Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt terwijl de spanning op de cryptomarkt oploopt

hand met mobiele telefoon met daarop crypto koersen met op achtergrond de Bitcoin koers grafiek 

Na de ‘Flash Crash’ van afgelopen woensdag, waarbij de Bitcoin koers met 9,6% daalde in slechts een paar uur tijd, is het sentiment duidelijk weer naar positief gedraaid. De Bitcoin koers is, sinds het dieptepunt van woensdag, weer hard opgelopen en ook de rest van de cryptomarkt is grotendeels hersteld. De situatie op de cryptomarkt blijft echter wel wat gespannen en dat is goed te zien aan het verloop van de Bitcoin koers.

Vannacht nog duikelde de koers met zo’n $1500 naar beneden binnen enkele minuten, om bijna net zo snel weer te herstellen. Na het negatief ontvangen rapport van Matrixport en de daaropvolgende crash afgelopen woensdag, zijn crypto-traders duidelijk nerveus, wat ook nog eens wordt aangewakkerd door de geruchtenmachine op social media.

Spot Bitcoin ETF geruchten

Er was donderdag een golf van activiteit op de sociale media, terwijl het geroezemoes over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s steeds luider werd. Verschillende media hebben gemeld dat sommige instellingen al goedkeuring hebben gekregen van de SEC en dat de ETF's al medio januari zullen worden verhandeld. Verschillende prominente accounts uit de financiële sector hebben laten doorschemeren dat instellingen zich al voorbereiden op het live gaan van hun fondsen.

Een van de meer cryptische tweets op donderdag kwam van de Chief Legal Officer bij Grayscale, Craig Salm. Het enige dat Salm aanbood was “Gewoon een paar formulieren invullen”. Later op donderdag vermeldde Grayscale officieel zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op zijn retailgerichte website.

X-post Craig Salm 

 

Verschillende instellingen, waaronder Blackrock en Ark Invest, hebben ook wijzigingen in hun aanvragen ingediend. Hieruit blijkt dat de SEC contact met hen heeft gehad over hun aanvragen en met de bedrijven samenwerkt in plaats van te wachten en het af te wijzen. Bloomberg-analisten hebben een kans van meer dan 90% voorspeld dat de spot Bitcoin ETF’s in de komende paar weken zullen worden goedgekeurd.

Crypto koersen stijgen na de Bitcoin koers Flash Crash op woensdag

Het is niet verrassend dat de cryptomunten donderdag in opkomst waren, terwijl de geruchtenmolen op volle toeren draaide. Bitcoin en Ethereum stegen respectievelijk met 4,0% en 3,0%, terwijl Solana met 6,75% steeg. Crypto's hebben de meeste verliezen weggewist die zijn geleden tijdens de flashcrash van woensdag, waarbij de Bitcoin koers in korte tijd met bijna 10% daalde.

Sommigen hebben de flashcrash toegeschreven aan een artikel van Matrixport dat suggereerde dat de SEC op het punt staat de spot Bitcoin ETF-aanvragen af te wijzen. Anderen hebben gezegd dat dit het gevolg was van het feit dat de Bitcoin-markt ‘over-leveraged’ was. Tijdens de crash werden honderden miljoenen dollars aan longposities in Bitcoin geliquideerd.

De actuele Bitcoin koers en marktdata

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $43.894 (Bitmex) en €40.282 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,28% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins staan flink in het groen. Daarover verderop meer.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $859 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 53,1%.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5-minuten grafiek

 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 72. Dat is 4 punten hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index  

Ander Crypto Nieuws

Hong Kong op weg naar notering Spot Bitcoin ETF

Wat nog niet zo vaak is gemeld, is dat Hong Kong ook snel op weg is naar het noteren van spot Bitcoin ETF’s. De SFC of de Securities and Futures Commission heeft een heel logisch pad naar goedkeuring gevolgd, waarbij ze zijn begonnen met licenties voor instellingen en vervolgens hun weg hebben gevonden naar brokers voor particuliere beleggers. Velen geloven dat spot Bitcoin ETF’s binnenkort zullen worden goedgekeurd in Hong Kong, net als reeds het geval is in Canada en Europa, en misschien binnenkort ook de Verenigde Staten.

Robert Kiyosaki waarschuwt wederom voor economische gevaren

Robert Kiyosaki, de beroemde econoom en auteur van het bestsellerboek Rich Dad, Poor Dad, heeft opnieuw een grote economische ineenstorting voorspeld. Kiyosaki is een regelmatige brenger van slecht nieuws geworden over de algemene economische situatie, maar hij is zeer positief over de cryptosector en beveelt deze aan om een moeilijke situatie in de toekomst te voorkomen. Daarover verderop meer.

Altcoins laten gemengd beeld zien

Andere crypto koersen waren gemixt met sommigen die lichte winsten lieten zien en anderen die weer wat terrein prijs moesten geven na de winst van gisteren.

Ethereum (ETH, 0,4%), Binance Coin (BNB, 0,3%), Ripple (XRP, -1,3%), Solana (SOL, 1,1%), Cardano (ADA, -3,2%), Dogecoin (DOGE, -0,2%), Avalanche (AVAX, -0,9%), Tron (TRX, -1,9%), Chainlink (LINK, -1,2%), Toncoin (TON, -0,5%), Polygon (MATIC, -2,1%) ), Polkadot (DOT, -2,7%), Shiba Inu (SHIB, 0,4%), Litecoin (LTC, 0,1%), Cosmos (ATOM, 3,7%) en Uniswap (UNI, -2,4%).

 

ATOM koers grafiek
Cosmos 5-minuten grafiek

Robert Kiyosaki: Leiders in de VS drijven economie in een depressie

De beroemde econoom en brenger van slecht economisch nieuws Robert Kiyosaki heeft opnieuw voorspeld dat de westerse economie in de nabije toekomst waarschijnlijk een grote depressie zal ervaren. Hij is van mening dat het koersverloop van de US dollar zorgelijk is en dat dit allemaal te wijten is aan de slechte beslissingen van de leiders.

Kiyosaki's beroemde boek ‘Rich Dad, Poor Dad’ is een zeer populair boek. Wereldwijd zijn er ruim 32 miljoen exemplaren verkocht. Veel van Kiyosaki’s voorspellingen zijn in de loop van de tijd waar gebleken, vooral de voorspellingen die verband houden met inflatie en slechte economische vooruitzichten.

Kiyosaki is een beroemde Bitcon-stier, maar zijn advies beperkt zich niet tot crypto. Hij beweerde:

Ze zullen ons in depressie en oorlog drijven. Wees niet de vierde Stooge. Koop goud, zilver en Bitcoin. Tijd om slimmer en rijker te worden”

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram