Altcoin nieuws - Winstnemingen doen crypto koersen dalen

Cryptocurrency nieuws 

De prijzen van altcoins zijn al weken aan het stijgen, maar wat omhoog gaat, moet uiteindelijk ook naar beneden komen. In de eerste week van 2024 waren we getuige van een enorme correctie op de cryptomarkt, omdat veel beleggers besloten de winsten van het afgelopen jaar te verzilveren. Bovendien wordt de opwinding over de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF langzaam overschaduwd door onzekerheid. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar een greep uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Matrixport-rapport schudt de Altcoin markt op

Het digitale activabedrijf Matrixport is nauwelijks een begrip in de cryptowereld. Daarom is het behoorlijk verrassend dat een rapport van Matrixport zo breed werd uitgemeten dat het een van de meest besproken marktbewegende gebeurtenissen van de afgelopen week is geworden.

Het rapport getiteld “Why the SEC will REJECT Bitcoin Spot ETFs again” werd op dinsdag 2 januari gepubliceerd door Matrixport. Het document is extreem bearish en schetst een somber beeld van de toekomst van Bitcoin-spot-ETF’s.

De meeste crypto-investeerders zijn optimistisch en geloven dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk ten minste één Bitcoin-spot-ETF zal goedkeuren. Maar volgens het Matrixport-rapport zal zoiets niet gebeuren. Als de experts van Matrixport gelijk krijgen, zal er niets veranderen: geen van de spot-ETF-aanvragen zal worden goedgekeurd door de SEC, en de crypto koersen zullen kelderen.

Bitcoin zelf werd niet beschadigd door het bearish rapport, waarbij de BTC koers de afgelopen zeven dagen met meer dan 4% steeg. Helaas hadden de meeste altcoins niet zoveel geluk.

 

Alle top 10 altcoins hebben verliezen geleden. Ethereum (ETH) en BNB deden het relatief goed, en daalden slechts met ongeveer 3%. Andere top-altcoins deden het veel slechter, waarbij Dogecoin (DOGE), Avalanche (AVAX), Solana (SOL), XRP en Cardano (ADA) ongeveer 10% of meer verloren.

De situatie ziet er nog erger uit als we naar enkele van de kleinere altcoins kijken. Enkele van de munten en tokens die de afgelopen zeven dagen de grootste verliezen hebben geleden, zijn Bitcoin SV (BSV), Uniswap (UNI), MultiversX (EGLD), FTX Token (FTT), Helium (HNT) en IOTA - de prijzen van ieder van deze altcoins daalde met 20% of meer.

Uniswap koers grafiek 

Sommige Altcoins blijven ondanks de omstandigheden stijgen

Op het eerste gezicht ziet de situatie op de cryptomarkt er niet erg bullish uit. Maar bij nadere beschouwing is de totale marktkapitalisatie voor cryptovaluta de afgelopen week zelfs toegenomen, ondanks het feit dat de prijzen van veel grote altcoins enorm zijn gedaald – allemaal omdat Bitcoin het nog steeds erg goed doet, en sommige altcoins nog steeds stijgen.

De top 10 altcoins doen het niet goed, maar beleggers die hun portefeuilles hebben gediversifieerd met kleinere altcoins hebben nog wel steeds enkele redenen om blij te zijn. De prijs van Celestia (TIA) steeg met 23%, Arbitrum (ARB) steeg met 13%, Stacks (STX) voegde 15% toe aan zijn marktkapitalisatie en de prijzen van vele andere top 50 altcoins zoals Maker (MKR), Lido DAO (LIDO) en Sei (SEI) stegen gemiddeld met ongeveer 10%.

Celestia koers grafiek 

Beleggers bezorgd over Shiba Inu On-Chain-statistieken

Meme-munten als geheel doen het momenteel niet goed. Zoals eerder vermeld is de DOGE koers de afgelopen 7 dagen met bijna 11% gedaald. De belangrijkste concurrent van Dogecoin doet het niet beter. Niet alleen daalde de SHIB-prijs met ruim 9%, maar uit een aantal recente rapporten van on-chain-analisten blijkt dat het Shiba Inu-ecosysteem mogelijk diepere, onderliggende problemen heeft.

SHIB koers grafiek 

Een rapport uitgebracht door IntoTheBlock laat een verschrikkelijke daling van de belangstelling voor Shiba Inu zien in de laatste dagen van 2023 en het begin van 2024. On-chain gegevens voor die periode laten een daling van 98% zien in de instroom, en een daling van 88% in totale marktactiviteit. Het grootste deel van deze daling wordt toegeschreven aan walvissen; de grote portemonnees die meer dan 0,1% van de SHIB-marktkapitalisatie in handen hebben, zijn bijna helemaal gestopt met handelen, waarbij het aantal SHIB-transacties boven de $100.000 is gedaald tot getallen met één cijfer.

Volgens on-chain analytics-bedrijf Santiment zijn SHIB-investeerders momenteel erg voorzichtig omdat de massale tokenverbrandingscampagne geen enkel positief effect lijkt te hebben op de SHIB koers. Uit de on-chain-gegevens blijkt dat de SHIB-verbrandingssnelheid de afgelopen dagen met een ongelooflijke 2.000% is toegenomen. Ondertussen is de prijsactie van de SHIB, ondanks deze enorme afname van het aanbod, nog steeds teleurstellend en blijft de toekomst van Shiba Inu onzeker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram