Skip to main content

Bitcoin nieuws

Blackrock heeft $2 miljard klaarstaan voor Spot Bitcoin ETF

Blackrock in gouden letters met Bitcoin munt op voorgrond

In een belangrijke ontwikkeling op het gebied van cryptocurrency staat Blackrock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, klaar om een mijlpaal te zetten met de verwachte goedkeuring van zijn spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De goedkeuring, die deze woensdag wordt verwacht, zou een keerpunt kunnen betekenen voor investeringen in digitale valuta.

 

Blackrock heeft naar verluidt meer dan $2 miljard klaar staan voor de lancering van zijn Ishares Bitcoin Trust, wat wijst op een sterk vertrouwen in het potentieel van Bitcoin en een verdere opwaardering van de BTC koers. Deze stap komt omdat de SEC te maken krijgt met een deadline van 10 januari om te beslissen over het gezamenlijke spot bitcoin ETF-voorstel van Cathie Wood’s Ark Invest en 21shares. De verwachtingen zijn hooggespannen, waarbij analisten voorspellen dat de SEC mogelijk meerdere ETF-aanvragen tegelijkertijd zal goedkeuren.

Meerdere lopende Spot Bitcoin ETF-aanvragen wachten op goedkeuring 

De Ishares Bitcoin Trust zal, indien goedgekeurd, zich aansluiten bij een competitief veld van 11 andere spot Bitcoin ETF's die strijden om goedkeuring door de SEC. Deze omvatten onder meer opmerkelijke namen als Grayscale Bitcoin Trust, Ark 21shares Bitcoin ETF, Bitwise Bitcoin Trust, Vaneck Bitcoin Trust en Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust. Al deze voorstellen zijn vrijdag ingediend, waarbij de goedkeuring van deze ETF’s naar verwachting de handel in spot Bitcoin aanzienlijk zal beïnvloeden.

De proactieve aanpak van Blackrock wordt benadrukt door de benoeming van Jane Street en JPMorgan als de geautoriseerde deelnemers van het fonds. Deze strategische planning onderstreept de bereidheid van de vermogensbeheerder om van start te gaan zodra de SEC groen licht geeft.

$12 miljard staat klaar om Bitcoin markt op te stromen 

De voorbereiding op een succesvolle lancering blijkt duidelijk uit het aanzienlijke kapitaal dat Blackrock opzij heeft gezet. Vanecks hoofd onderzoek naar digitale activa, Matthew Sigel, en Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas bevestigden onafhankelijk van elkaar dat Blackrock een aanzienlijk startkapitaal voor zijn ETF heeft geregeld. Sigel maakte tijdens een X Space-discussie georganiseerd door The Block, melding van informatie afkomstig van een goedgeplaatste bron over de bereidheid van Blackrock om met meer dan $2 miljard aan kapitaal van start te gaan, wat een aanzienlijke impact zou kunnen hebben in de eerste handelsweek. Deze ontwikkeling zou, indien gerealiseerd, Vanecks eigen voorspelling overtreffen dat er in het eerste handelskwartaal $2,5 miljard aan kapitaal naar spot Bitcoin ETF's zou stromen.

De voorbereiding van Blackrock voor de lancering van de ETF omvat een SEC-aanvraag van december waarin een plan wordt onthuld om de spot bitcoin ETF op 3 januari met $10 miljoen te starten. Bovendien voorzag de vermogensbeheerder al in oktober zijn spot bitcoin ETF van $100.000. Deze zorgvuldige en strategische voorbereiding weerspiegelt Blackrock's toewijding aan en geloof in de toekomst van Bitcoin als investering.

Balchunas gaf commentaar op de strategie van Blackrock en merkte op dat hun aanpak om op de eerste handelsdag aanzienlijk geld in nieuwe ETF's te injecteren een vaststaand patroon is voor de vermogensbeheerder. Deze strategie is erop gericht om vanaf het begin substantiële volumes en stromen te garanderen, waarbij records worden gevestigd voor het volume op de eerste dag en de eerste week en het beheerd vermogen (AUM) voor een ETF.

Belangrijk moment voor de Bitcoin markt

De mogelijke goedkeuring van de ETF van Blackrock, samen met anderen, wordt gezien als een cruciaal moment voor Bitcoin en de bredere cryptocurrency-markt. Het zou een aanzienlijke verschuiving betekenen in de acceptatie en integratie van digitale valuta binnen het traditionele financiële systeem. De verwachte goedkeuring van meerdere ETF’s tegelijk zou een nieuw niveau van legitimiteit en stabiliteit aan Bitcoin-investeringen kunnen brengen, waardoor meer institutionele en individuele investeerders naar de cryptocurrency-markt zouden worden aangetrokken.

Ondanks het optimisme zijn er enige zorgen geuit over de potentiële impact van spot Bitcoin ETF’s. Een brief van Better Markets waarschuwde voor mogelijk financieel bloedbad en enorme schade voor beleggers. Veel experts uit de sector hebben deze zorgen echter van de hand gewezen, omdat ze geloven in het vermogen van de SEC om een goed geïnformeerde beslissing te nemen.

 

Samenvattend vertegenwoordigt de potentiële goedkeuring van Blackrock’s Ishares Bitcoin Trust en andere spot Bitcoin ETF’s door de SEC een cruciaal moment in de evolutie van investeringen in cryptocurrency. Nu er substantieel kapitaal is verzameld en er strategische voorbereidingen zijn getroffen, staan Blackrock en andere vermogensbeheerders klaar om een belangrijke rol te spelen bij het vormgeven van de toekomst van Bitcoin-handel en -investeringen. Deze ontwikkeling zou de weg kunnen vrijmaken voor een bredere acceptatie en integratie van digitale valuta in het mondiale financiële systeem, en daarmee een nieuw tijdperk van investeringsmogelijkheden in de crypto-sector inluiden.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram