Technische analyse - kan de Bitcoin koers voorbij $14.000 stijgen?

Technische Analyse Bitcoin koers 

In de afgelopen weken hebben we aanhoudende volatiele prijsactie van Bitcoin en andere cryptocurrencies gezien. Nu de vooruitzichten met de minuut veranderen, willen we je een bijgewerkte kijk op Bitcoin geven. Om je zo goed mogelijk te informeren, zullen we voor de komende dagen, weken en maanden de vooruitzichten voor de Bitcoin koers bekijken. Deze analyse omvat technische indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden, RSI-niveaus, volume en bollinger-banden.

Onze analyse zal perspectieven bevatten van korte termijn om de komende uren te evalueren, tot de lange termijn om te kijken hoe de vlag er voor de komende weken en maanden bij hangt.

Korte termijn

Voor een korte-termijnanalyse van Bitcoin hopen we je een analyse te kunnen geven die inzicht zal geven in wat er de komende uren en dagen met Bitcoin zal gebeuren. Deze analyse mag niet worden gebruikt als bewijs voor de lange termijn, maar het kan je zeker helpen een goed instappunt te vinden als je op zoek bent naar een transactie met ofwel een long of een shortpositie op Bitcoin.

Voor de korte termijn gaan we kijken naar een grafiek met 1-uurs candles.

bitcoin koers grafiek - korte termijn 

Zoals je op de korte-termijngrafiek kunt zien, zit de Bitcoin koers nu een paar dagen in een stijgende lijn en bereikte een aantal keer het hoogste punt van $ 14k. Deze constante klim komt na een drastische stijging een paar dagen geleden. Dit patroon is erg bemoedigend. Met onze trendlijnen kunnen we in dit tijdsbestek een potentiële bull-flag zien ontstaan. Dit beeld is redelijk optimistisch voor de komende uren en dagen.

Middellange termijn

Voor degenen die op zoek zijn naar een middellangetermijnbeeld van de prijsactie van Bitcoin, gaan we een grafiek bekijken die gebruikmaakt van candles van 4 uur. Deze analyse zou je een idee moeten geven van wat er de komende dagen en weken gaat gebeuren.

bitcoin koers grafiek - middellange termijn 

Op de middellange-termijngrafiek kunnen we zien dat we in feite een potentiële weerstand naderen. We beschouwen dit niet als een onoverkomelijke taak voor Bitcoin, maar we zouden een consolidatie op korte termijn kunnen zien. Er zijn andere tekenen dat Bitcoin op weg is naar toekomstige consolidatie, zoals stijgende RSI-niveaus. Het bull-flag-patroon houdt echter stand in deze visie, dus er is geen reden om pessimistisch te zijn over BTC op deze grafiek. We zouden deze visie op dit punt neutraal noemen.

Lange termijn

De meeste mensen willen weten wat er aan de hand is met Bitcoin vanuit een langetermijnperspectief. Voor die weergave gebruiken we een kaart met 1 dag-candles. Deze grafiek geeft traders een idee van wat er de komende weken en maanden met Bitcoin zal gebeuren.

bitcoin koers grafiek - lange termijn 

Op de lange termijn zien we enkele zeer bullish patronen die Bitcoin overeind houiden. BTC maakte de afgelopen maanden inderdaad een consolidatieperiode door waarin de prijs daalde tot $ 4k. Sindsdien is het sterk hersteld. We zitten momenteel op het vorige hoogste punt van $ 14k. Als de BTC koers op dit prijsniveau wordt afgewezen, zouden we een tijdelijke consolidatie kunnen zien, die geloofwaardigheid zou geven aan een cup and handle-patroon, wat ongelooflijk bullish is.