzichten voor de aandelen van Coinbase bullish met de Bitcoin ETF’s in het verschiet, dus traders zouden de uitverkoop van dinsdag moeten zien als een gezonde terugval die ook nog voor een deel is te herleiden tot belastingtechnische verkopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram