Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt 7,0% vooruitlopend op SEC ETF-besluit woensdag

BTC munt met pijlen omhoog op achtergrond symboliseert de stijgende Bitcoin koers 

Het was een bullish begin van de week voor zowel crypto's als aandelen, terwijl beleggers een moeilijke start van het nieuwe jaar achter zich lieten. Na een korte terugval in de eerste week van januari stegen de risicovolle activa maandag. De Bitcoin koers steeg hoger omdat algemeen wordt verwacht dat de SEC vanaf woensdag eindelijk spot Bitcoin ETF's zal goedkeuren, waarbij sommige bronnen suggereren dat de fondsen tegen het einde van de week live op de markten zouden kunnen worden verhandeld. Ook andere crypto koersen stonden flink in het groen.

Invloed ETF-besluit op Bitcoin koers is groot

Bitcoin liep voorop en steeg door het prijsniveau van $47.000 voordat het later op de dag een deel van die winst teruggaf. De Bitcoin koers is de afgelopen 24 handelsuren met maar liefst 7,0% gestegen en wil het psychologische niveau van $50.000 terugwinnen. LMAX-strateeg Joel Kruger suggereert dat de Bitcoin koers woensdag nog eens 10-15% zou kunnen stijgen als de SEC de ETF’s officieel goedkeurt. Als de ETF's echter worden afgewezen, kunnen we volgens Kruger een scherpe correctie zien, waarbij het sterkste steunniveau net boven de $30.000 uitkomt.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Instellingen tonen vertrouwen in ETF-goedkeuring

De meeste instellingen hebben hun vertrouwen uitgesproken dat de ETF-aanvragen woensdag zullen worden goedgekeurd. Ze hebben er zelfs zo veel vertrouwen in dat ze de ETF-vergoedingen die beleggers zullen betalen publiekelijk hebben vrijgegeven. Verrassend genoeg zijn de kosten niet zo slecht in vergelijking met andere ETF's. De vergoedingen van Blackrock bedragen bijvoorbeeld slechts 0,20%, wat veel lager is dan die van anderen zoals Ark Invest.

Er zijn nog andere stemmen van vertrouwen geweest, waaronder veel analisten en zelfs Cathie Wood zelf, die vrijwel allemaal bevestigden dat de fondsen zullen worden goedgekeurd. Misschien wel het grootste verhaal van allemaal was dat SEC-voorzitter Gary Gensler zelf een draad op Twitter publiceerde over de gevaren van investeren in cryptocurrencies.

X-post Gary Gensler (SEC)

De thread van Gensler werd maandag ruim 25 miljoen keer bekeken en werd door velen in de branche opgevat als een erkenning dat er goedkeuring op komst is. Crypto-gerelateerde aandelen stegen ook: Coinbase (NASDAQ: COIN) herstelde zich met 3,53%, terwijl de ProShares Bitcoin Strategy ETF (NYSEARCA: BITO) tijdens de sessie met 6,73% steeg.

Andere altcoins die maandag goed presteerden en kracht lieten zien in de Aziatische sessie op dinsdag zijn onder meer Solana, die ongeveer 13,5% heeft gewonnen, en Avalanche, die met 13,4% is gestegen. Alle ogen zijn woensdag gericht op het besluit van de SEC, dat de katalysator zou kunnen zijn die nodig is om de Bitcoin koers terug naar zijn hoogste niveau ooit te brengen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram